Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕυρώπη - Social Media: Επιτρέπει "πολιτική μίσους" κατά των Ρώσων στρατιωτών

Ευρώπη – Social Media: Επιτρέπει “πολιτική μίσους” κατά των Ρώσων στρατιωτών

|

«Παράθυρο» στη ρητορική μίσους από τον Ζάκερμπεργκ – Επιτρέπονται τα μηνύματα βίας κατά των Ρώσων εισβολέων

 

Κι αίφνης τα social media μπαίνουν δυναμικά στην πολεμική αναμέτρηση που κυριαρχεί στην Ανατολική Ευρώπη. Πως; Μα ανοίγοντας παράθυρο ώστε να δημοσιοποιούνται αναφορές που έχουν ως στόχο τον Πούτιν ή τον Λουκασένκο… 

Οπως ανέφερε χθες το βράδυ δημοσίευμα του Reuters (σ.σ. και το οποίο δεν διαψεύστηκε)  Η Meta Platforms θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες να κάνουν αναρτήσεις, στις οποίες ζητείται βία κατά Ρώσων αξιωματούχων και στρατιωτών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, σε μια προσωρινή αλλαγή της πολιτικής για τη ρητορικής μίσους.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιτρέπει επίσης ορισμένες αναρτήσεις που καλούν σε θάνατο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Και σήμερα ήρθε ουσιαστικά η επιβεβαίωση…  

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ απαίτησεη Ουάσινγκτον να σταματήσει τις «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» της Meta, της εταιρείας στην οποία ανήκει ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μετά την απόφασή της να τροποποιήσει τον κανονισμό χρήσης της ως προς την υποκίνηση βίας και τη ρητορική μίσους και να επιτρέπει τις αναρτήσεις που καλούν να «πεθάνουν οι ρώσοι εισβολείς» και υποκινούν πράξεις βίας εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

«Η επιθετική και εγκληματική πολιτική της Meta, που οδηγεί στην υποκίνηση μίσους και εχθρότητας εναντίον των Ρώσων, είναι εξωφρενική», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «άλλη μια απόδειξη του πληροφοριακού πολέμου χωρίς όρια που έχει κηρυχθεί εναντίον της χώρας μας».

Κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να «σταματήσουν τις εξτρεμιστικές δραστηριότητες της Meta και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Την αλλαγή του κανονισμού χρήσης των ιστότοπων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Meta. «Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουμε επιείκεια σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά παραβιάζουν τους κανονισμούς μας για την υποκίνηση στη βία, όπως (η φράση) ‘θάνατος στους ρώσους εισβολείς’», ανέφερε και πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε να μην εγκρίνουμε τις προτροπές στη βία εναντίον ρώσων πολιτών».

Η αλλαγή πολιτικής αυτή αφορά την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από την σελίδα kathimerini.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αγωνία για το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο όταν το υπάρχον καταρρέει»

Η Ένωση Γονέων Πάρου καλεί σε άμεση δράση για τις άθλιες συνθήκες στέγασης και λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου – Προειδοποιεί για ευθύνες σε Δήμο και Περιφέρεια αν δεν υπάρξουν λύσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Νάξος: Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. του Τυροκομείου Πιτταρά στην κορυφή του κόσμου!

Με κορυφαία βαθμολογία από το Taste Atlas και παγκόσμιες διακρίσεις, η ναξιώτικη γραβιέρα από το Τυροκομείο Πιτταρά επιβεβαιώνει τη φήμη της ως πρεσβευτής γεύσης και ποιότητας της Νάξου.

Νάξος: Ψήφισμα από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου για τον εκλιπόντα καθηγητή Στέλιο Ζαφειρόπουλο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τη βαθιά του συγκίνηση και συμπαράσταση στην οικογένεια του διαπρεπούς εκπαιδευτικού και τιμά τη μνήμη του με σειρά αποφάσεων.

ΥΠΑ: Ιστορική άνοδος στην επιβατική κίνηση, “εκτοξεύτηκε” η Νάξος με αύξηση 36,9%, η Σύρος στο +112% (!!!)

Με άνοδο 7,5% στα αεροδρόμια της ΥΠΑ και συνολικά 32,3 εκατ. επιβάτες πανελλαδικά στο πρώτο εξάμηνο του 2025, η Ελλάδα σπάει κάθε ρεκόρ – Σημαντική δυναμική για το αεροδρόμιο Νάξου

Santo Wines: Τα κρασιά της Σαντορίνης που σήκωσαν ξανά την Ελλάδα ψηλά στον κόσμο

Με 8 βραβεία στα Decanter World Wine Awards 2025 και πλατινένιο μετάλλιο για το Grande Reserve 2022, ο συνεταιρισμός της Σαντορίνης αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Τραγωδία στην Κύθνο: 87χρονος Ελβετός τουρίστας πέθανε πάνω σε σκάφος στον Μέριχα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα και ιατρούς του νησιού, ο ηλικιωμένος τουρίστας κατέληξε – Προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου

Φολέγανδρος: Ανθρώπινες ιστορίες και αυθεντική ομορφιά στην εκπομπή “Όπου Υπάρχει Ελλάδα” (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής συνεχίζουν το ταξίδι τους στη Φολέγανδρο, σήμερα Τρίτη 15 Ιουλίου στις 14:45 στον ΣΚΑΪ, μέσα από μοναδικά πορτρέτα κατοίκων, παραδόσεων και φυσικής γοητείας.

Δωδεκάνησα: Ξεκινά το μεγάλο έργο ανακύκλωσης σε Κω και Κάλυμνο μέσω ΣΔΙΤ

Η 23η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την υλοποίηση δύο υπερσύγχρονων μονάδων ανακύκλωσης και ανάκτησης αποβλήτων – Πρωτοβουλία-ορόσημο για το περιβάλλον στα Δωδεκάνησα

HELLENiQ ENERGY: Μείωση τιμών καυσίμων σε 12 ακριτικά νησιά, ανάμεσά τους, Αμοργός, Σέριφος και Σίκινος

Με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες, η HELLENiQ ENERGY μέσω της ΕΚΟ μειώνει το κόστος των καυσίμων σε δυσπρόσιτα νησιά, ενισχύοντας τους κατοίκους και τον τουρισμό.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.