Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΝάξος - ΕΡΤ:3 Το "Κυριακή στο Χωριό ξανά" πάει (10/10) Απείρανθο

Νάξος – ΕΡΤ:3 Το “Κυριακή στο Χωριό ξανά” πάει (10/10) Απείρανθο

|

Η τηλεοπτική εκπομπή “Κυριακή στο Χωριό ξανά” της ΕΡΤ 3 έρχεται στη Νάξο (επίκεντρο γυρισμάτων η Απείρανθος) το τετραήμερο 8-11 Οκτωβρίου…  

“… Θα σου μεταφέρω το προσωπικό μου αίσθημα, που φαντάζομαι είναι και το ζητούμενο όλων όσοι έχουμε εγκλωβιστεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε μια νέα συνθήκη ζωής. Με το που ξεκίνησαν τα γυρίσματα, είναι σαν να ανακάλυψα μια άλλη δύναμη, έναν καινούργιο τρόπο να κοιτάζω τον κόσμο. Κι αυτό θέλω να περνάει στον τρόπο που παρουσιάζω το κάθε χωριό. Για μένα το χωριό, είναι ένα ολοζώντανο κύτταρο ζωής, είναι το αύριο, είναι ο «μεταβολισμός» που όλοι έχουμε ανάγκη μέσα στις άρρωστες πόλεις. Το χωριό είναι «υγεία», αλλά αυτό είναι η μία όψη, γιατί υπάρχει και η άλλη, η σκοτεινή. Έχω θυμώσει πολλές φορές κι έχω απογοητευτεί, για πράγματα που ξέρουμε ήδη, απλώς είναι πολύ διαφορετικό να τα κουβεντιάζω με τους ντόπιους και να τα βιώνω κι εγώ: έρημα χωριά που κάποτε ήταν αρχοντοχώρια, εγκατάλειψη και μοναξιά σε όλα τα επίπεδα. Κι όμως υπάρχουν ρε συ άνθρωποι που επιμένουν και μένουν στο χωριό τους, έστω κι αν πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο, ή να βρούνε ιατρείο και φαρμακείο, ή κάποια δημόσια υπηρεσία ή να ψωνίσουν για τα καθημερινά τους….”

Ο Κωστής Ζαφειράκης – ο παρουσιαστής της εκπομπής “Κυριακή στο Χωριό ξανά” – απαντάει στην ερώτηση ” πόσο σημαντική πιστεύεις ότι είναι η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά», ώστε να ξεφύγει ο κόσμος και να ταξιδέψει έστω και μέσω της τηλεόρασης;”..

Γιατί το λέμε αυτό και τι σχέση έχει με τη Νάξο; Γιατί από την περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου, μία από τις -πιο- αγαπημένες εκπομπές του ελληνικού κοινού επέστρεψε στην τηλεόραση. Ο λόγος για το «Κυριακή στο χωριό ξανά», στην ΕΡΤ3.  Είτε την αγάπησες από την προβολή των μικρών γραφικών οικισμών στις πιο κρυφές γωνιές της Ελλάδας, είτε λόγω της χαράς που προσέφερε -πρωτίστως- στους κατοίκους του χωριού και μετέπειτα σε εμάς, η εκπομπή επιστρέφει για μία ακόμη σεζόν ταξιδεύοντας μας σε εντυπωσιακά τοπία. Το ανανεωμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου και όπως τόνισε ο Κωστής Ζαφειράκης«Το φευγιό από την πόλη είναι το οξυγόνο μου»,

Και έρχεται στη Νάξο… Οπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς από αύριο Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στη Νάξο τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου για καταγραφή και γυρίσματα με επίκεντρο την Απείρανθο.. Το είχε αναφέρει και ο Κωστής Ζαφειράκης σε ερώτηση για τα σχέδια της εκπομπής λέγοντας “Είναι εξαιρετικά απαιτητικά τα γυρίσματα, άπειρες ώρες στους δρόμους, σε βουνά, ποτάμια, θάλασσες, σε δύσβατα μέρη. Είναι λες και κάνουμε εντατική γυμναστική μυαλού, σώματος και ψυχής. Με τον κοροναϊό, οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται, σαφώς. Μέχρι στιγμής έχουμε ταξιδέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, φυσικά και μεταφυσικά, στο Πύθιο του Έβρου, στο Γιρομέρι της Θεσπρωτίας, στο Λιβάδι του Ολύμπου, στην Σέττα της Εύβοιας, στο Βουργαρέλι της Άρτας, στο Πετρίλο της Αργιθέας, στον Λιθότοπο Σερρών και στον Προυσό της Ευρυτανίας. Μιλάμε για χιλιόμετρα, όχι αστεία. Και το πρόγραμμα είναι ανεξάντλητο. Επόμενοι σταθμοί: Σκόπελος, Νάξος, Κέρκυρα, Νεστόριο… Τα γυρίσματα συνεχίζονται και το ταξίδι μας είναι μεγάλο, από την Ξάνθη ως την Κρήτη κι από την Πελοπόννησο ως την Σάμο”.

Να σημειώσουμε ότι χθες, η Γαλήνη Μπαρδάνη – μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Απειράνθου – μέσα από τη προσωπική της σελίδα στα social media είχε αναφέρει “Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας γυρίσματα για την εκπομπή της ΕΡΤ3, “Κυριακή στο χωριό ξανά” . Όποιος έχει την διάθεση να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για τις λεπτομέρειες, με προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ πολύ.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση