Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΣαντορίνη - Volcano TV: Καλή αντάμωση κερές μου... Τέλος εποχής ή υπάρχει...

Σαντορίνη – Volcano TV: Καλή αντάμωση κερές μου… Τέλος εποχής ή υπάρχει ελπίδα;

|

Τέλος εποχής; Μικρή παύση; Η ουσία είναι ότι το Volcano TV, ο τηλεοπτικός σταθμός της Σαντορίνης που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος των Κυκλάδων μετά τις 1 τα μεσάνυχτα, τα ξημερώματα της Παρασκευής 11 Δεκεμβριου θα …σβήσει… Και με ένα συγκινητικό μήνυμα ο δημοσιογράφος (η ψυχή του καναλιού για χρόνια) Παναγιώτης Μυτιληναίος,  έστειλε το μήνυμά του,..  To πρόγραμμα του τοπικού σταθμού της Σαντορίνης,  δεν θα αναμεταδίδεται  από την Digea καθώς στο εξής θα χρησιμοποιούνται οι συχνότητες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ο Παναγίωτης Μυτιληναίος σε ανάρτηση του προς τους τηλεθεατές αναφέρει:

“Καλημέρα κερές μου έμορφες….

καλημέρα παλικάρια θαλασσινά…

τελευταία μέρα σήμερα που θα μας βλέπετε και θα μας ακούτε από το volcano tv.

έτσι θα χαιρετήσω έμορφα τσοι μακρινές κερές μου που δεν θα με ακουν και θα με βλέπουν από αύριο….

Δύσκολη μέρα… θα τη βγάλουμε παρέα…..

όπως ησαρτάραμε παρέα όλες τσοι δύσκολες αμπασές έτσα δα θα σαρτάρουμε και τούτη….

Σηκωθείτε λοιπό… νιφτείτε πιάστε τη πιο όμορφη πεσκίρα σας…και κάτσετε να μας ακούστετε…..

Νάστε ατού….”

Αναφορικά με το τι συνέβη και φτάσαμε στο «Μαύρο» του σταθμού ο Παναγιώτης Μυτιληναίος σε έκτακτη εκπομπή με τον Δημήτρη Πράσσο μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Ο σταθμός λειτουργεί από το 1992 και μέχρι το 2000 λειτουργούσε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Το 2000 ήρθε στο Δήμο Θήρας ένα έγγραφο να δηλώσουν εγγράφως τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν στο νησί. Δηλώθηκαν 4 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Το κανάλι Volcano TV το συγκεκριμένο διάστημα είχε διακόψει τη λειτουργία του για μια βδομάδα για διοικητικούς λόγους, με αποτέλεσμα να μην δηλωθεί από τον τότε Δήμαρχο στη Νομαρχία, παρ’ ότι στην ουσία λειτουργούσε. Από τότε όλοι οι σταθμοί λειτουργούν προσωρινά με βάση αυτό το έγγραφο καθώς κανένας δεν έχει κανονική άδεια λειτουργίας.

To 2004 προκηρύσσεται ο πρώτος διαγωνισμός για τα κανάλια όλης της χώρας και ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας καθώς ο σταθμός ήταν υπόλογος μετά από καταγγελίες για παράνομη εκπομπή σήματος. Το δικαστήριο επανειλημμένες φορές έκρινε τουλάχιστον 10 φορές, καθώς γίνανε πολλά δικαστήρια για αυτό το λόγο, πως αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλύσει η πολιτεία .

Το 2014 προκηρύσσετε εκ νέου ο διαγωνισμός. Το λάθος του Volcano TV αναφέρουν οι Δημοσιογράφοι ήταν ότι εμπιστευτήκαμε την πολιτεία .

Καταθέσαμε τον φάκελο για την λειτουργία του σταθμού που περιείχε μελέτες και τα σχετικά έγγραφα για την αναβάθμιση των μηχανημάτων του σταθμού . Ωστόσο η αλλαγή του ονόματος του τηλεοπτικού σταθμού από Volcano TV  σε Volcano TV AE τους στέρησε το δικαίωμα της νόμιμης λειτουργίας του σταθμού.

Αυτό συνέβη διότι με την αλλαγή του ονόματος στην ουσία « απεμπόλησαν» τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του σταθμού. Το κανάλι λειτουργούσε συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια.

Ξεκίνησε έτσι μια μεγάλη δικαστική προσπάθεια και με προσφυγή στο ΣτΕ, όπου ο τηλεοπτικός σταθμός δικαιώθηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Digea να εντάξει στη λίστα της και το VOLCANO TV. Αυτό συμβαίνει και τώρα το 2020 με την διαφορά ότι δεν δόθηκε χρόνος να κινηθεί νομικά και πάλι ο σταθμός για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι από τον τηλεοπτικό σταθμό έχει εργαστεί πλήθος τεχνικών και δημοσιογράφων.

Ο νομικός σύμβουλος του σταθμού  ο κ. Παπανδρεόπουλος έκανε ότι ήταν νομικά δυνατόν. Δηλώνοντας ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του καναλιού είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και αρμόδιος  Υπουργός για τα ΜΜΕ Σ. Πέτσας.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα του Volcano TV.

Ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε ότι κανένας Βουλευτής των Κυκλάδων από όλα τα κόμματα δεν έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα τόσο σε κυβερνητικό όσο και αντιπολιτευτικό επίπεδο, εκτός από τον Επαρχο Θήρας Χ. Δαρζέντα.

Αναφορά έγινε και για τον κόσμο των Κυκλάδων που στέλνει μηνύματα συμπαράστασης από την ανακοίνωση του κλεισίματος του Volcano TV. Επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο κόσμος της Σαντορίνης συγκριτικά με τα μηνύματα των άλλων νησιών μέχρι στιγμής δεν στάθηκε τόσο σθεναρά απέναντι στην υπεράσπιση της λειτουργίας τους σταθμού”.

Εμείς να ευχηθούμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του σταθμού καθώς η πολυφωνία των ΜΜΕ είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Όσο και αν μας εκφράζουν ή δεν μας εκφράζουν οι απόψεις κάθε ΜΜΕ η λειτουργία τους είναι σημαντική .

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»…

Τελευταία ανάρτηση του Παναγιώτη Μυτιληναίου; Πριν από δυο ώρες περίπου με έναν σκύλο, Το φύλακα που βρίσκεται έξω από το σταθμό.. Και όπως αναφέρει ο Παναγιώτης “ Φεύγοντας σήμερα από το κανάλι και γνωρίζοντας πως τίποτε πλέον δεν θάναι από αύριο ίδιο, όπως ήταν τα τελευταία 30 χρόνια, χαιρέτησα το πιο πιστό μου φίλο εδώ και 12 χρόνια. Ανταλλάξαμε τις γνωστές κουβέντες μας…. και τουπα όπως του λέω κάθε μέρα πως θα τα ξαναπούμε το απόεμα…. καλό απόγευμα και σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη αυτές τις δύσκολες ώρες μας….”

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα santorinimagazine.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)