Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΟ ριγμένος Διόνυσος και το ακαθόριστο της... Παρασκευής

Ο ριγμένος Διόνυσος και το ακαθόριστο της… Παρασκευής

|

Μέσα από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” μαθαίνουμε με ιδιαίτερα λεκτικά αιχημρό τρόπο τι συμβαίνει εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Και σε πρώτο πλάνο έχουμε τα πολιστικά δρώμενα του νησιού μας 

Καιρός ήτανε να γυρίσει ο καιρός, γιατί έχει και ο καιρός γυρίσματα και φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάρισε, ήλιος λες και τελείωσε ο χειμώνας, ζέστανε η πλάση, τα πρώτα αγριολούλουδα έκαναν την εμφάνισή τους, μύρισε επιτέλους καλοκαίρι -γιατί παραφλέβισε ο Φλεβάρης- και μια ευχάριστη και αισιόδοξη ατμόσφαιρα μας τύλιξε με τον ερχομό της άνοιξης και συνάμα τον ερχομό των θεσμών!…

Ο ερχομός της άνοιξης και ο ερχομός των θεσμών συμπίπτουν αυτές τις μέρες σκορπίζοντας κέφι και στο λαό και στην κυβέρνηση. Μην απορείτε που η αριστερή κυβέρνηση γλεντά και πανηγυρίζει για την επιστροφή των θεσμών γιατί όπως είχε δηλώσει εξ’ αρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον του ερχομού της τρόικας, οπότε με τους θεσμούς δεν έχει πρόβλημα!

Ανεβασμένο το κέφι λοιπόν αυτό τον καιρό και η ευφορία έχει επηρεάσει όλα γενικώς τα κόμματα όπως παράδειγμα τη δημοκρατική συμπαράταξη, η οποία μετά την προσχώρηση της πολιτικής κίνησης «ώρα αποφάσεων» στις τάξεις της, σηκώνει την σημαία της συνεννόησης, όπως δήλωσε πρόσφατα η Φώφη. Τώρα πώς θα συνεννοηθούν οι πρώην Πασόκοι, που δεν λένε να το πάρουν απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε, με την ώρα αποφάσεων ή πως θα συνεννοηθούν αναμεταξύ τους οι πρώην Πασόκοι που εξαιτίας της ασυνεννοησίας τους πέθανε το ΠΑΣΟΚ ή τέλος πάντων πώς θα συνεννοηθούν όλοι αυτοί αναμεταξύ τους, δεν ξέρω εγώ, αλλά ξέρει η Φώφη, που έκανε τη συνεννόηση σημαία της!

Βέβαια εκεί που το κέφι έχει ξεπεράσει και το επίπεδο του τσακίρ είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνών χώρος. Εκεί πια είναι τόσο ενθουσιασμένοι που πέτυχαν μια πολιτική συμφωνία και την επιστροφή των αξιολογητών, που βγήκαν από τους υπουργούς μέχρι τον πρωθυπουργό στα κανάλια να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το λαό και να μας πουν λόγους για να ενθουσιαστούμε κι εμείς.

Τι μας επιστρέφει το κράτος είπαμε;

Ακούστε λοιπόν τα ενθουσιαστικά. Από το 2019 και μετά για κάθε ένα ευρώ φόρο που θα μας επιβάλει η κυβέρνηση, ταυτόχρονα θα φροντίζει να μας επιστρέφει ένα ευρώ, ως ισοσταθμιστικό μέτρο.

Και γιατί δηλαδή μπαίνουμε στον κόπο να δίνουμε εμείς ένα ευρώ και μετά να μας το δίνει το κράτος πίσω; Γιατί δεν λένε απλά ότι από το 2019 δεν φορολογούμε ούτε ένα ευρώ, εξάλλου ποιος ο λόγος να πηγαινοφέρνουμε το ευρώ; Έχω την εντύπωση πως κάτι άλλο κρύβει αυτό το νταλαβέρι με το ευρώ.

Παίρνοντας το κράτος από εμάς ένα ευρώ και επιστρέφοντάς το αργότερα πάλι πίσω σε μας, το κράτος δεν μας φορολογεί, αφού μας επιστρέφει το ευρώ, αλλά μας παίρνει δανεικά!

Αν είναι έτσι πρέπει κι εμείς να συμπεριφερθούμε όπως οι τράπεζες που δανείζουν και να ζητήσουμε τόκο! Να μας παίρνεις Αλέξη ένα ευρώ και να μας επιστρέφεις δύο!!!

Βέβαια δεν ξέρουμε αν ο Αλέξης θα είναι πρωθυπουργός το 2019, αλλά το σίγουρο είναι ότι μέτρα θα έχουμε! Μέχρι να έρθει όμως το 2019, για κάθε ευρώ που μας παίρνει ο Αλέξης, για κάθε μείωση σύνταξης και αφορολόγητου, δεν μας επιστρέφει απολύτως τίποτα. Έτσι σε δυο χρόνια που θα έχουμε μείνει ταπί, δεν θα έχουμε να του δώσουμε ούτε το ένα ευρώ!

Συνειρμικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μετά το 2019 αυτό που θα μας επιστρέφει το κράτος δεν θα είναι ένα ευρώ, αλλά ένα @ρχίδι! Αφού ένα @ρχίδι θα δίνουμε εμείς, ένα @ρχίδι θα μας επιστρέφει. Οπότε όσοι περιμένουν το 2019 να πάρουν πίσω ευρώ θα πάρουν ένα @ρχίδι!!!

Το γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας που τόσο πολύ μας απασχόλησε, τόσο πολύ σχολιάστηκε κα τόσο πολύ ενθουσίασε κάποιους που πίστεψαν ότι ήρθε επιτέλους το τέλος της λιτότητας, παρουσιάζεται ως εικόνα στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας», με τον τίτλο: «συνεχίζεται η προσπάθεια υπερπήδησης»

Όπως βλέπετε η Ελλάς, βρίσκεται στη μέση της υπερπήδησης εμποδίων, αφού μπροστά της έχει κι άλλα που είναι ακόμα ψηλότερα! Το πότε θα τελειώσουν τα εμπόδια, αυτό εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στο 2060. Το αν θα καταφέρουμε να πηδήσουμε όλα τα εμπόδια μέχρι τότε, αυτό είναι μάλλον δύσκολο, αφού είναι ευκολότερο να μας πηδήσουν αυτά!!!

«Ριγμένος» Διόνυσος

Στα δικά μας όμως τώρα όπου από σήμερα ξεκινάει το εορταστικό τριήμερο το των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Χώρας. Φέτος βέβαια οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς, αφού για πρώτη φορά φέτος οι δρόμοι της πόλης στολίστηκαν με αποκριάτικα στολίδια, έγινε εκδήλωση-έναρξη της αποκριάς και ο βασιλιάς καρνάβαλος- θεός Διόνυσος, έχει ήδη στηθεί στην κεντρική πλατεία της Χώρας, παρουσία δημάρχου και αντιδημάρχων, γεγονός καθόλου τυχαίο!…

Βέβαια ο θεός Διόνυσος φέτος είναι πολύ ριγμένος… Μια ματιά στην ενδυμασία του βασιλιά καρνάβαλου-θεού Διόνυσου που στήθηκε στην κεντρική πλατεία το επιβεβαιώνει.

Σχεδόν ρακένδυτος ο θεός, με τα υφάσματα που τον καλύπτουν να είναι τόσο φτωχά, που ο χιτώνας του είναι μίνι και ο μανδύας του να μοιάζει με φουλάρι!!!

Χάθηκε να πάρουν οι αρμόδιοι μερικά μέτρα ύφασμα να καλύψουν τη γύμνια του Θεού;

Αλλά είπαμε ριγμένος ο Διόνυσος φέτος, αφού να φανταστείτε ο Ποσειδώνας είναι φέτος το κεντρικό πρόσωπο του Διονυσιακού καρναβαλιού της Νάξου!!!

Απόψε παρουσιάζεται η αναπαράσταση του μύθου του έρωτα του Ποσειδώνα με την Αμφιτρίτη, που για την σκηνική παρουσία του δρώμενου κατασκευάστηκε ειδική πλωτή ξύλινη εξέδρα. Το γράφω αυτό γιατί εγώ όταν την είδα εντυπωσιάστηκα, καθώς νόμιζα ότι ξεκίνησε η υλοποίηση του Μάστερ Πλαν του λιμανιού του παρουσίασε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου!

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος μεταξύ πολλών άλλων για τα πολιτιστικά αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, κάθε χρόνο η Νάξος παρουσιάζει ένα διαφορετικό μυθολογικό δρώμενο σε διαφορετικούς κάθε χρόνο τόπους. Δηλαδή η Νάξος καθιερώνει το ακαθόριστο όσο αφορά τις εκδηλώσεις της Παρασκευής!!!

Πλουραλισμός και των …γονέων  

Και όλα αυτά χάρη στον πλουραλισμό που διαθέτει το νησί μας σε έμψυχο υλικό και διαθέσιμους εμπειρογνώμονες!

Τέτοιο πλουραλισμό νομίζω πως καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα δεν έχει, σαν τον πλουραλισμό που έχει μέσα στο κεφάλι του ο πολυαντιδήμαρχος, σκηνοθέτης του αποψινού δρώμενου. Και κάτι μύθοι που ακούστηκαν ότι το αποψινό δρώμενο φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Λευτέρη Ελευθερίου, δεν ευσταθούν, αφού ο Λευτέρης μία μόνο φορά βρέθηκε στο χώρο του δρώμενου, σε αντίθεση με το Λιανό που ξημεροβραδιαζότανε εκεί!..

Τα υπόλοιπα του τριήμερου της Χώρας γνωστά, με το Σάββατο να παρουσιάζονται οι καθιερωμένες λαμπαδιφορίες, και την Κυριακή η παρέλαση του Καρνάβαλου στην παραλία.

Το μεδούλι όμως των αποκριάτικων εκδηλώσεων βρίσκεται όπως πάντα όχι στη Χώρα, αλλά στα χωριά μας, όπου δρουν οι κουδουνάτοι, οι κορδελάτοι, οι κύριοι εκφραστές του αποκριάτικου πνεύματος του τόπου μας.

Εκεί που το αυθόρμητο συμπλέκεται με το μεθύσι, το ξεφάντωμα και το χορό!

Είναι γεγονός πάντως ότι η δημοτική αρχή έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στη υλοποίηση του τριήμερου των αποκριάτικων εκδηλώσεων, τόσο που δε νομίζω να έχει ρίξει σε οποιοδήποτε άλλο τομέα.

Μιλάμε  ότι έχουν πέσει με τα μούτρα στα καρναβάλια και έχουν αμελήσει να τελειώνουν με το θέμα του προϋπολογισμού, που από ότι φαίνεται και ο φετινός που παρουσιάζει ήδη καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, θα απειλήσει το ρεκόρ του περσινού που ψηφίστηκε μήνα Μάιο!!!

Τέλος πάντων έτσι για να παραμείνουμε σε αυτό το κλίμα αφιερώνω στους δημοτικούς μας άρχοντες την παραπάνω φωτογραφία, έτσι για να ευθυμήσουμε κι εμείς λιγάκι.

Και λέω να ευθυμήσουμε εμείς γιατί αυτοί δεν έχουν χάσει ποτέ το κέφι τους. Αφού στο κάτω-κάτω αυτοί το κέφι τους κάνουν…  

Αναδημοσίευση από την έκδοση της σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” (24/02) 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ανεκτέλεστα δρομολόγια σήμερα και αύριο

Δεμένο θα παραμείνει λόγω καιρικών συνθηκών το Super Jet στον Πειραιά

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Ανάφη: Διαμάχη για την εύρεση ή όχι καρχαρία – καλικάντζαρου

Ο πρώτος καρχαρίας – καλικάντζαρος στη Μεσόγειο ή πλαστικό παιχνίδι; Επιστημονική διαμάχη για εύρημα στην Ανάφη

Μύκονος: Στάση εργασίας (28/03) από όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις στη Μύκονο με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μ. Ψαρρού - Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εργαζομένων

Στοίχημα – Euro 2024: Προβάδισμα νίκης αλλά με under για την Ελλάδα

Μπαίνει με το... δεξί στην «OPAP Arena» η Ελλάδα, διπλό στο 2.15 η Γαλλία - Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη: Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου 1821 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Και αυτή τη φορά το σχολείο μας με την αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών και την συνοδεία του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης στην πρωτεύουσα του νησιού

Σαντορίνη: Συγχαρητήρια από τον ΔΑΠΠΟΣ στην ομάδα του Πανθηραϊκού

"...ευελπιστούμε να σας καμαρώσουμε στον τελικό της διοργάνωσης..."

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Δημήτρης Λιανός και Ηλίας Ορφανός βρέθηκαν χθες στις Τρίποδες όπου είδαν τα προβλήματα που αφορούν υποδομές στο Γυμνάσιο Βίβλου

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή