Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕπίσημες αποδείξεις ευαισθησίας

Επίσημες αποδείξεις ευαισθησίας

|

Μέσα από την στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “¨η Μάσκα” βλέπουμε τον σχολιασμό των δρώμενων εντός και εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες την αρχή της ελληνικής επανάστασης του 1821, που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, αυτού που σήμερα κρέμεται πάλι πάνω από τα κεφάλια μας, και στην ελευθέρωση της πατρίδας μας που σήμερα είναι υπόδουλη στους δανειστές που απαιτούν τις υπογραφές και της αντιπολίτευσης στο μνημόνιο! Ζήτω το έθνος, ζήτω η Ελλάς! Ζητώ ψυχολογική βοήθεια!…

Εφημερίδα “Μάσκα” – Στήλη “Σημεία και Τέρατα” (24/03)

Γιατί αν είναι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος και όποια κυβέρνηση ή αντιπολίτευση προκύψει, αυτές να είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τα μνημόνια, τότε γιατί να πάμε να ψηφίσουμε;  Αλλά και τι να σου κάνουν οι ψυχολόγοι; Τι να πουν δηλαδή για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που ενώ σύμφωνα με τον Σόϊμπλε δεν είναι είδηση ότι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν αμφότεροι τα μνημόνια, και εντούτοις αυτοί υποστηρίζουν ότι συνεχίζουν και να αγωνίζονται και μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη βουλή αυτά που έχουν υπογράψει;

Ο Βαγγέλας πάντως αυτή τη συμπεριφορά τη χαρακτήρισε τσάμπα μαγκιά…

Άσχετα αν μετά τη συνάντησή του με τον Κούλη, το πήρε πίσω…

Έτσι κι αλλιώς τσάμπα ήτανε, τσάμπα το είπε!

Τι να πουν οι ψυχολόγοι για τον Ντάισελμπλουμ που είπε πως εμείς οι νότιοι τρώμε τα λεφτά που μας δίνουν οι βορειοευρωπαίοι σε ποτά και γυναίκες! Ποιος το είπε; Ο ξενέρωτος αγάμητος, που βγάζει τα εσώψυχά του! Που αυτός  με τη μούρη που έχει για να πηδήσει πρέπει να πληρώσει όσο και η δόση που μας δίνει. Ποτά μπορεί να μη πίνει, αλλά είναι σίγουρο ότι μετά την καταβαράθρωση του στις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές, θα το αρχίσει κι αυτό!!!

Μίλησε το παλικάρι

Σίγουρα πάντως χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ο Τσακαλώτος και η Αχ – τσι – όγλου, που παραμένουν στις Βρυξέλλες και πιέζονται να υπογράψουν ότι θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα όχι από το 2019, αλλά από τώρα! Και βέβαια ψυχολογικής υποστήριξης πρέπει να τύχουν όλοι αυτοί που επί χρόνια στοχοποιήθηκαν, χλευάστηκαν και λοιδορήθηκαν άδικα.  Όλοι οι μοναχοί  και οι άλλοι της παρέας που δικαιώθηκαν για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Κάποιοι μίλησαν για θαύμα, αλλά να ξέρετε ότι αντίθετα με την εξέλιξη στο θέμα του Βατοπεδίου, τα θαύματα δεν τα περιμένει κανείς!…

Τέλος ψυχολογικής υποστήριξης πρέπει να τύχουν όλοι αυτοί που μόλις ανακοινώθηκε η αθωωτική απόφαση έψαλαν  όρθιοι το Χριστός Ανέστη, στην αίθουσα του δικαστηρίου!!!

Δικαιώθηκε ο Καραμανλής -έτσι τουλάχιστον είπε ο ίδιος- με την απόφαση αυτή, η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με την παραδοχή του ίδιου του Καραμανλή, που είχε αναγνωρίσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και είχε αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες!!!  

Ένα ψυχίατρο και για τον Κωστάκη! Να μας πει κιόλας τι είχε και δεν μιλούσε τόσο καιρό!!!

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε στην αθωωτική απόφαση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Και όπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρά τώρα γιατί είχε αντιδράσει ως Συνασπισμός τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο και αυτή του η αντίδραση είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας γης. Ήγουν όσο ήταν Συνασπισμός ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε στο ξεπούλημα και τώρα που είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΠΑΣΟΚ, σταμάτησε να αντιδρά και ξεπουλάει τη δημόσια γη και περιουσία και τη μάνα του την ίδια! Εδώ που τα λέμε οι ψυχίατροι μόνο για Οιδιπόδειο σύμπλεγμα δεν μπορούν να κατηγορήσουν τους πολιτικούς, αφού ξεπουλάνε τη μάνα τους!!! Αλλά είπαμε, τι να σου κάνουν και οι ψυχίατροι;          

Περί χελώνας ο λόγος

Να πάρτε παράδειγμα τα δικά μας. Όχι βέβαια ότι έχουμε εμείς οι Ναξιώτες καμία σχέση με τρελούς, αλλά φανταστείτε να προσπαθήσει ένας ψυχολόγος να μας βγάλει ένα ψυχολογικό προφίλ…

Τώρα μάλιστα που το θέμα με τις δολοφονίες των θαλάσσιων χελωνών ξεπέρασε τα όρια του νησιού μας, πολλά ακούστηκαν για το ψυχολογικό μας προφίλ και μέχρι και σίριαλ κίλερς μας είπανε! Ευτυχώς όμως που βγήκε ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων και με επίσημη ανακοίνωσή του, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους! Βέβαια του πήρε λίγο χρόνο του Δήμου να αντιδράσει, αφού περάσανε χρόνια και χρειάστηκε να δολοφονηθούν περί τις 38 χελώνες, και χρειάστηκε να γίνουμε πανελλαδικά βούκινο, και να γίνουμε θέμα στα κανάλια, μέχρι και βάιραλ στα σόσιαλ μίντια να γίνουμε, μέχρι που χρειάστηκε να μιλήσει πρώτα ο Καραμανλής(!), αλλά μίλησε!

Και τι είπε; (Σημειώνετε παρακαλώ οι ψυχίατροι.)

 «Είναι σαφές ότι η προέλευση κάποιου πτώματος που εκβράστηκε στην ακτή δεν είναι κατ΄ανάγκη κοινή με το σημείο όπου βρέθηκε. Ένα πτώμα ζώου προφανώς παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα και τον κυματισμό, συνεπώς μπορεί να εκβραστεί σε οποιαδήποτε περιοχή.

Επίσης, θα πρέπει να τονισθεί ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δραστηριοποιούνται αλιείς από όλη την παράκτια Ελλάδα και όχι αποκλειστικά από τη Νάξο, η οποία άλλωστε διαθέτει τον μικρότερο αλιευτικό στόλο, οπότε είναι άδικο και άστοχο να στοχοποιούμε και να ενοχοποιούμε οποιονδήποτε!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στηρίζει κάθε προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου, όμως δεν μπορεί να δεχθεί την αυθαίρετη συκοφάντηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, από ανακριβείς πληροφορίες και ατεκμηρίωτα στοιχεία που πιθανόν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.»

Εκανε έρευνα

Από ότι καταλαβαίνετε ο Δήμος άργησε να αντιδράσει γιατί διεξήγαγε …έρευνα. Μελετούσε τους χάρτες, τα θαλάσσια ρεύματα, τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τα νηολόγια, τον αλιευτικό στόλο της παράκτιας Ελλάδας και γενικά ότι αναφέρει στα πορίσματα της έρευνάς του!

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την έρευνα του δήμου, αυτοί που ευθύνονται για τις δολοφονίες των χελωνών είναι τα θαλάσσια ρεύματα που παρασύρουν τα πτώματα στο νησί μας και οι ψαράδες άλλων παράκτιων περιοχών που σαν στόχο έχουν να δυσφημίσουν το νησί μας και τους κατοίκους του!

Το μόνο πάντως που δεν κάνει ο Δήμος με αυτή του την ανακοίνωση είναι να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες, αντίθετα προσπαθεί να τις μεταθέσει είτε στα θαλάσσια ρεύματα, είτε σε άλλους μη Ναξιώτες ψαράδες. Λες και όσες θαλάσσιες χελώνες σκοτώνονται στο Αιγαίο συμπτωματικά ξεβράζονται στην Πλάκα ή λες και οι ψαράδες από άλλους τόπους, εκτελούν οργανωμένο σχέδιο δυσφήμισης του τόπου μας (!!!)  

Οι ψυχίατροι μια τέτοια συμπεριφορά την χαρακτηρίζουν σχιζοειδή και παρανοειδή. Πρόκειται δηλαδή για άτομα αποφευκτικής προσωπικότητας που αποφεύγουν εσκεμμένα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και προτιμούν να κατασκευάζουν σενάρια με σκοπό να ενοχοποιήσουν εξωγενείς και άσχετους παράγοντες! Εγώ πάλι θα ήθελα να ρωτήσω: αλήθεια κύριοι δημοτικοί μας άρχοντες πιστεύετε ότι χρειάζεται η συνδρομή  ξένων για να δυσφημιστεί ο τόπος, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι μια χαρά τα καταφέρνετε από μόνοι σας!

Επίσημες αποδείξεις

Από σατιρικής ανάλυσης δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στην ευαισθησία που έδειξε ο δήμος μας για τις συνεχόμενες δολοφονίες χελωνών, μια ευαισθησία που παρουσιάζεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» με τον τίτλο «επίσημες αποδείξεις ευαισθησίας» όπου εμφανίζεται ο δήμαρχος και επικεφαλής της στροφής στο μέλλον, το Μανολάκι κρατώντας προστατευτικά μια μικρή καρέτα-καρέτα. Δυο είναι οι συμβολισμοί σε αυτή την εικόνα. Πρώτος η εμφάνιση του Μανολακιού που αποτελεί εικαστική έκφραση του δημιουργού της για να αποδώσει συμβολικά την υπέρμετρη ευαισθησία του, και δεύτερος συμβολισμός αφορά την αντικατάσταση του γλάρου από το σήμα του συνδυασμού με μια χελώνα που συμβολίζει την καθυστέρηση που χαρακτηρίζει το Μανολάκι και τον συνδυασμό του!!!

Επιπροσθέτως εμφανίζω το Μανολάκι με μαγιό για ένα ακόμα λόγο.

Για να διαψεύσω με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που ακούστηκε μετά την αποχώρησή του από το δημαρχείο την ώρα που οι μαθητές του Γυμνασίου πήγαιναν να τον συναντήσουν για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους. Μετά από αυτή του τη συμπεριφορά κάποιοι είπαν ότι το Μανολάκι φοράει φουστάνια!

Και από ότι βλέπετε στο πρωτοσέλιδο της «Μάσκας», ουδέν ψευδέστερον!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.