Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΝάξος: "Με τη βοήθεια του Θεού" και αναλύουμε το νερό

Νάξος: “Με τη βοήθεια του Θεού” και αναλύουμε το νερό

|

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απουσία ελέγχων όσον αφορά την ποιότητα του νερού – Και μέσα από την ιστοσελίδα maska.gr υπάρχει η απάντηση : Έτσι γινόταν η ανάλυση του νερού!» 

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα των ελέγχων του πόσιμου νερού με αφορμή το θέμα της ανανέωσης υπηρεσιών του Δήμου…  Ο κος Βρούτσης προχώρησε αποκάλυψε – μέσω της Οικονομικής Επιτροπής – ότι το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση για συγκεκριμένες εξετάσεις όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού και στη συνέχεια προχώρησε και στην ενημέρωση ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα την διετία 2014 – 16 δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος. Δήλωση που επανέλαβε και στην ραδιοφωνικό εκπομπή «Εκατέρωθεν» του Aegean Voice 107.5 «Η Φωνή του Αιγαίου»…

Όμως, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της ιστοσελίδας imaska.gr έχουν την απάντηση. Έψαξαν και όχι απλά βρήκαν τους αναλυτές που χρησιμοποιεί όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά προσκόμισαν και φωτογραφικό υλικό από την στιγμή που γίνεται η δειγματοληψία…  Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, υπάρχει  και διαρροή από τη δημοτική αρχή, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της χημικού που έλεγχε την ποιότητα του νερού κατά τα χρονικά διαστήματα που ο Βρούτσης κατήγγειλε ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος!

Μάλιστα, υπάρχει και προς δημοσίευση και σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θα αναφέρει ανάμεσα στα άλλα “Η κυρά Μαρία βαθιά θρησκευόμενη και πιστή του δόγματος ο Θεός αγαπάει τη Νάξο, έκανε καθημερινούς ελέγχους της ποιότητας του νερού.

Σε περίπτωση που το νερό κατά τον έλεγχο βρισκόταν ακάθαρτο, η κυρά Μαρία το μετέφερε στην εκκλησία όπου το ευλογούσε ο ιερέας καθαρίζοντάς το από ακάθαρτα στοιχεία και πνεύματα και κατόπιν επιτρεπόταν η πόση του!»

Μετά απ’ αυτό αναμένουμε τη δημόσια συγνώμη του Βασίλη Βρούτση που για μία ακόμη φορά επιχείρησε να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δη της Δημοτικής Αρχής, που χρησιμοποιεί ακόμη και τη σχέση που έχει ο Δήμαρχος με τον Ύψιστο, ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι στο Δήμο…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Μάρκος Καφούρος στην Κύθνο για τον Δεκαπενταύγουστο και συναντήσεις με φορείς του νησιού

Θρησκευτικές εκδηλώσεις, επαφές με τη Δημοτική Αρχή και επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές μονάδες – Στο επίκεντρο τα θέματα ακτοπλοΐας, υγείας και πρωτογενούς τομέα.

Μίκης Θεοδωράκης: «Μια Θάλασσα Μουσικής» στην πλατεία Τριπόδων

Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων, στο πλαίσιο του Έτους Μίκη Θεοδωράκη.

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς: Ο Δήμος Θήρας αναζητά ξανά στέγη για τους δασκάλους και καθηγητές

Για 3η χρονιά Δήμος, Ένωση Γονέων και ΕΛΜΕ Θήρας ενώνουν δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Σαντορίνη.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το «Πράσινο Σημείο» στη Νάουσα Πάρου

Ο Δήμος Πάρου υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έργο που στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιήσεις καταλληλότητας για 8 παιδικές χαρές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε Νάξο, Φιλώτι, Απείρανθο, Κουφονήσι και άλλες κοινότητες.

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Η Solana ανακάμπτει δυναμικά! Τελευταία ανάλυση αγοράς και ευκαιρίες εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Λόγω της συνολικής ανάκαμψης της αγοράς και της αυξημένης δραστηριότητας στο on-chain οικοσύστημα, η τιμή του SOL αυξήθηκε κατά 12% σε μόλις μία εβδομάδα, πλησιάζοντας σταθερά το ιστορικό υψηλό του

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου από την ΕΚΤΕΡ

Πεντάστερο ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και glamping σε έκταση 328 στρεμμάτων – Επένδυση 53 εκατ. ευρώ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο, δράση για καλό σκοπό (αεροδιακομιδές) – δείτε video

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο – 1300 άτομα στηρίζουν τον ιερό σκοπό (δείτε video)

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.