Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΟι περιπέτειες του Γιάννη Σερβετά στη Νάξο (video)

Οι περιπέτειες του Γιάννη Σερβετά στη Νάξο (video)

|

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Σερβετάς βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Νάξο απολαμβάνοντας τις διακοπές του και επιχείρησε να βρει την Παναγιά στης Γιαλλούς, στην Ανατολική Ακτή της Νάξου… Και το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό 

Από πού πάνε για την Παναγιά στης Γιαλλούς; Τι δεν ξέρετε; Μα είναι τόσο απλό… Απλώς ακολουθείτε τις πινακίδες στο δρόμο… Τι έχει μόνο μία; Ε δεν πειράζει. Ρωτώντας άλλωστε πάνε στην Πόλη όπως λένε και οι Αρχαίοι… Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Και το αναδεικνύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Γιάννης Σερβετάς, ο γνωστός σατυρικός ηθοποιός, μέλος της παρέας της τηλεοπτικής “Ράδιο Αρβύλα” που βρίσκεται (βρέθηκε) στη Νάξο.. Με βάση την παρουσία του στα social Media στις 12 Αυγούστου άφησε τις Σποράδες και την επόμενη ημέρα ήταν στην Νάξο… Και αποφάσισε με ένα αυτοκίνητο να κάνει βόλτα στο νησί.

Κι εκεί έγινε το έλα να δεις… Λάτρεις των πινακίδων αποφάσισε να ταξιδέψει έως την Παναγιά της Γιαλλούς. Που βρίσκεται; Ε κάπου στην ανατολική ακτή της Νάξου σε απόσταση από την θάλασσα σε λόφο εντός της περιφέρειας του Φιλωτίου. Αυτό γράφουν τα …βιβλία. Πινακίδα όμως μία.. Και ο Σερβετάς ακολούθησε το δρόμο και χάθηκε…

Δεν βρήκε ποτέ την εκκλησία. Ρώτησε κάτι …κατσίκες στο βίντεο όπως βλέπετε αλλά η απάντηση που πήρε «μπεεε» δεν τον ικανοποίησαν.. Και γύρισε πίσω. Και προχώρησε σε καταγγελία «πινακίδες δεν βάζουμε μόνο σε ένα σημείο και δη αυτό της εισόδου. Βάζουμε και σε άλλα…»

Ποιος τον ακούει; Ααα και βέβαια ανέδειξε και το πρόβλημα με την παραποίηση των πινακίδων όπου όλοι μας έχουμε τη κακή συνήθεια να γράφουμε ή να τις αλλάζουμε κατά το πόσο μας αρέσει….

Δείτε τα δύο βίντεο που ακολουθούν και θα καταλάβατε…

Α και για την ιστορία, η Παναγιά της Γιαλλούς είναι μονόκλιτος ναός με τρούλο. Το υπάρχον σήμερα χαμηλό κτιστό τέμπλο είναι κατά πάσα πιθανότητα νεότερο των τοιχογραφιών του ναού . Από τις τοιχογραφίες ξεχωρίζει α. αυτή της Πλατυτέρας που ανήκει πιθανότατα στον εικονογραφικό τύπο της Παναγίας της Νικοποιού που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη . β. του Σωτήρος της Δεήσεως , τύπος που συναντάμε σε πολλούς ναούς της Νάξου , ενώ μια τοιχογραφία του Χρηστού φέρει την επωνυμία Φιλάνθρωπος . Οι τοιχογραφίες του ναού αυτού αποτελούν επαρχιακό έργο καλής ποιότητος . Ο αγιογράφος αν και έχει δεχθεί την επίδραση της μεγάλης τέχνης , παραμένει λαϊκός .

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Ορεινού Αξιώτη… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».