Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΝάξος & Κουφονήσια: "Ερωτευμένοι" οι ξένοι με τα νησιά μας

Νάξος & Κουφονήσια: “Ερωτευμένοι” οι ξένοι με τα νησιά μας

|

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – Αποσπούν διεθνείς πρωτιές σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης

Πρωτιές και διεθνείς διακρίσεις σε διεθνή ταξιδιωτικά και ενημερωτικά μέσα αποσπούν ενόψει τη νέας τουριστικής περιόδου, Νάξος και Μικρές Κυκλάδες, ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικών αποστολών και συνεργασιών του Δήμου με τα γραφεία ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Μεγάλης Βρετανίας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ορεινό τοπίο του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, η εντυπωσιακή φύση, οι αιωνόβιες εκκλησίες, το επιβλητικό κάστρο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στα χωριά ήταν οι λόγοι για τους οποίους η Νάξος κατέλαβε πρόσφατα την κορυφή στη λίστα με τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες σύμφωνα με το δημοφιλέστερο περιοδικό της Δανίας, Vagabond. Στις πρώτες θέσεις της λίστας συναντά κανείς και τα Κουφονήσια που συναρπάζουν με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις εντυπωσιακές σπηλιές τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε το αισιόδοξο μήνυμα της για τη νέα σεζόν και η βρετανική εφημερίδα Evening Standard που ανέδειξε τη Νάξο στην πρώτη θέση στην κατάταξη με τα 20 εντυπωσιακότερα Ελληνικά νησιά που δεν έχει πάψει να δέχεται χιλιάδες επισκέψεις και «clicks» από το Βρετανικό ταξιδιωτικό κοινό.

Παράλληλα, τη γαστρονομική παράδοση και εξέλιξη, ανέδειξε σε ειδική λίστα και το National Geographic της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με το εντυπωσιακό άρθρο, η Νάξος δικαίως καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Κρήτη ανάμεσα στους εννιά καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας που προτείνονται για το καλοκαίρι του 2021. Όπως αναφέρεται στη λίστα, τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και οι αγνές πρώτες ύλες προσφέρουν στη Νάξο αυτάρκεια αλλά και γαστρονομική κουλτούρα.

«Παρά τις αντιξοότητες, λαμβάνουμε αισιόδοξα μηνύματα που δείχνουν μία τάση για σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Για το επόμενο διάστημα μάλιστα έχουμε προσκαλέσει διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές προκειμένου να βιώσουν και να μεταφέρουν τη εμπειρία των ποιοτικών διακοπών σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς σχετικά με την τρέχουσα εικόνα στα νησιά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Γιάννης Βλασσερός: «Η Κόρωνος δεν μπορεί να είναι μόνο καλοκαιρινό χωριό»

Στη γενική συνέλευση της Κορώνου, ο γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μέτρα στήριξης, καλύτερη συγκοινωνία και σταθερή υγειονομική κάλυψη.

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ελένη Καρακάση και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη στις 26 Αυγούστου.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Σαντορίνη – Γ. Βρούτσης: Ανακατασκευή τεσσάρων γηπέδων, έρχεται νέο στάδιο το 2026 (video)

Με προϋπολογισμό 326.000 ευρώ ξεκινά η αναβάθμιση των γηπέδων σε Εμπορείο, Ακρωτήρι, Βόθωνα και Θηρασιά, ενώ προχωρά το σχέδιο για σύγχρονο στάδιο στη Σαντορίνη.

Θεατρική Παράσταση στο Φιλώτι: «Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα» (αφίσα)

Μια κωμωδία μυστηρίου του David Tristram ζωντανεύει στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, με τους Μάριο Αθανασίου, Βαλέρια Κουρούπη και Σπύρο Πούλη.

Αλλαγές στο ΕΚΑΒ: Νέα ασθενοφόρα και ελικόπτερα – Παραμένει το πρόβλημα του προσωπικού

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ενίσχυση στόλου και καλύτερο συντονισμό, όμως η έλλειψη διασωστών παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Αεροδρόμια: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε Αθήνα, Κρήτη, Καλαμάτα και 22 περιφερειακά

Από το φιλόδοξο σχέδιο των 1,28 δισ. ευρώ στο «Ελ. Βενιζέλος» έως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τις παραχωρήσεις στην Καλαμάτα και σε 22 περιφερειακά, η Ελλάδα επενδύει στρατηγικά για να στηρίξει την άνοδο του τουρισμού.

Νάξος – AlteR riTmo: Γιορτάζει 10 χρόνια χορού και δημιουργίας με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης (αφίσα)

Με αφορμή τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Κέντρο Χοροκινητικής Έκφρασης AlteR riTmo ανανεώνει τα μαθήματά του, εγκαινιάζει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσφέρει 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα για νέες εγγραφές.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.