Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕλλάδα: Στο ΑΤ Εξαρχείων κρατούνται οι δημοσιογράφοι του "Φιλελεύθερου"

Ελλάδα: Στο ΑΤ Εξαρχείων κρατούνται οι δημοσιογράφοι του “Φιλελεύθερου”

|

Κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν, τουλάχιστον για απόψε το βράδυ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ 

Κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν, τουλάχιστον για απόψε το βράδυ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα. Όπως ενημερώθηκαν με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας (λήψη αποτυπωμάτων κλπ), δεν υπήρχε διαθέσιμη γραμματέας στην Εισαγγελία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι αύριο…

Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.  Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal αναζητώντας τους. Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ. 

«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη… Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ’ ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».

Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις αρχές για να στηρίξουν αφενός την έρευνας που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες αφ’ ετέρου για να αποδείξουν, πέραν όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου η ελευθερία του οποίου τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κατ’ επανάληψη πληγεί. Οι μηνύσεις είναι συνεχείς σε βάρος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που επικαλούνται την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης τις πράξεις τα λάθη της παραλείψεις και τις αδυναμίες της.

Αποτελούν δέ το ένα από τα δύο «όπλα» που χρησιμοποιούνται κατά των κατά την κρίση της κυβέρνησης αντιπάλων. Το δεύτερο είναι η στοχοποίηση και η δολοφονία χαρακτήρων.  

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δις ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε όμως γιατί αναδείξαμε το θέμα».

Ερωτηθείς για το ποιά είναι εν συνεχεία η διαδικασία, από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

ΕΣΗΕΑ: Να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα του Τύπου 

Να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα του Τύπου ζητά η ΕΣΗΕΑ μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου εις βάρος της εφημερίδας «Φιλελέυθερος» για δημοσίευμα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal.gr» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Οι αστυνομικοί αναζητούσαν  δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτoφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε Υπουργός της Κυβέρνησης», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

«Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από το Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό», προσθέτει.

«Η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, ακριβώς όπως έπραξε και το 2012, όταν συνάδελφος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και στη δίκη του παρέστη και κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ για σύλληψη δημοσιογράφων: Επίδειξη αλαζονείας & αυταρχισμού

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για  επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. 
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 
Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμενου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο”.

ΚΙΝ.ΑΛ: «Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγή, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε τα εξής για την δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος:

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά.  Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους. 

Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.»

Με πληροφορίες από την ιστοσελιδα thetoc.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Έκτακτη ενημέρωση για την ύδρευση στα Κουφονήσια – Εκτός λειτουργίας η μία Μονάδα Αφαλάτωσης

Πρόβλημα επάρκειας νερού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου – Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης.

Αποκατάσταση του Ιερού Μονυδρίου Αγίων Τεσσαράκοντα στο Γλινάδο Νάξου

Με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ολοκληρώθηκε η στερέωση, ανακατασκευή και αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριακού συγκροτήματος – Τα θυρανοίξια στις 9 Αυγούστου από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025: Μαγικές μουσικές βραδιές σε Μύκονο, Σίφνο και Νάξο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 9 Αυγούστου, με το φως της πανσελήνου να αγκαλιάζει αρχαιολογικούς χώρους και σκηνές.

Η Νάξος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού – Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση από τον Σύλλογο Μονιατών «Η Τέχνη»

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στον Άγιο Δημήτριο, μια αρχαιολογική βραδιά αφιερωμένη στον ρόλο της Νάξου στην προϊστορία της Ελλάδας.

Νάξος – “ΑΝΕΤΕΙΛΕΝ ΜΕΝ Α ΣΕΛΛΑΝΑ”: Βραδιά Πανσελήνου στο Αρχαίο Ιερό των Υρίων

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, η Νάξος υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια μοναδική μουσική και ποιητική διαδρομή στο Ιερό των Υρίων.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00