Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΚρήτη: Οι τρομερές γιαγιάδες ξαναχτυπούν σε ένα video - κόλαση

Κρήτη: Οι τρομερές γιαγιάδες ξαναχτυπούν σε ένα video – κόλαση

|

«Just μπίρες», μία ξεκαρδιστική διασκευή των διάσημων κρητικών γιαγιάδων, της Γιαννούλας και της Ευτέρπης που κάνουν ακόμη και τον Michael Jackson (Beat It) να μοιάζει ερασιτέχνης 

Όταν έχεις πάθος, φαντασία και καλή διάθεση τότε τα video που δημιουργείς είναι το ένα καλύτερο από το άλλο… Πριν από δύο χρόνια όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαμε στο διαδίκτυο το «Let’ s do it Χαρίλαε» μία έξυπνη διαφήμιση από την ραδιοφωνική εκπομπή «Καλοκαίρι Στο Νότο» με τον τίτλο «Όλα μπορούν να συμβούν το Καλοκαίρι στην Κρήτη».

Έναν χρόνο αργότερα, τα κοντέρ … σπάνε. Περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια vies είχε η μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στην Γιαννούλα και την Ευτέρπη… Σε μία κρητική εκδοχή του Survivor – με τη μουσική υπόκρουση του παιχνιδιού- οι δύο γυναίκες αναμέτριονται πάνω από το τηγάνι, με τις ομάδες τους να αγωνιούν ποια θα είναι η νικήτρια. Αφορμή της …μονομαχίας, η δήλωση της Ευτέρπης ως επισκέπτριας στο καφέ της Γιαννούλας ότι κάνει πιο νόστιμους χοχλιούς μπουμπουριστούς. Και με τον σύζυγο της οικοδέσποινας, στο ρόλο του Σάκη Τανιμανίδη η μάχη ήταν σκληρή…

Και φέτος, έχουμε την επιστροφή σε ένα video που έχει ως βάση (διασκευή) το τραγούδι του Michael Jackson, «Beat it». Το τραγούδι, που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται viral, ονομάζεται «Just μπίρες» και δείχνει τις δύο γιαγιάδες να πίνουν τις μπίρες τους δίπλα στο κύμα, παρέα με έναν ιδιαίτερα γυμνασμένο νεαρό! Η ιδέα είναι του Γιώργου Μπαλοθιάρη και της Γωγώ Βερίγου και χωρίς δεύτερη συζήτηση είναι το απόλυτο Καλοκαιρινό hit με πινελιές από ένα διαφορετικό Power of Love ! Με σύνθημα “Just Μπύρες” ο Γιώργης (στο βίντεο : Yorgis Platsouristas) φοράει το κόκκινο jacket του και γιορτάζει την επιστροφή του στην Κρήτη αφού πήρε την πολυπόθητη άδεια, ξεσηκώνοντας ένα ολόκληρο χωριό στο πόδι ! Ο παρορμητισμός του όμως δεν φαίνεται να του βγαίνει σε καλό και ο καφετζής του χωριού βρίσκοντας ευκαιρία από μια άτυχη χειρονομία κηρύσσει την βεντέτα και το κυνηγητό αρχίζει ! Την λύση απ’ ότι φαίνεται δίνει και πάλι η μουσική μιας και μια μοναδική Κρητική γιαγιά παρασύρει και πάλι τους πάντες σε χορό με ένα εκρηκτικό σόλο κιθάρας που θα ζήλευαν και οι πιο έμπειροι του είδους ! Γιατί όπως λέει και στην ανάρτηση του βίντεο : “Όλα μπορούν να συμβούν το Καλοκαίρι Στην Κρήτη” !
 

Παραθέτουμε και τους στίχους για όσους δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες:

Νομίζω πως είναι σαν όνειρο σωστό
Μυρίζει καλοκαίρι και ‘γω είμαι εδώ
Τρελαμένος με ρεπό, Σα πουλί θα κελαηδώ,
Στην Κρήτη, ναι στην Κρήτη

Τσι θειάς μου το μετόχι σαν εξοχικό
Στη τιβί το σεμεδάκι και παντού φωτό
ξύγαλο για παγωτό Και ρακί για πρωινό ,
και μπύρες Just μπύρες,

…πιάσε να λαντουριστό !

Just μπύρες, μπύρες, μπύρες, μπύρες
Κάτω από το πλάτανο
Βάλε ντολμάδες κι αντικριστό
Πιάσε τσι κούπες, πιε μωρέ δυο Just μπύρες…

Μου λέγαν Γιώργη τα λεφτά είναι το παν
Μα κοίτα γύρω σου δε παίζουν ούτε καν
Σπίτια – λούσα – κινητά δε τα θέλω όλ’ αυτά

Just μπύρες, μόνο μπύρες…

Θωρώ συντέκνους και γιαγέρνουν απ τη πλαζ
Γοργόνες που θυμίζουν άνθος λεμονιάς
Μες την κάψα την πολύ πίνουμε και μια ρακί
Και μπύρες…

Πιάσε ‘να λαντουριστό…

Just μπύρες, μπύρες, μπύρες, μπύρες
Κάτω από το πλάτανο
Βάλε ντολμάδες κι αντικριστό Πιάσε τσι κούπες, πιε μωρέ δυο

Το βίντεο γυρίστηκε στο Καβούσι Λασιθίου, από τη διαφημιστική εταιρεία Xperience More. Τα παιδιά του Xperience More (Γιώργος Μπάλοθιάρης & Γωγώ Βερίγου) μένουν στην Ιεράπετρα και εκτός από διαφημιστές είναι και οι παραγωγοί της Παγκρήτιας ραδιοφωνικής εκπομπής Καλoκαίρι Στο Νότο. Οι ίδιοι συνέλαβαν και την ιδέα του B.I.G Party Ierapetra. Η διαφημιστική τους εταιρεία σήμερα διαθέτει πελατολόγιο από όλους τους νομούς της Κρήτης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Τα Καπετανέικα επιστρέφουν στη Νάουσα – Μια γιορτή θάλασσας και μνήμης

Για 9η χρονιά, τα ξύλινα σκαριά τιμούν τον Κώστα Γουζέλη και αναβιώνουν την παράδοση της ναυτικής Ελλάδας στον κόλπο της Νάουσας.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.