Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΕλλάδα: Απολύθηκε δημοσιογράφος γιατί δεν ήταν ...χαρούμενη (!!!)

Ελλάδα: Απολύθηκε δημοσιογράφος γιατί δεν ήταν …χαρούμενη (!!!)

|

Το είδαμε κι αυτό… Δημοσιογράφος απολύθηκε από ιστοσελίδα γιατί δεν ήταν … χαρούμενη όταν πήγαινε στη δουλειά της – Τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ στην ιστοσελίδα της

Νέα ήθη και έθιμα… Νέοι καιροί βλέπετε… Και ο φίλος μου Αλέξανδρος Αρβανιτάς μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στα social media μας μετέφερε μία είδηση που αν μη τι άλλο δημιουργεί νέα δεδομένα στον εργασιακό χώρο μας… Μία είδηση που επιβεβαιώθηκε και από την καταγγελία που έγινε μέσω της ΕΣΗΕΑ… Ποια είναι η είδηση; Απολύθηκε δημοσιογράφος ιστοσελίδας γιατί πήγαινε στην δουλειά της και δεν ήταν …χαρούμενη. Απλά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά..

Ας δούμε πως σχολιάζει ο φίλος μας Αλέξανδρος την εν λόγω είδηση..  «Φαντάζομαι πως όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορους τρόπους που χρησιμοποιούνται για μια απόλυση. Κλήση στο λογιστήριο της εταιρίας προκειμένου να ανακοινωθούν στον ενδιαφερόμενο τα δυσάρεστα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, στέλνεται εξώδικος καταγγελία, στο σπίτι του, ανεξαρτήτως ώρας και ημέρας. Άλλοτε επιλέγονται τρόποι που έχουν να κάνουν με τη χρήση τεχνολογίας. Μπορεί δηλαδή να ειδοποιηθεί κάποιος μέσω τηλεφώνου ή μέσω email ή μέσω facebook. Ακόμη-ακόμη να αναλάβουν τα διευθυντικά στελέχη να ανακοινώσουν τα μαντάτα. Παραδέχομαι ότι δεν είχα ακούσει τον τρόπο που επέλεξε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, προκειμένου να λύσει τη συνεργασία με συντάκτη της. Πρωτοτύπησε, ανακοινώνοντας την απόλυσή του μέσω των σελίδων της. Δηλαδή, ο συγκεκριμένος συνάδελφος είδε δημοσιευμένο στην εφημερίδα που απασχολούνταν ότι έπαψε να εργάζεται γι’ αυτή. Ασφαλώς και μιλάμε για καινοτόμο τρόπο απόλυσης, στη νέα ψηφιακή εποχή.

Φαντάζομαι ότι όλοι μας έχουμε ακούσει διάφορους λόγους που χρησιμοποιούν οι εργοδότες, προκειμένου να απολύσουν εργαζόμενό τους. Είτε ότι είναι ανεπαρκής στην εργασία του. Είτε ότι δεν είναι παραγωγικός. Είτε ότι δεν τηρεί το ωράριό του, ότι έρχεται καθυστερημένος στη δουλειά του ή ότι την κοπανάει νωρίτερα απ’ ό,τι πρέπει. Είτε ότι είναι εριστικός, προκαλώντας διαρκείς εντάσεις και καβγάδες, τόσο με συναδέλφους του όσο και με διευθυντικά στελέχη. Είτε ότι είναι υψηλόμισθος και ανεβάζει το εργατικό κόστος της εταιρίας. Υπάρχουν πολλοί, πάμπολλοι τέλος πάντων λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί η εργοδοτική πλευρά, προκειμένου να απαλλαγεί από κάποιο… βαρίδι. Ομολογώ όμως ότι πρώτη φορά άκουσα το λόγο που ανέφερε ως αιτία καταγγελίας ειδησεογραφικό σάιτ προκειμένου να απολύσει εργαζόμενή του. Ο λόγος; “Επειδή δεν πήγαινε χαρούμενη στην εργασία της”. Όσοι δεν το γνωρίζουν, οι συνθήκες εργασίας για συναδέλφους που απασχολούνται σε σάιτ μοιάζουν με τις αντίστοιχες του Μεσσαίωνα. Ο μισθός, ή μάλλον το φιλοδώρημα, φτάνει δεν φτάνει για να βγει το δεκαπενθήμερο. Η συνέχεια βεβαίως δόθηκε από το συνδικαλιστικό μας όργανο, την Ένωση, η οποία καταδίκασε την εργοδοτική αυθαιρεσία, ως όφειλε. Και από δω και κάτω αρχίζουν τα… αστεία: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας και προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και την έγκυρη ενημέρωση”. Α, και κάτι τελευταίο. Σήμερα Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, εκτός από το “αιώνιο” ντέρμπι στο μπάσκετ, γιορτάζουν ο Ακύλας και Πρίσιλλα…»

Ας δούμε και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει: «Μετά την απόλυση δημοσιογράφου μέσω δημοσίευσης στην εφημερίδα που εργαζόταν, νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας προέκυψε από νεόκοπο ιδιοκτήτη ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία  της «Ιnsider.gr» απέλυσε τη συνάδελφο Ελένη Μπότα «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της» ενώ πριν από λίγες μέρες την ίδια σύσταση απηύθυνε και σε άλλη δημοσιογράφο που δεν ήταν «χαρούμενη στη δουλειά της» αλλά «απλά περιχαρακώνεται πίσω από το καλό ρεπορτάζ».

Η εργοδοσία εμφανίζεται πλέον αδίστακτη. Δεν κάνει καν τον κόπο να επικαλεστεί κάποια αληθοφανή δικαιολογία, τηρώντας τα προσχήματα. Απολύει εργαζόμενους έμπειρους, άξιους και τυπικούς στη δουλειά τους με τρόπο αυθαίρετο, απαξιωτικό, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να αντιδράσει με κάθε τρόπο και να βάλει τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία μας οδηγούν ορισμένοι εργοδότες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας και προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να  προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και στην έγκυρη ενημέρωση».

Α και να προσθέσουμε ότι έρχεται και άλλη. Από τον Ελεύθερο Τύπο, ο Θανάσης Αργυράκης… Και περιμένουμε τις εξελίξεις

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ερώτηση στη Βουλή από την Κυριακή Μάλαμα για τη μεταφορά των Κούρων της Νάξου

Η ανεξάρτητη βουλευτής Χαλκιδικής ζητά τεκμηριωμένες απαντήσεις για τη σκοπιμότητα και τους όρους της μετακίνησης των αρχαϊκών μνημείων από το Φλεριό, ενισχύοντας τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Reddit – Νάξος: Στη δεύτερη θέση των πιο υποτιμημένων νησιών στον κόσμο

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εντυπωσιάζει τη διεθνή κοινότητα του Reddit με την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την φυσική του ομορφιά

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.