Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕλλάδα: Πάσχα στον Κορυδαλλό για τον Φουρθιώτη, κρίθηκε προφυλακιστέος

Ελλάδα: Πάσχα στον Κορυδαλλό για τον Φουρθιώτη, κρίθηκε προφυλακιστέος

|

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης: Αύριο Κυριακή του Πάσχα θα οδηγηθεί στον Κορυδαλλό – Δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του

 

Κρίμα το παλικάρι…. Αλλά όπως είχε πει και ο ίδιος “Είμαι παλικάρι και άνδρας”…. Προφυλακιστέος κρίθηκε λίγο μετά τις 19:00 του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης και δυο συγκατηγορούμενοί του. Πλέον, μετά την πολύωρη απολογία του, ο Μένιος Φουρθιώτης πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Ο παρουσιαστής δεν έπεισε με τις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον του 30ου ανακριτή  και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του στο Διόνυσο.

Μαζί με τον τηλεπαρουσιαστή προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο συγκατηγορούμενοί του. Πρόκειται για τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π, οι οποίοι κατηγορούνται και για τις επιθέσεις στο σπίτι του Μ.Φουρθιώτη όσο και για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Μένιος Φουρθιώτης θα εκτίσει το διάστημα της προφυλάκισής του -μέχρι να ξεκινήσει η δίκη- στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά τις ίδιες πηγές, η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό θα γίνει το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στις 8:30 με 9:00, ενώ θα μπει στη ΣΤ’ πτέρυγα. Ο 48χρονος συγκατηγορούμενός του θα προφυλακιστεί στη Λάρισα, ενώ ο 42χρονος στον Μαλανδρίνο.

Συνήγορος 48χρονου: Θα προσφύγουμε κατά της προφυλάκισης
Ο συνήγορος του 48χρονου Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γώγος, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε: «Περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιούριτι και αυτή ειναι η μοναδική εμπλοκή τους.»

Να σημειωθεί ότι ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κατηγορίες για ναρκωτικά. Οι απολογίες τους, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 9 και μισή το πρωί ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα και αργότερα ξεκίνησε η διάσκεψη του ανακριτή με τον εισαγγελέα για την υπόθεση -η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Φουρθιώτης
Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί ότι ο ίδιος σχεδίασε τις επιθέσεις στο σπίτι του.  Οι κατηγορίες εναντίον του αφορούσαν στο ότι ο Φουρθιώτης οργάνωσε δύο επιθέσεις εναντίον του σπιτιού του (μετείχαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του) προκειμένου να πείσει τις αρχές, ότι κινδύνευε για να επανέλθει η απόφαση από την Ελληνική Αστυνομία για την φρούρηση του ιδίου και της οικίας του.

Ο Φουρθιώτης που είναι αντιμέτωπος πρωτίστως με κατηγορίες ως ηθικός αυτουργός των επιθέσεων (μία με πυροβολισμούς και μία έκρηξη) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, όπως και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσων, ενώ ενεπλάκησαν τυχαία και σε συμπλοκή με ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Την ίδια στάση, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησαν και οι δύο άνδρες που φέρονται ως οι δράστες των επιθέσεων στην οικία Φουρθιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες επέμειναν πως η μόνη τους σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη είναι ότι τους είχε προσλάβει ως φύλακες μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί