Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΜ. Βρετανία - The Times: Διακοπές στην Ελλάδα; Βασική προτίμηση η Ανδρος,...

Μ. Βρετανία – The Times: Διακοπές στην Ελλάδα; Βασική προτίμηση η Ανδρος, αλλά και Νάξος, Σίφνος

|

Νέες προσθήκες περιλαμβάνει η ετήσια λίστα με τα 28 ιδανικά μέρη της Ελλάδας για διακοπές που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Βρετανικοί Times. Η δημοφιλής εφημερίδα προτείνει ανεπιφύλακτα Ελλάδα για το 2024, έναντι άλλων ανταγωνιστών.

Τονίζει πως «οι όμορφες θάλασσες και οι παραλίες της Ελλάδας, τα πανέμορφα νησιά και τα άγρια ορεινά τοπία, τα παραδοσιακά χωριά, οι ιστορικές πόλεις, το εξαιρετικό φαγητό και το κρασί, οι εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι, η έντονη νυχτερινή ζωή, ο καθαρός ουρανός και οι έναστρες νύχτες διαμορφώνουν έναν προορισμό μοναδικό στον κόσμο που αξίζει να επισκέπτεστε ξανά και ξανά».

Η λίστα
Την κορυφή στην καθιερωμένη λίστα καταλαμβάνει φέτος η Άνδρος που διαθέτει δεκάδες χιλιόμετρα αρχαίων μονοπατιών. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Κέρκυρα με τα τοπία επικής ομορφιάς, η Κεφαλονιά για αδιάκοπες εξερευνήσεις, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, η Ευβοια για στιγμές από άλλες εποχές, η Αίγινα για ιδανικούς συνδυασμούς με το «κλεινόν άστυ», η Κως για οικογενειακές διακοπές, η Κύθνος για ένα ταξίδι στο παρελθόν, η Λευκάδα για θαλάσσια σπορ, τα Ζαγοροχώρια για πεζοπορία, το Μεγανήσι για αποδράσεις από την καθημερινότητα και η Μήλος των χρωμάτων.

Ακολουθούν η Νάξος για τα εξωτικά νερά και το περιπατητικό δίκτυο, η ατμοσφαιρική Πάτμος, οι Παξοί με τις θαλάσσιες σπηλιές, οι γραφικές Σπέτσες, η Ρόδος της αρχαιότητας και του μεσαίωνα, η Σίφνος των καλοφαγάδων, η Σκόπελος για χαλάρωση και βόλτες, η Σκιάθος με την πανέμορφη ακτογραμμή της, ο Πόρος για γευσιγνωσία δίπλα στη θάλασσα, η Σύμη με το υπέροχο λιμανάκι, το Πήλιο για εμπειρίες όλο το χρόνο, η Χαλκιδική για τα πολυτελή θέρετρα της, η Μάνη για κάτι το διαφορετικό, η ακατέργαστη Τήλος, τα Κύθηρα με τους καταρράκτες και η Κάλυμνος για αναρρίχηση.

Η δυναμική της σεζόν
Εκπρόσωποι προορισμών που έχουν προστεθεί ή ανελιχθεί στον φετινό κατάλογο, αναφέρονται στα χαρακτηριστικά και στη δυναμική της τουριστικής σεζόν:

«Οι προσπάθειες των επαγγελματιών και του Δήμου για διεύρυνση της σεζόν στην Άνδρο έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Φέτος σημειώθηκε εντυπωσιακή αύξηση στην επισκεψιμότητα του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος που ξεπέρασε το 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και όλος ο Ιούνιος κινήθηκε ανοδικά με ενισχυμένα ποσοστά κατά 10%. Μέλημα μας είναι να προβάλουμε τις δυνατότητες του προορισμού για αληθινές διακοπές σε ένα φυσικό σκηνικό που δεν υπάρχει όμοιο του στις Κυκλάδες. Εύρος δραστηριοτήτων, χαλάρωση, εξωτικές άθικτες παραλίες, ορεινή άγρια φύση, καλό φαγητό, πεζοπορία στα γραφικά χωριά, τα ιστορικά μνημεία και το πράσινο, αλλά και αυθεντική φιλοξενία είναι τα μυστικά “συστατικά” ενός παραδείσου, δύο μόλις ώρες από την Αττική» επισημαίνει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Η Σκόπελος έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για επισκέπτες από πλήθος αγορών της Ευρώπης αλλά και πιο μακρινές χώρες. Έχει συμβάλλει σε αυτό η στρατηγική στόχευση μας σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα και αγορές που κινούνται εκτός υψηλής σεζόν. Δεν είναι τυχαίο που ο προορισμός «πρωταγωνιστεί» φέτος σε λίστες μεγάλων ΜΜΕ του εξωτερικού ως μια επιλογή που μαζί με τις εξωτικές παραλίες και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος προσφέρει πολλαπλές εμπειρίες», δήλωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Γιώργος Παπαδαυίδ.

«Η γαστρονομία της Σίφνου δεν είναι μόνο “σήμα κατατεθέν” του προορισμού αλλά ένα σημαντικό κεφάλαιο για τις Κυκλάδες και όλη την Ελλάδα. Η τοπική κουζίνα του νησιού μας συνδέεται άρρηκτα με την τοπική κουλτούρα, τη γη, την αγγειοπλαστική και τις παραδόσεις μας. Το κάλεσμα μας περιλαμβάνει τα activities, την περιήγηση σε οικισμούς, μοναστήρια και βραβευμένα ιστορικά μνημεία συνδυαστικά με πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις όπως το καθιερωμένο φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», με στόχο την προσέλκυση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος εκτός της υψηλής σεζόν. Στο πνεύμα αυτό, σημειώνεται η αυξημένη κίνηση τον Μάιο κατά 25% περίπου σε σχέση με πέρυσι, κάνοντας νέο ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

«Η Νάξος αναδεικνύεται σε έναν προορισμό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ποιότητας, γαστρονομίας και εναλλακτικών δραστηριοτήτων που «μαγνητίζει» το ενδιαφέρον των ζευγαριών, των οικογενειών, των φυσιολατρών και κάθε ταξιδιώτη που θέλει να ζήσει τις Κυκλάδες όπως τις έχει ονειρευτεί. Διαπιστώνουμε μια έντονη ζήτηση τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι συνεχείς επαφές μας με διεθνή ΜΜΕ επιβεβαιώνουν πως η ταυτότητα του προορισμού εντοπίζεται στην αυθεντικότητα σε αντίθεση με άλλα νησιά που έχουν πληγεί από τον υπερτουρισμό», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάς Σύρου: «Άριστα 10 από τη FIFA», το νέο γήπεδο της Ερμούπολης έτοιμο να γράψει ιστορία (video)

Ο Γιώργος Λεονταρίτης μιλά στο παρά πέντε του πρώτου επίσημου αγώνα: «Υπόσχεση που έγινε πράξη – μια υποδομή για τη νεολαία της Σύρου»

Στ. Γκίκας: 180 εκατ. από ΕΣΠΑ για 30 νησιωτικά λιμάνια

Προτεραιότητα η αναβάθμιση υποδομών και η «πράσινη μετάβαση» – cold ironing σε 23 λιμένες έως το 2029

Παναγία Μυρτιδιώτισσα: το πρώτο «καλωσόρισμα» της Νάξου (video)

Παραμονή στη Χώρα: το πλοιάριο αναχωρεί ανά δεκάλεπτο από τη Μικρή Σκάλα για προσκύνημα στη βραχονησίδα-προσήλιο του λιμανιού

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Λιμάνι Νάξου: Από το «Δέσποινα» του 1955 στο σήμερα και τα προβλήματα που δεν …λύθηκαν

Η 31η Ιουλίου του ’55 άλλαξε τον τρόπο που δένουν τα πλοία· ο Αύγουστος του ’25 μας θυμίζει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τρόπος που «δένει» η πόλη με το λιμάνι.

Σίφνος: Το Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές» γράφει τις πιο νόστιμες ιστορίες των Κυκλάδων (video)

Θαλασσομαγειρέματα το πρωί, «Κουζίνα του Τσελεμεντέ» το απόγευμα, γλέντια τη νύχτα — 25–27/9, είσοδος ελεύθερη

Αμοργός τραγουδά: Mουσικοκινητική αγωγή για τους μικρούς, χορωδία για όλους

Ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα (Οκτ. 2025–Ιούν. 2026) με τον μαέστρο Γιάννη Γαβρά και το Μουσικό Εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων».

Ελλάδα: Μόλις το 4,5% των γιατρών υπηρετούν στα νησιά (!!!)

Αριθμοί που «πονούν»: πολλά νησιά χωρίς βασικές ειδικότητες μόλις πέσει η αυλαία του καλοκαιριού

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας τον Οκτώβριο

Μαστογραφία, Τεστ Παπ με HPV και έλεγχος PSA – Ραντεβού από 23/9, εξετάσεις από 1/10 στην Αθήνα

Σαντορίνη – Ξεκινά η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια φιάλη παραπάνω, ένα χαμόγελο ακόμα

Από 4 έως 12 Οκτωβρίου η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία για τον συνάνθρωπο και την ελπίδα. Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.