Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΚαι Γεωργική Σχολή θα σας ...φτιάξουμε

Και Γεωργική Σχολή θα σας …φτιάξουμε

|

Μέσα από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” βλέπουμε την πορεία της καθημερινότητας όπως τη σχολιάζει το κριτικό μάτι της στήλης.. 

Καύσωνες που τους διαδέχτηκαν θυελλώδεις βοριάδες και κυκλώνες, και χιόνια και χαλάζι, και χιλιάδες κεραυνοί, και πλημμύρες… Πόσα ακόμα σημάδια να στείλει ο Θεός για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά; Και καλά αυτοί που δεν πιστεύουν στα θεϊκά σημάδια, η συντριπτική πλειοψηφία των ορθοδόξων χριστιανών δεν λαμβάνει τα μηνύματα; Θα μου πείτε εδώ δεν λαμβάνουν τα μηνύματα του πατέρα Κλεομένη!…

Η στήλη “Σημεία και Τέρατα” 

Ο πατέρας Κλεομένης που κατάφερε να γίνει γνωστός μέσω του διαδικτύου σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό του χριστιανικού και ορθόδοξου ποιμνίου, έφτασε να απασχολήσει το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο! Αυτοί πήραν στα σοβαρά το μήνυμα που εμείς τόσους μήνες παίρναμε στ’ αψήφιστα!

Το Κ.Ι.Σ. λοιπόν έστειλε μήνυμα τόσο προς την ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, όσο και προς τις αρχές, με το οποίο απαίτησε την άμεση σύλληψη του πατέρα Κλεομένη ο οποίος βεβήλωσε το μνημείο Εβραίων μαρτύρων στην πλατεία της Λάρισας. Ως εκ θαύματος  η Ιερά Σύνοδος έσπευσε να συγκληθεί και να δηλώσει ότι ο πατέρας Κλεομένης δεν είναι μέλος της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας ούτε πρεσβεύει τα μηνύματα της πίστεώς μας. Και τα θαύματα δεν σταματούν εδώ. Η δικαιοσύνη σπεύδει να ζητήσει την άμεση σύλληψη του Κλεομένη και η κυβέρνηση ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του!  Τέτοια βιασύνη, τέτοια σπουδή να ρίξουνε στην πυρά τον Κλεομένη! Ποιοι; Αυτοί που αφήνουν ατιμώρητους τους μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν καθημερινά περιουσίες, αυτοί που αντί να απολογηθούν για τα ιερά κάστανα, κάνουν σα να μη τρέχει κάστανο και αυτοί που αλληλοκατηγορούνται ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του λαού!!!

Αχ ρε Πάκη

Και δεν φτάνουν όλα αυτά τα μηνύματα είναι και αυτά που έρχονται από τους Τούρκους μέσω ασυρμάτου. Παρενοχλήσεις λέει έκαναν μέσω ασυρμάτου στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Παρενοχλούσαν συνέχεια τον πρόεδρο από τον ασύρματο οι Τούρκοι… Του λέγανε: «Ρε Πάκη, τι ωραίος που ήσουνα δίπλα στον Σάκη!» «Έλα πες μας Πάκη, έχεις σκοπό μετά την προεδρεία να κατακτήσεις και το Χ Facktor;»

Πάντως το μήνυμα που έχει την μεγαλύτερη σημασία για μας είναι αυτό που έχει να κάνει με την έξοδό μας στις αγορές. Ήτανε λέει να βγούμε αυτή την βδομάδα, και μάλιστα με το σπαθί στο χέρι όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης, αλλά υπό το φόβο να μας το βάλουνε στον κώλο, θα περιμένουμε λιγάκι παραπάνω. Περιμένουμε λέει η κυβέρνηση το κατάλληλο τάιμινγκ. Τουτέστιν την έγκριση των δανειστών και την έκθεση του ΔΝΤ. Αν αυτοί μας το επιτρέψουν τότε θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να εκδοθούμε με σκοπό να εισπράξουμε εμείς απευθείας το αντίτιμο της έκδοσής μας χωρίς να μεσολαβούν οι δανειστές οι οποίοι αποσπούσαν το μεγαλύτερο ποσό της έκδοσής μας.

Στον πίνακα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» με τον τίτλο: «και τώρα μπορούμε να πάμε να εκδοθούμε», βλέπετε αυτή τη μαγική στιγμή, ήγουν τους μεσολαβητές- σωματέμπορους της γυμνής μας  κυβέρνησης να μας δίνουν την έγκριση να βγούμε στις αγορές!

Άντε, με το καλό! Στο κάτω-κάτω άμα τα καταφέρουμε και εκδοθούμε, δεν θα μας πάρουν τα φράγκα  μέσα από τα χέρια οι νταβατζήδες μας!!!

Κι έχεις την αντιπολίτευση, το Μητσοτάκη δηλαδή, να μην αφήνει την κυβέρνηση να πανηγυρίσει τον θρίαμβο! Ζητάει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Θέλει εκλογές εδώ και τώρα!

Λίγο ακόμα άμα περιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει λόγος για εκλογές αφού η παρούσα κυβέρνηση είναι μια καθαρά δεξιά κυβέρνηση. Η καθαρά δεξιά πολιτική της παρούσας κυβέρνησης θα αποδειχτεί από τον επικείμενο ανασχηματισμό, όπου ο Αλέξης θα καθαρίσει τους τελευταίους αριστερούς υπουργούς!…

Στον κατουρημένο τόπο, χέζεις και φεύγεις

Στα δικά μας όμως τώρα όπου το νησί μας βιώνει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση των τελευταίων ετών. Είναι τόσο πολύ αυξημένη η φετινή κίνηση που βιώνουμε που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς θα επιβιώσουμε! Ειδικά τον Αύγουστο που θα γίνει το ελάτε να δείτε,  θα γίνει το αδιαχώρητο και να δούμε πώς θα χωρέσουμε όλοι μαζί πάνω στο νησί, όχι τίποτα άλλο, αλλά τον Αύγουστο είναι χοντρές και οι μύγες και πιάνουν πιο πολύ χώρο!…

Εντωμεταξύ, όσο μεγαλώνει το πλήθος των ανθρώπων και των οχημάτων που μας έρχονται, τόσο μεγαλώνουν και τα προβλήματά μας. Το πρόβλημα των σκουπιδιών, επόμενο είναι να διογκώνεται καθώς στα ντόπια σκουπίδια προστίθενται και αυτά που πετούν οι επισκέπτες.

Και αυτό γιατί όταν συναντάς ένα βρώμικο τόπο δεν τον σέβεσαι. Ο σοφός λαός λέει: στον κατουρημένο τόπο, χέζεις και φεύγεις! Αποτέλεσμα, τα σκουπίδια ολοένα και πληθαίνουν στο νησί. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα οχήματα και το κομφούζιο που δημιουργείται. Όταν από μόνοι μας έχουμε κυκλοφοριακά προβλήματα όταν οι μισοί κεντρικοί οδοί της Χώρας ζητάνε αλλαγές στο κυκλοφοριακό, έρχονται και οι επισκέπτες και φρακάρουμε!

Φρακάρουν τα δημοτικά πάρκινγκ, φρακάρουν οι δρόμοι, και φρικάρουνε όλοι μαζί! Το τι γίνεται στη Χώρα δεν περιγράφεται! Το ένα αμάξι πάνω στο άλλο και τα δυο στα πεζοδρόμια! Λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Μπαίνουν ανάποδα στα πάρκινγκ και τη νύχτα περνούν αυτοκίνητα τον παραλιακό δρόμο και μάλιστα ανάποδα, λόγω μη ύπαρξης σήμανσης!

Οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει τον Αύγουστο! Όσο κι αν προσπαθεί η ΠΕΚΙΝ να καθαρίσει κάποιες παραλίες, όσο κι αν προσπαθούν τα όργανα της τάξης να επιβάλουν τάξη στο κυκλοφοριακό, τον Αύγουστο θα φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουμε βραχονησίδα να εξοριστούμε!

Βέβαια για τη δημοτική αρχή δεν κάνω λόγο, καθώς εξυπακούεται ότι για την αισχρή εικόνα που παρουσιάζει το νησί, μια εικόνα που μέσω του διαδικτύου κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη, ευθύνεται αποκλειστικά αυτή. Οπότε δεν περιμένω να κάνει κάτι για την για να αλλάξει την εικόνα ή να επιλύσει αυτά τα προβλήματα. Στο κάτω-κάτω αφού δεν μπόρεσε να κάνει κάτι τόσα χρόνια που ήτανε μικρότερα, τι να κάνει τώρα που θεριέψανε;

Φράγμα ίσον …καλύτεροι χριστιανοί

Μια είδηση πάντως που πολύ μας χαροποίησε ήταν το άκουσμα ότι θα ξεκινήσει οσονούπω η κατασκευή του φράγματος  του Τσικαλαριού! Έργο σημαντικότατο αφού εκτός των άλλων η κατασκευή αυτού του φράγματος θα μας κάνει καλύτερους …χριστιανούς.

Βλέπετε ένα τέτοιο φράγμα για να έχει απόδοση πρέπει οπωσδήποτε να πέφτουν αρκετές βροχές, τέτοιες που να συγκρατεί μια ικανοποιητική ποσότητα νερού το φράγμα. .. Και ως γνωστό τα τελευταία χρόνια οι βροχές στον τόπο μας δεν είναι και πολλές… Γεγονός που ανάγκασε αρκετά χωριά της Νάξου να κάνουν δεήσεις και άλλες εκκλησιαστικές λειτουργίες, ζητώντας από τον Ύψιστο να βρέξει… Οπότε καταλαβαίνετε ότι με την κατασκευή του φράγματος οι απαιτήσεις για νερό, άρα και οι δεήσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Εκτός όμως από αυτό υπάρχει και ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα που περνάει μέσα από την κατασκευή του φράγματος. Και αυτό είναι ότι αν θέλουμε αυτό να αποδώσει τα αναμενόμενα πρέπει να διατηρήσουμε το Μανολάκι στη θέση του δημάρχου, αφού έχει αναλάβει διαμεσολαβητής με το Θεό, ο οποίος τον έχει διαβεβαιώσει ότι μας αγαπάει και ένδειξη αυτής της αγάπης του είναι ότι βρέχει ακόμα και τον Ιούλιο!

Θα μου πείτε τι σχέση έχει το Μανολάκι με τις καιρικές συνθήκες;

Γιατί, θα απαντήσω, τι σχέση έχει το Μανολάκι με την κατασκευή του φράγματος στο Τσικαλαριό; Ή τι σχέση έχει με τη δημιουργία της γεωργικής σχολής στο Σαγκρί;

Να μου πείτε ότι έχει σχέση με τον Μαυρογιαλούρο που υποσχόταν κι αυτός στους χωριάτες ότι θα τους φτιάξει γεωργική σχολή ή ότι στο τέλος τους μούντζωσαν οι χωρικοί αγανακτισμένοι αφού κατάλαβαν ότι τους κορόιδευαν, να σας πω μάλιστα!

Αλλά για όλα τα υπόλοιπα καμία σχέση δεν έχει το Μανολάκι ! Είναι εντελώς άσχετο!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Τέχνη που ενώνει τα νησιά: Έρχεται η 3η Χορευτική Σύμπραξη Κυκλάδων στη Νάξο;

Μαθητές από 7 νησιά της Περιφέρειας ανεβαίνουν στη σκηνή με ψυχή, ταλέντο και φαντασία — Μια γιορτή πολιτισμού με επίκεντρο τον χορό και τη συνεργασία

Από την ταράτσα του Πύργου Μπαζαίου: Μια κραυγή για τη γη της Νάξου

Ένα βλέμμα στον πλούτο και την παρακμή της ναξιώτικης γης μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη – Μήνυμα αφύπνισης και ευθύνης

Κυκλάδες: Ισχυροί άνεμοι στο επίκεντρο και πάλι η Τήνος, τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα (πίνακας)

Ριπές που άγγιξαν τα 95 km/h την Κυριακή – Πού θα παραμείνουν τα 8 μποφόρ και τι προβλέπει η ΕΜΥ για τις Κυκλάδες τη Δευτέρα 23 Ιουνίου

Χίος σε πύρινο κλοιό: Τρία ανεξέλεγκτα μέτωπα – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και ενισχύσεις από όλη τη χώρα

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Εκκενώνονται διαδοχικά περιοχές – Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη – Έρευνες για εμπρησμό από τη ΔΑΕΕ

ΚΚΕ Νάξος: Συλλαλητήριο (22/06) ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Μανδηλαρά απόψε στις 7:00 μ.μ., με αίτημα την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές εξελίξεις στο Ιράν

Νάξος – Χαλκί: Ο “Αντίλαλος” δίνει φωνή στις γυναίκες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη

Το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος» παρουσιάζει απόψε μια μουσική παράσταση-φόρο τιμής στους δύο μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στις γυναίκες-ηρωίδες των τραγουδιών τους

Αμοργός: Το “μαργαριτάρι του Αιγαίου” που κλέβει την καρδιά των Γάλλων

Αυθεντική, ήρεμη και μακριά από την πολυκοσμία, η Αμοργός αναδεικνύεται σε διαμάντι του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια των γαλλικών ΜΜΕ

Στον αυτόματο πιλότο το ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, έκκληση για μόνιμες λύσεις πριν να είναι αργά

Καλοκαίρι με εκατομμύρια επισκέπτες και 2-3 διασώστες ανά νησί – Οι Κυκλάδες σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγεία και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Τα Κουφονήσια υποδέχονται το 31ο Cyclades Regatta, γιορτή ιστιοπλοΐας στην καρδιά του Αιγαίου

Με φόντο τα τιρκουάζ νερά και τη φιλοξενία των κατοίκων, τα Κουφονήσια γίνονται σταθμός για τη μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας, φιλοξενώντας πληρώματα, σκάφη και πολιτισμό από 23 έως 26 Ιουνίου 2025.

Ένα Καλοκαίρι Καινοτομίας στη Μονή Νάξου για τα παιδιά του χωριού

Στη σκιά της Αγίας Φωτεινής, η νέα γενιά της Μονής συναντά τον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό εργαστήριο με 3D εκτυπώσεις, φαντασία και μέλλον.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.