Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΠρεμιέρα τριών τηλεοπτικών εκπομπών με άρωμα... Νάξου (video)

Πρεμιέρα τριών τηλεοπτικών εκπομπών με άρωμα… Νάξου (video)

|

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε σήμερα για τρεις εκπομπές ισάριθμων μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών της Ελλάδας και ξεκίνησε με… Νάξο και τη 14η Γιορτή Πατάτας και το 5ο Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Αρχικά, η δημοφιλής εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο», συνδέθηκε live με το νησί μας και έμαθε, από τον αγαπημένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστο Νέζο, για την κεντρική εκδήλωση του event της Ε.Α.Σ. Νάξου, η οποία είναι απόψε στις 21:00 και στη διάρκεια της θα σερβιριστούν στους επισκέπτες 600 κιλά Πατάτες Νάξου!

Στην κάμερα μίλησαν και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννης Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ε.Α.Σ. με το Πανεπιστήμιο, καθώς και ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Σχολής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος και φυσικός, Νίκος Δρης, που έθιξε το θέμα των φετινών εκδηλώσεων της Ε.Α.Σ., «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία», τονίζοντας πως η κλιματική κρίση δεν έχει επηρεάσει σημαντικά το κλίμα της Νάξου.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, καθαρίζοντας… πατάτες κάλεσε όλον τον κόσμο να δώσει το «παρών» στην αποψινή εκδήλωση! Η σύνδεση έκλεισε με όμορφες νησιώτικες μελωδίες από τους Στελλίνα Κονιτοπούλου (φωνή), Νίκο Μάκαρη (βιολί) και Αντώνη Κονιτόπουλο (λαούτο)!

Δείτε το απόσπασμα:

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα και οι «Δύο στις Δέκα» της ΕΡΤ, που επίσης συνδέθηκαν ζωντανά με το νησί μας και τον Χρήστο Νέζο και πληροφορήθηκαν τα πάντα για τις γιορτές της Ε.Α.Σ. Νάξου και τη σημερινή κεντρική εκδήλωσή τους.

Ιδιαίτερη, μάλιστα, αναφορά έγινε στο ότι στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης θα λάβει χώρα μία πολύ σημαντική performance άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα των φετινών γιορτών της Ε.Α.Σ., το οποίο είναι «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία». Συγκεκριμένα, οι καταξιωμένοι εικαστικοί Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκος Κανόγλου θα παρουσιάσουν την «Animalia», μία διαμαρτυρία για την εξαφάνιση των ειδών λόγω της κλιματικής κρίσης, ενώ θα αναφερθούν και στην ιστορία της Νάξου.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν ακόμη η Ναταλία Δραγούμη, η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός, που είναι καλεσμένη στις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ., καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος κάλεσε εκ νέου όλους να παρευρεθούν απόψε στην κεντρική εκδήλωση του event.

Δείτε το απόσπασμα:

Τέλος, με Νάξο και τις γιορτές της Ε.Α.Σ. σήκωσε αυλαία για φέτος και το «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24.

Ο μετεωρολόγος του καναλιού, Δημήτρης Παπαϊωάννου, είναι ένας από τους μετεωρολόγους των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών που θα βραβευθούν στην αποψινή κεντρική εκδήλωση των γιορτών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για τη σημαντική τους προσφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας μέσω των καιρικών τους προβλέψεων, στο πλαίσιο του θέματος των δύο γαστρονομικών γιορτών που είναι «κλιματική αλλαγή και γαστρονομία».

Ο ίδιος ο Δ. Παπαϊωάννου, λοιπόν, με φόντο… υπέροχη ναξιώτικη θέα, μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής «Action Σαββατοκύριακο» για τη συμμετοχή του στις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και για το πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει την παραγωγή της περίφημης Πατάτας Νάξου.

Δείτε το απόσπασμα:

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Μια μεγάλη συναυλία-φόρος τιμής στον αξέχαστο ερμηνευτή, με τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στον Προαύλιο Χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Θήρας.

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.