Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΓιατί οι κλασσικοί "πολιτικοί" έχουν …στιλ

Γιατί οι κλασσικοί “πολιτικοί” έχουν …στιλ

|

Μέσα από την στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” έχουμε μια διαφορετική οπτική για τα δρώμενα εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Ο κακός μας ο καιρός είναι αυτός που μας κάνει όλη τη ζημιά. Και όχι ο Σόιμπλε, που όπως δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, αυτός είναι που κάνει όλη τη ζημιά στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι καιρικές συνθήκες είναι ανώτερες και δυνατότερες από τον Σόιμπλε! Να το αποδείξω; Άμα χιονίζει δεν μπορεί να πάει βόλτα ο Σόιμπλε, καθώς δεν υπάρχει καροτσάκι-έλκηθρο.

Αλλά προσέξτε, μόνο οι καιρικές συνθήκες είναι ανώτερες του Σόιμπλε. Όλα τα άλλα δεν είναι! Όλη η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών μαζί, όλο το ΔΝΤ και η Λανγκάρτ  μαζί, ακόμα και όλη η Γερμανία και η Μέρκελ μαζί, δεν καταφέρνουν να τον μετακινήσουν από τη θέση του!!!

Τέτοιο κόλλημα με το καροτσάκι!!! Παρντόν. Τέτοιο κόλλημα με την άρνησή του για τη διευθέτηση του χρέους μας, ήθελα να γράψω!  Και πάνω που ήτανε έτοιμος ο Αλέξης να βάλει γραβάτα, τώρα η συζήτηση για το χρέος μας, αναβλήθηκε για τις 15 Ιουνίου, η οποία αποτελεί τη νέα καταληκτική ημερομηνία! Παρντόν. Η νέα καταλυτική  ημερομηνία ήθελα να γράψω, καθώς καταληκτική σημαίνει ότι καταλήγει οριστικά, ενώ καταλυτική σημαίνει καταστροφική και άρα πιο δόκιμος ως όρος!…

Έτσι που λέτε, τον άλλο μήνα το ξανασυζητάμε το θέμα με το χρέος… Και τώρα ελπίζουμε να ξεκινήσει η συζήτηση ώστε να συζητηθεί, εν ευθέτω χρόνο, η διευθέτηση του χρέους μας…

Προς το παρόν ούτε καν το συζητάνε!!!

Και να οι βροχές και ο παλιόκαιρος! Και να ο Σαββίδης που πήρε το Mega, και να  ο Βενιζέλος που ακούστηκε ότι πάει στη ΝΔ! Τον κακό του τον καιρό τράβηξε στο ΠΑΣΟΚ αναγκασμένος να συνυπάρχει με το Γιωργάκη και τη Φώφη, τον κακό τους τον καιρό στη ΝΔ που πιστεύουν ότι θα αναβαθμιστούν με τον ερχομό του, τον κακό του τον καιρό και του Βενιζέλου, που κακό χρόνο να’ χει θέσπισε και τον ΕΝταΦΙΑ που ακόμα μας κατασπαράζει!

Αλλά κι εμείς τον κακό τον καιρό μας που πιστέψαμε τον Αλέξη ότι στις 22 του τρέχοντος μηνός θα  φορέσει γραβάτα. Ακόμα ένα ψέμα… αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά μας είπε ψέμα στ’ αγγλικά… Το good  be true είχε πει ο Αλέξης… Πολύ καλό για να είναι αλήθεια δηλαδή… Κι εμείς το είχαμε πιστέψει… τον κακό μας τον καιρό!!

Survivor και …ταβάνι

Τον κακό μας τον καιρό που τρώμε τον καιρό μας παρακολουθώντας όλη μέρα το Survivor! Εβδομήντα τρία τοις εκατό έφτασε η θεαματικότητά του Survivor την ώρα που στη βουλή διεξαγόταν η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ψήφιση του νέου μνημονίου!

Και γι’ αυτό μάλιστα άλλαξαν τις ώρες που θα μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, μπας και βρεθεί κάποιος να τους παρακολουθήσει! Μα γιατί αντί να κονταροχτυπιούνται στη βουλή, δεν πάνε να πάρουν μέρος στο Survivor, που εκεί η θεαματικότητα είναι δεδομένη;

Φανταστείτε ένα Survivor στο οποίο θα συμμετείχαν δέκα δεξιοί εναντίον δέκα αριστερών! Θα μου πείτε πως να ξεχωρίσεις τους αριστερούς από τους δεξιούς; Σωστά. Οπότε φανταστείτε ένα Survivor με δέκα κουκουέδες εναντίον δέκα χρυσαυγητών! Θα μου πείτε ότι οι χρυσαυγήτες έχουν αποκλειστεί από τη βουλή, πόσο μάλλον από το Survivor. Σωστό. Οπότε φανταστείτε ένα Survivor με δέκα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον δέκα άλλων συνιστωσών!

Φανταστείτε δηλαδή ένα Survivor μεταξύ εξωαριστερών, αντιεξουσιαστών μαχητών εναντίον των οργάνων καταστολής που διαχειρίζεται η αριστερή κυβέρνηση. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» δίνει μια εικόνα του Survivor που παίζεται, όχι μπροστά στις τηλεοράσεις, αλλά  μπροστά στη βουλή των Ελλήνων!…

Νησιωτικότητα μία χαμένη υπόθεση

Στα δικά μας όμως τώρα όπου αυτές τις μέρες ζήσαμε στο νησί σημαντικές ώρες και στιγμές αφού στη Νάξο έγινε η ημερίδα για την ακτοπλοΐα και για το λόγο αυτόν στο νησί μας βρέθηκε ο υφυπουργός ναυτιλίας και  νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μάλιστα ο Σαντορινιός παρευρέθη και στην πολιτική εκδήλωση που οργάνωσαν τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας».  Στην ίδια εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανιός, και Συρμαλένιος.

Κανένας όμως από τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης δεν εξήγησε πώς είναι δυνατόν να αναφέρονται στον όρο νησιωτικότητα, αφού το τελευταίο πειστήριο για την ύπαρξη της, δηλαδή ο μειωμένος ΦΠΑ, καταργήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση!

Απλά ο Σαντορινιός περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη νησιωτικότητα.

Την χαμένη δηλαδή… Κι άμα μάχεσαι για κάτι που είναι ήδη χαμένο, πάει χαμένη και η μάχη…

Κι εδώ που τα λέμε άμα το πιστεύεις, ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη νησιωτικότητα, είσαι κι εσύ χαμένος! Χαμένος είναι και ο χρόνος που έχει περάσει μέχρι κάποτε, ίσως ποτέ, η Νάξος γίνει συγκοινωνιακός κόμβος! Κάτι που ακούμε εδώ και δεκαετίες ότι δηλαδή το νησί μας λόγω γεωγραφικής θέσης ενδείκνυται για συγκοινωνιακός κόμβος, αλλά φαίνεται πως τελικά δεν είναι κόμβος, αλλά Γόρδιος δεσμός, τον οποίο ούτε και το συνέδριο ακτοπλοΐας  μπόρεσε να λύσει!…

Τουλάχιστον ενημερώθηκε ο Σαντορινιός, που δεν είναι Σαντορινιός, ότι το Κουφονήσι θέλει να λύσει τα δεσμά που το ενώνουν με τη Νάξο, γιατί δεν αντέχει άλλο την αδιαφορία που του δείχνει ο δήμος μας. Κρίμα δηλαδή το Μανολάκι που κατεβαίνει στο Κουφονήσι και σηκώνει μέχρι και την εικόνα του Αγίου Γεωργίου!!!

Τέλος πάντων ο τίτλος «Σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας» μπορεί, από μόνος του, να αποδώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Από τη θεωρία μέχρι την πράξη μεσολαβεί μια πληθώρα αποτυχημένων προσπαθειών αριστερών πολιτικών!

Θεωρητικά οι αριστεροί είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης έκφρασης και ιδιαίτερα, είναι υπέρμαχοι της καλλιτεχνικής έκφρασης, αφού και πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει τις αριστερές τους θέσεις.

Στην πράξη όμως η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται και καταδικάζει την εικαστική παρέμβαση που έκαναν τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης, ζωγραφίζοντας τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ πάνω στο έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος! Μάλλον δεν κατάλαβαν το νόημα της εικαστικής παρέμβασης…

Γι’ αυτό καλούν σε δημόσιο διάλογο τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης, για να εκφράσουν τις όποιες πολιτικές τους θέσεις… Ενώ άμα καταλάβαιναν ότι η παρέμβαση εξέφρασε μια ξεκάθαρη πολιτική άποψη, την οποία μάλιστα τα μέλη της ανοικτής συνέλευσης τους την είχαν εκφράσει και ηχητικά με το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» κατά την παρουσία της Γεροβασίλη στο νησί.

Ή τέλος πάντων, ας έπαιρναν ένα τηλέφωνο τον Κουρουμπλή ή την Τζάκρη να τους εξηγήσουν!…

Μονομαχία από τα παλιά

Όπως καταλαβαίνετε πολιτικά στο νησί δεν νοούμε….

Να φανταστείτε πως αν δεν ήταν εκείνος ο Βασιλάκης και ο άλλος ο Ψαρράς να σκοτώνονται επί δεκαετίες δεν θα υπήρχε καν πολιτικός παλμός. Αλλά αυτοί οι δυο φροντίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν τον παλμό, εξαπολύοντας μύδρους ο ένας εναντίον του αλλουνού!

Πριν λίγες μέρες η νέα τους κόντρα «έπαιξε» σε όλα τα μιντιακά μέσα του νησιού μας…

Σκέφτομαι μάλιστα, τιμής ένεκεν, να προσφέρω από μία στήλη στη «Μάσκα» στον καθένα να βγάζουν τα εσώψυχά τους. Προς το παρόν τους αφιερώνω το παραπάνω γραμματόσημο, για την επί δεκαετίες συμβολή τους στην συνέχιση του πολιτικού παλμού του τόπου μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή