Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕλλάδα: Να και ο Τσιόδρας... Εκτακτη εμφάνιση στις 6 το απόγευμα

Ελλάδα: Να και ο Τσιόδρας… Εκτακτη εμφάνιση στις 6 το απόγευμα

|

Ο Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Σας έλλειψε ο Σωτήρης; Προπαραμονή της εορτής του και ο Σωτήρης Τσιόδρας και πάλι κοντά μας…  Σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα θα έχουμε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα… .

Όπως είχε πει στις 26 Μαΐου ο κ. Χαρδαλιάς, “δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο”. Τότε είχε εκφράσει την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. “Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρά ε; Το μόνο σίγουρο (για την ώρα) είναι ότι η επιστροφή του καθηγητή δεν είναι μόνιμη στην τακτική ενημέρωση αλλά λόγω των περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί απαιτείται και η δική του συμβολή ενόψει του Δεκαπευνταύγουστου.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στην χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.737. Μάλιστα παρατηρείται σταθερά αυξητική πορεία στα κρούσματα εντός της Αττικής, καθώς μετά τα 19 που ανακοινώθηκαν Σάββατο και Κυριακή, την Δευτέρα ήρθε νέα άνοδος με 28 κρούσματα, φτάνοντας ήδη τα 66 στο πρώτο τριήμερο του Αυγούστου. 

Πέντε κρούσματα δηλώθηκαν επίσης χθες στην Κέρκυρα, τρία στην Κορινθία, τέσσερα στην Καβάλα, δύο κρούσματα στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Χανιά. Από ένα κρούσμα κατέγραψαν η Ευρυτανία, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λέσβος, η Μαγνησία και η Πέλλα. Στην Πέλλα το περιστατικό συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά τέσσερις γάμοι που έλαβαν χώρα σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες εξελίχθηκαν σε εστίες μετάδοσης του ιού. Συγκεκριμένα από τον γάμο στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν 23 κρούσματα, καταγράφηκαν άλλα τρία, τα δύο στην συμπρωτεύουσα και το ένα από τον Νομό Πέλλας..

Κρούσματα όμως εντοπίστηκαν και σε γάμο στις Σέρρες, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και 9 κρούσματα από έναν άλλο γάμο στην Αλεξανδρούπολη.  Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Λάρισα, καθώς καλεσμένος σε γαμήλια τελετή που έλαβε χώρα σε περιοχή του νομού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αναλυτικότερα, ένα από τα τρία νέα κρούσματα της νόσου που επιβεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας την Κυριακή αφορά σε καλεσμένο σε γάμο, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν ξεκινήσει ήδη την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Σύψας  ανέφερε πως το αποτέλεσμα της ανόδου των κρουσμάτων οφείλεται στις εικόνες συνωστισμού που διαπιστώθηκαν προ δύο εβδομάδων σε μπιτς μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά και πανηγύρια ενώ τόνισε πως αν το επιβάλει η κατάσταση τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. 

Παράλληλα, καμπανάκι για την πορεία της πανδημίας τον Αύγουστο έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, επισημαίνοντας ότι «είναι ο μήνας που θα υπάρχει κορύφωση του προβλήματος». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζανάς ανέφερε πως «ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πράσινο φως για τη στρατηγική επένδυση του Ομίλου Calilo στην Ίο

Με επανασχεδιασμό υπέρ της προστασίας του τοπίου και της βιώσιμης ανάπτυξης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Στρατηγική Μελέτη για το πρώτο έργο των 42 εκατ. ευρώ στην Ίο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σταδιακή υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου των 200 εκατ. ευρώ του Ομίλου Calilo

Andros Island 3×3 Basketball Festival: Η Άνδρος γίνεται… μπασκετικός προορισμός

Με παρουσίες όπως του Μπουρούση, Τσαλμπούρη και Σταυρακόπουλου, η Άνδρος φιλοξενεί ένα μοναδικό τουρνουά 3×3 από 25 έως 27 Ιουλίου στη Χώρα – Στόχος να γίνει θεσμός για τη νεολαία και τον αθλητισμό των Κυκλάδων

Πρόταση Ημέρας: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και πικάντικο κασέρι Σοχού

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και πικάντικο κασέρι Σοχού Με άρωμα Ανατολής και μερακλίδικο ταμπεραμέντο Θεσσαλονίκης

Θέσεις Εργασίας από την ΚΛΙΜΑΚΑ σε Νάξο, Σαντορίνη, Αμοργό και Σύμη – Αιτήσεις έως 25 Ιουλίου

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων επεκτείνεται και προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ με ειδική εκπαίδευση από τον φορέα.

Φοίνικας Σύρου: Επιστρέφει στην Ευρώπη, με φιλοδοξίες και ενισχύσεις για τη νέα σεζόν

Ο Φοίνικας επιστρέφει στο Challenge Cup μετά το 2022 και ενισχύεται με διεθνείς παίκτες για μια δυναμική χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άσκηση Αντιρρύπανσης στο λιμάνι της Μυκόνου, πρόληψη και ετοιμότητα για το θαλάσσιο περιβάλλον

Το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου σε συνεργασία με την εταιρεία «Μετόπη» υλοποίησε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης

Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής Ευρώπης στον τουριστικό κορεσμό για το 2023

Με 117 διανυκτερεύσεις ανά κάτοικο, η περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων καταγράφει τη μεγαλύτερη τουριστική πυκνότητα στην Ευρώπη – Ανάμεσα στους πιο κορεσμένους προορισμούς και η Κρήτη

Η Σαντορίνη «κατακτά» τη Γαλλία μέσα από τις σελίδες του Désirs de Voyages

Στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού πολυτελούς τουρισμού η Σαντορίνη – Ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στην αύρα, τη γαστρονομία και το ηφαιστειακό τοπίο του νησιού

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου στηρίζει την παραμονή των Κούρων του Φλεριού στο φυσικό τους περιβάλλον

Κατηγορηματικά αντίθετη στη μεταφορά των Κούρων στην υπό κατασκευή «Νησίδα Μουσείων» η Ένωση Ξενοδόχων – Επιστολή συμπαράστασης στον Σύλλογο Μελάνων λίγο πριν το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο