Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕλλάδα: Δεν είναι οι Έλληνες ρατσιστές, οι άλλοι είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι

Ελλάδα: Δεν είναι οι Έλληνες ρατσιστές, οι άλλοι είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι

|

Ευτυχώς που υπάρχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για να αισθάνονται και οι Έλληνες ανώτεροι από κάποιους

Η μεγαλύτερη ανοησία και το μεγαλύτερο ψέμα που λέγεται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας είναι πως έρχονται στην Ελλάδα. Δεν έρχονται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τους σταματάει στην Ελλάδα.

Πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι ανόητοι να έχουν φύγει από τις κατεστραμμένες ή εξαθλιωμένες χώρες τους και να θέλουν να μείνουν σε μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα.

Πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες του βορρά. Όπως θέλουν και πάρα πολλοί Έλληνες, αφού σε αυτές τις χώρες βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 500 χιλιάδες Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα μας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους, και Ελλάδα και Ιταλία απέμειναν να παλεύουν σχεδόν μόνες τους με το μεταναστευτικό θέμα που είναι θέμα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αθλιότητα να εμποδίζεις πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα και να τους κατηγορείς, παράλληλα, πως έχουν ως προορισμό την Ελλάδα. Δεν έχουν προορισμό την Ελλάδα και το ξέρουμε όλοι.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτοί που ουρλιάζουν κατά των μεταναστών και των προσφύγων είναι να ταχθούν υπέρ των ανοιχτών συνόρων, ώστε αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε εκεί που επιθυμούν.

Να πάνε στα σύνορα, να τα ανοίξουν και να αφήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν. Βέβαια, μάλλον πολλοί από αυτούς που είναι κατά των μεταναστών και των προσφύγων, σκέφτονται πως σύντομα θα φύγουν και οι ίδιοι από την Ελλάδα, οπότε δεν θέλουν να πάνε στην Γερμανία ή την Ολλανδία και να βρίσκονται ανάμεσα σε Σύρους, Αφγανούς και Πακιστανούς.

Και κάποιοι άλλοι θέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα, για να αισθάνονται οι ίδιοι ανώτεροι από κάποιους, τώρα που η χώρα τους είναι και επίσημα ένα προτεκτοράτο.

Πάντως, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Οι Έλληνες είναι ρατσιστές με τους φτωχούς. Με τους πλούσιους δεν είναι ρατσιστές.

Αν ο μετανάστης ή ο πρόσφυγας είναι πλούσιος -από τις χώρες που γίνεται πόλεμος ή είναι εξαθλιωμένες δεν φεύγουν μόνο οι φτωχοί, φεύγουν όλοι- μπορεί να αγοράσει στην Ελλάδα ένα σπίτι αξίας 250 χιλιάδων ευρώ και να πάρει τη χρυσή βίζα, ενώ, αν αγοράσει ακίνητα αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο πλούσιος Άραβας αγοράζει νησιά στην Ελλάδα, τον σέβονται όλοι οι Έλληνες και κάνει ζωάρα, ο φτωχός Άραβας είναι στη Μόρια και περιμένει να πεθάνει.

Δεν είναι οι Έλληνες ρατσιστές, οι άλλοι είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι.

Υ.γ.1. Το κείμενο που διαβάσαμε στον pitsirikos.net είναι αφιερωμένο σε έναν Πακιστανό που γνωρίσαμε στην Βαρκελώνη τον Μάιο. Δούλευε σε ένα μπαρ, μας κέρασε τα ποτά επειδή ήμασταν Έλληνες, μας είπε πως ήθελε να μείνει στην Ελλάδα γιατί είναι η πιο όμορφη χώρα που υπάρχει αλλά πήγε στην Βαρκελώνη, παντρεύτηκε Καταλανή και έκανε και παιδιά. Πάντως, όταν είπε σε άπταιστα ελληνικά «όμορφη η Ελλάδα αλλά οι Έλληνες είναι ρατσιστές, ενώ εδώ κανείς ποτέ δεν μου φέρθηκε ρατσιστικά», εγώ δεν είχα τίποτα να πω.

Υ.γ. 2. Όλες αυτές τις αθλιότητες και τα ψέματα που έλεγαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες -λες και δεν ήξεραν πως στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών η Ελλάδα είναι στο χέρι της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τα τρώνε τώρα στα μούτρα τους. Έσπειραν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ελληνική κοινωνία, και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν νεκροί. Αν υπάρξουν, ξέρουμε από τώρα ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα γιορτάζει το βιβλίο: Πρώτο φεστιβάλ βιβλίου στο νησί των Κυκλάδων

Από τις 2 έως τις 4 Μαΐου, ο Σταυρός στη Δονούσα μετατρέπεται σε μια πολιτιστική γωνιά λογοτεχνίας με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων και δημιουργικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας (α μέρος)

Φόρτωμας: Τι είπε στη Βουλή για τον επαναπατρισμό γιατρών και τη στελέχωση του Νοσοκομείου Σαντορίνης

O Φίλιππος Φόρτωμας στη Βουλή για τον επαναπατρισμό γιατρών από τις ΗΠΑ

Golden Star Ferries – Superferry: Παρέμβαση σωτηρίας χειριστή kite surf στην Αρτέμιδα

Άμεση κινητοποίηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης από τον πλοίαρχο Κωνσταντίνο Νίκα και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ SUPERFERRY – Θερμές ευχαριστίες από ΠΕΠΕΝ και το ΕΚΣΕΔ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Πρόταση Ημέρας: Τυρόπιτα εν τάχει με την βοήθεια του Τυροκομείου Πιτταρά

Εύκολη, καθώς δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία στο στρώσιμο των φύλλων, η πατσαβουρόπιτα γίνεται στο πι και φι!

Ενδοκυκλαδικό: Αύριο (02/05) ταξιδεύει το Hellenic HighSpeed, παραμένει έως και 4 Μαϊου

Παρατείνεται η ακινησία του “ΑΡΤΕΜΙΣ” για ετήσια συντήρηση – Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται μέχρι τις 4 Μαΐου από το “HELLENIC HIGHSPEED” στις καθορισμένες γραμμές των Κυκλάδων

Η Γραβιέρα Νάξου ταξιδεύει στο Μιλάνο: Η ΕΑΣ Νάξου για πρώτη φορά στην έκθεση “Tuttofood”

Με αιχμή του δόρατος τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και φόντο τη βιωσιμότητα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στο Μιλάνο

Νάξος: Σε εξέλιξη η 2η Λογοδοσία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video)

Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση της 2ης λογοδοσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι τα θέματα (video)

Περιβαλλοντικός Συναγερμός στην Πλάκα Νάξου: Αυθαίρετες Παρεμβάσεις Απειλούν το Οικοσύστημα

Καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις στη ζώνη Natura 2000 φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Σοφία Ασημακοπούλου – Απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο