Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΚαι Γεωργική Σχολή θα σας ...φτιάξουμε

Και Γεωργική Σχολή θα σας …φτιάξουμε

|

Μέσα από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” βλέπουμε την πορεία της καθημερινότητας όπως τη σχολιάζει το κριτικό μάτι της στήλης.. 

Καύσωνες που τους διαδέχτηκαν θυελλώδεις βοριάδες και κυκλώνες, και χιόνια και χαλάζι, και χιλιάδες κεραυνοί, και πλημμύρες… Πόσα ακόμα σημάδια να στείλει ο Θεός για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά; Και καλά αυτοί που δεν πιστεύουν στα θεϊκά σημάδια, η συντριπτική πλειοψηφία των ορθοδόξων χριστιανών δεν λαμβάνει τα μηνύματα; Θα μου πείτε εδώ δεν λαμβάνουν τα μηνύματα του πατέρα Κλεομένη!…

Η στήλη “Σημεία και Τέρατα” 

Ο πατέρας Κλεομένης που κατάφερε να γίνει γνωστός μέσω του διαδικτύου σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό του χριστιανικού και ορθόδοξου ποιμνίου, έφτασε να απασχολήσει το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο! Αυτοί πήραν στα σοβαρά το μήνυμα που εμείς τόσους μήνες παίρναμε στ’ αψήφιστα!

Το Κ.Ι.Σ. λοιπόν έστειλε μήνυμα τόσο προς την ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, όσο και προς τις αρχές, με το οποίο απαίτησε την άμεση σύλληψη του πατέρα Κλεομένη ο οποίος βεβήλωσε το μνημείο Εβραίων μαρτύρων στην πλατεία της Λάρισας. Ως εκ θαύματος  η Ιερά Σύνοδος έσπευσε να συγκληθεί και να δηλώσει ότι ο πατέρας Κλεομένης δεν είναι μέλος της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας ούτε πρεσβεύει τα μηνύματα της πίστεώς μας. Και τα θαύματα δεν σταματούν εδώ. Η δικαιοσύνη σπεύδει να ζητήσει την άμεση σύλληψη του Κλεομένη και η κυβέρνηση ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του!  Τέτοια βιασύνη, τέτοια σπουδή να ρίξουνε στην πυρά τον Κλεομένη! Ποιοι; Αυτοί που αφήνουν ατιμώρητους τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν καθημερινά περιουσίες, αυτοί που αντί να απολογηθούν για τα ιερά κάστανα, κάνουν σα να μη τρέχει κάστανο και αυτοί που αλληλοκατηγορούνται ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του λαού!!!

Αχ ρε Πάκη

Και δεν φτάνουν όλα αυτά τα μηνύματα είναι και αυτά που έρχονται από τους Τούρκους μέσω ασυρμάτου. Παρενοχλήσεις λέει έκαναν μέσω ασυρμάτου στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Παρενοχλούσαν συνέχεια τον πρόεδρο από τον ασύρματο οι Τούρκοι… Του λέγανε: «Ρε Πάκη, τι ωραίος που ήσουνα δίπλα στον Σάκη!» «Έλα πες μας Πάκη, έχεις σκοπό μετά την προεδρεία να κατακτήσεις και το Χ Facktor;»

Πάντως το μήνυμα που έχει την μεγαλύτερη σημασία για μας είναι αυτό που έχει να κάνει με την έξοδό μας στις αγορές. Ήτανε λέει να βγούμε αυτή την βδομάδα, και μάλιστα με το σπαθί στο χέρι όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης, αλλά υπό το φόβο να μας το βάλουνε στον κώλο, θα περιμένουμε λιγάκι παραπάνω. Περιμένουμε λέει η κυβέρνηση το κατάλληλο τάιμινγκ. Τουτέστιν την έγκριση των δανειστών και την έκθεση του ΔΝΤ. Αν αυτοί μας το επιτρέψουν τότε θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να εκδοθούμε με σκοπό να εισπράξουμε εμείς απευθείας το αντίτιμο της έκδοσής μας χωρίς να μεσολαβούν οι δανειστές οι οποίοι αποσπούσαν το μεγαλύτερο ποσό της έκδοσής μας.

Στον πίνακα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» με τον τίτλο: «και τώρα μπορούμε να πάμε να εκδοθούμε», βλέπετε αυτή τη μαγική στιγμή, ήγουν τους μεσολαβητές- σωματέμπορους της γυμνής μας  κυβέρνησης να μας δίνουν την έγκριση να βγούμε στις αγορές!

Άντε, με το καλό! Στο κάτω-κάτω άμα τα καταφέρουμε και εκδοθούμε, δεν θα μας πάρουν τα φράγκα  μέσα από τα χέρια οι νταβατζήδες μας!!!

Κι έχεις την αντιπολίτευση, το Μητσοτάκη δηλαδή, να μην αφήνει την κυβέρνηση να πανηγυρίσει τον θρίαμβο! Ζητάει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Θέλει εκλογές εδώ και τώρα!

Λίγο ακόμα άμα περιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει λόγος για εκλογές αφού η παρούσα κυβέρνηση είναι μια καθαρά δεξιά κυβέρνηση. Η καθαρά δεξιά πολιτική της παρούσας κυβέρνησης θα αποδειχτεί από τον επικείμενο ανασχηματισμό, όπου ο Αλέξης θα καθαρίσει τους τελευταίους αριστερούς υπουργούς!…

Στον κατουρημένο τόπο, χέζεις και φεύγεις

Στα δικά μας όμως τώρα όπου το νησί μας βιώνει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση των τελευταίων ετών. Είναι τόσο πολύ αυξημένη η φετινή κίνηση που βιώνουμε που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς θα επιβιώσουμε! Ειδικά τον Αύγουστο που θα γίνει το ελάτε να δείτε,  θα γίνει το αδιαχώρητο και να δούμε πώς θα χωρέσουμε όλοι μαζί πάνω στο νησί, όχι τίποτα άλλο, αλλά τον Αύγουστο είναι χοντρές και οι μύγες και πιάνουν πιο πολύ χώρο!…

Εντωμεταξύ, όσο μεγαλώνει το πλήθος των ανθρώπων και των οχημάτων που μας έρχονται, τόσο μεγαλώνουν και τα προβλήματά μας. Το πρόβλημα των σκουπιδιών, επόμενο είναι να διογκώνεται καθώς στα ντόπια σκουπίδια προστίθενται και αυτά που πετούν οι επισκέπτες.

Και αυτό γιατί όταν συναντάς ένα βρώμικο τόπο δεν τον σέβεσαι. Ο σοφός λαός λέει: στον κατουρημένο τόπο, χέζεις και φεύγεις! Αποτέλεσμα, τα σκουπίδια ολοένα και πληθαίνουν στο νησί. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα οχήματα και το κομφούζιο που δημιουργείται. Όταν από μόνοι μας έχουμε κυκλοφοριακά προβλήματα όταν οι μισοί κεντρικοί οδοί της Χώρας ζητάνε αλλαγές στο κυκλοφοριακό, έρχονται και οι επισκέπτες και φρακάρουμε!

Φρακάρουν τα δημοτικά πάρκινγκ, φρακάρουν οι δρόμοι, και φρικάρουνε όλοι μαζί! Το τι γίνεται στη Χώρα δεν περιγράφεται! Το ένα αμάξι πάνω στο άλλο και τα δυο στα πεζοδρόμια! Λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Μπαίνουν ανάποδα στα πάρκινγκ και τη νύχτα περνούν αυτοκίνητα τον παραλιακό δρόμο και μάλιστα ανάποδα, λόγω μη ύπαρξης σήμανσης!

Οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει τον Αύγουστο! Όσο κι αν προσπαθεί η ΠΕΚΙΝ να καθαρίσει κάποιες παραλίες, όσο κι αν προσπαθούν τα όργανα της τάξης να επιβάλουν τάξη στο κυκλοφοριακό, τον Αύγουστο θα φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουμε βραχονησίδα να εξοριστούμε!

Βέβαια για τη δημοτική αρχή δεν κάνω λόγο, καθώς εξυπακούεται ότι για την αισχρή εικόνα που παρουσιάζει το νησί, μια εικόνα που μέσω του διαδικτύου κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη, ευθύνεται αποκλειστικά αυτή. Οπότε δεν περιμένω να κάνει κάτι για την για να αλλάξει την εικόνα ή να επιλύσει αυτά τα προβλήματα. Στο κάτω-κάτω αφού δεν μπόρεσε να κάνει κάτι τόσα χρόνια που ήτανε μικρότερα, τι να κάνει τώρα που θεριέψανε;

Φράγμα ίσον …καλύτεροι χριστιανοί

Μια είδηση πάντως που πολύ μας χαροποίησε ήταν το άκουσμα ότι θα ξεκινήσει οσονούπω η κατασκευή του φράγματος  του Τσικαλαριού! Έργο σημαντικότατο αφού εκτός των άλλων η κατασκευή αυτού του φράγματος θα μας κάνει καλύτερους …χριστιανούς.

Βλέπετε ένα τέτοιο φράγμα για να έχει απόδοση πρέπει οπωσδήποτε να πέφτουν αρκετές βροχές, τέτοιες που να συγκρατεί μια ικανοποιητική ποσότητα νερού το φράγμα. .. Και ως γνωστό τα τελευταία χρόνια οι βροχές στον τόπο μας δεν είναι και πολλές… Γεγονός που ανάγκασε αρκετά χωριά της Νάξου να κάνουν δεήσεις και άλλες εκκλησιαστικές λειτουργίες, ζητώντας από τον Ύψιστο να βρέξει… Οπότε καταλαβαίνετε ότι με την κατασκευή του φράγματος οι απαιτήσεις για νερό, άρα και οι δεήσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Εκτός όμως από αυτό υπάρχει και ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα που περνάει μέσα από την κατασκευή του φράγματος. Και αυτό είναι ότι αν θέλουμε αυτό να αποδώσει τα αναμενόμενα πρέπει να διατηρήσουμε το Μανολάκι στη θέση του δημάρχου, αφού έχει αναλάβει διαμεσολαβητής με το Θεό, ο οποίος τον έχει διαβεβαιώσει ότι μας αγαπάει και ένδειξη αυτής της αγάπης του είναι ότι βρέχει ακόμα και τον Ιούλιο!

Θα μου πείτε τι σχέση έχει το Μανολάκι με τις καιρικές συνθήκες;

Γιατί, θα απαντήσω, τι σχέση έχει το Μανολάκι με την κατασκευή του φράγματος στο Τσικαλαριό; Ή τι σχέση έχει με τη δημιουργία της γεωργικής σχολής στο Σαγκρί;

Να μου πείτε ότι έχει σχέση με τον Μαυρογιαλούρο που υποσχόταν κι αυτός στους χωριάτες ότι θα τους φτιάξει γεωργική σχολή ή ότι στο τέλος τους μούντζωσαν οι χωρικοί αγανακτισμένοι αφού κατάλαβαν ότι τους κορόιδευαν, να σας πω μάλιστα!

Αλλά για όλα τα υπόλοιπα καμία σχέση δεν έχει το Μανολάκι ! Είναι εντελώς άσχετο!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Αταλάντη: Σεισμός τώρα (4,8 R), έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,8 R στην Αταλάντη - Αισθητός στην Αττική - Τι λένε οι ειδικοί

Κύθνος – Βρυόκαστρο: Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως

Οι εργασίες της τελευταίας περιόδου εστίασαν στην ανασκαφή των κτηρίων της Ακρόπολης που είχαν έρθει στο φως κατά το 2021

Αμοργός: Εκεί όπου η προστασία του περιβάλλοντος συναντά την παράδοση

Στην Αμοργό ανταμώνουν το «Αμοργόραμα» και η «Γιορτή του Ψαρά»..Πότε; Τι θα συμβεί;

Στοίχημα – Ελλάδα (μπάσκετ): Πάμε ΟΑΚΑ και ποντάρουμε στον Αγραβάνη

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει ... άρωμα μπάσκετ: Ξανά με Αγραβάνη και επιλογή στα φάουλ

Η συνηγορία του ποδοσφαίρου ή κάποιοι δικοί μου ηγέτες-ήρωες ποδοσφαιριστές…

Αρθρο του Ναξιώτη καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη με θέμα τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό