Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΑμερική - Kobe Bryant: Οι εννέα επιβαίνοντες και το τελευταίο ηχητικό μήνυμα...

Αμερική – Kobe Bryant: Οι εννέα επιβαίνοντες και το τελευταίο ηχητικό μήνυμα (video)

|

Αυτοί είναι οι εννέα επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο που έπεσε χθες το πρωί στην περιοχή Calabasas του Λος Αντζελες – Το ηχητικό ντοκουμέντο από την μοραία πτώση 

Παγκόσμια θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιντ και της κόρη του Τζιάνα, ενώ άλλοι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου    

Σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή Μέσα ανάμεσα στα θύματα είναι η προπονήτρια της Τζιάνα, Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ της κομητείας του Όραντζ, Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του, Κέρι και η κόρη του, Αλίσα, η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια της Τζιάνα, και η μητέρα της, Σάρα και ο πιλότος του ελικοπτέρου Αρα Ζομπαγιάν.  

Η Τζιάνα Μπράιαντ και η Αλίσια ήταν συμπαίκτριες στην ομάδα της Mamba Academy, της Ακαδημίας μπάσκετ που είχε ιδρύσει ο ίδιος ο Κόμπι Μπράιαντ. Τα δυο κορίτσια ταξίδευαν συχνά με το ελικόπτερο του Μπράιαντ για να πηγαίνουν στους αγώνες τους. Τον θάνατο του προπονητή Τζόνι Αλτομπέλι, επιβεβαίωσε και το Orange Coast College. «Ήταν προπονητής, συνάδελφος, μέντορας και φίλος για 27 χρόνια», ανέφερε το Orange Coast College μιλώντας για έναν προπονητή που ενέπνευσε πάθος στους παίκτες του.      

Ο παίκτης τους μπέιζμπολ Τζεφ ΜακΝίλ έκανε λόγο για έναν από τους αγαπημένους του προπονητές και έναν από τους βασικούς λόγους που είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί επαγγελματικά.        

Τον θάνατο της Κριστίνα Μάουζερ, που υπήρξε βοηθός προπονητή σε ομάδα μπάσκετ ιδιωτικού σχολείου στην Κομητεία Όραντζ, επιβεβαίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο σύζυγός της. «Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε την όμορφη σύζυγο και μητέρα σήμερα σε συντριβή ελικοπτέρου. Σας παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτικότητα μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση, σημαίνει τόσα πολλά», έγραψε ο σύζυγος της γυναίκας.       

Ο θάνατος της συμπαίκτριας της Τζιάνα Μπράιαντ, Πέιτον Τσέστερ, και της μητέρα της Σάρα, επιβεβαιώθηκε επίσης μέσω Instagram. Τον θάνατο γνωστοποίησε η Ράιλι Τσέστερ, αδερφή της παίκτριας.

Η συζήτηση και οι καιρικές συνθήκες 

Το ηχητικό-ντοκουμέντο από την επικοινωνία του πιλότου του Κόμπι Μπράιαντ με τον πύργο ελέγχου κυριολεκτικά ανατριχιάζει όταν πέφτει «σιγή» στην επικοινωνία. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον διάλογο, η ορατότητα στην περιοχή ήταν στο 1/2, ενώ ο πιλότος πραγματοποιούσε συνεχώς κύκλους, προκειμένου να προσανατολιστεί και να γλιτώσει από την ομίχλη. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου συνεχώς δίνονταν το στίγμα του ελικοπτέρου και το ύψος όπου βρισκόταν.

Στην περιοχή Calabasas του Λος Αντζελες επικρατούσε έντονη ομίχλη την ώρα της πτήσης, ενώ ο πύργος ελέγχου προειδοποίησε τον πιλότο ότι πετάει σε χαμηλό ύψος. Η επικοινωνία χάθηκε αφότου ο πύργος ελέγχου ρώτησε τον πιλότο αν θέλει κάποιο συνοδευτικό ελικόπτερο για βοήθεια, ενώ τον προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος. Αμέσως μετά υπήρξε σιγή στην επικοινωνία και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ. 

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια. Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr 
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Οι Έλληνες «νομάδες» της μπύρας ταξιδεύουν τις γεύσεις τους σε όλο τον κόσμο

Από το γαλακτομπούρεκο μέχρι το τζατζίκι, η Seven Island Brewery κατακτά φεστιβάλ και ζυθοποιεία σε κάθε ήπειρο

Η αυθεντική Ισπανία κερδίζει έδαφος: Ο αγροτουρισμός μοχλός ανάπτυξης για την Ισπανική ύπαιθρο

Μικρές αγροτικές πόλεις προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες, αναζωογονώντας την οικονομία και τον πολιτισμό της υπαίθρου

Μ. Καφούρος: Ερώτηση για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες μέσω της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2022/542

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά την άμεση ενσωμάτωση της Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο και στοχευμένα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τα νησιά

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας: «Φωτεινό παράδειγμα» – Η Θήρα βράβευσε την Εύη Νομικού

Σε συγκινητική τελετή, ο Σύλλογος αναγνώρισε το πολυετές έργο και την αφοσίωσή της στην τοπική κοινωνία

Λουλούδια της παραλίας: Μην τα πατάς – Προστάτεψέ τα!

Από το αλμυρίκι και τον κρίνο της θάλασσας, μέχρι την κάπαρη, τα παράκτια φυτά κρατούν ζωντανές τις αμμουδιές και προστατεύουν τη βιοποικιλότητα

Ελληνική ακτοπλοΐα: Ο στόλος γερνά, η ανανέωση είναι μονόδρομος

Με το 83% των πλοίων άνω των 20 ετών, ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την περιβαλλοντική συμμόρφωση, την τεχνολογική μετάβαση και τη χρηματοδότηση νέων ναυπηγήσεων

Αποχή πληρώματος στο «BLUE STAR 1» – Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει εξαντλητικά δρομολόγια και περικοπές

Στις 14 Αυγούστου, το πλήρωμα καταστρώματος του πλοίου δεν θα εκτελέσει εργασίες φόρτωσης στο λιμάνι του Πειραιά, διαμαρτυρόμενο για εξοντωτικά ωράρια και μείωση αποδοχών.

Κοπεγχάγη – Μάλμε: Ρεβάνς με φαβορί την έδρα για μια θέση στα playoffs του Champions League

Όλα ανοιχτά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα – Οι Δανοί θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, οι Σουηδοί κυνηγούν την έκπληξη.

Απάτη στην Κρήτη: 92χρονη έχασε 60.000€ για «επέμβαση» του γιου της

Η δράστιδα είχε εξαπατήσει δύο ημέρες νωρίτερα και 88χρονη στον Άγιο Νικόλαο – Εντοπίστηκε με 59.000€ στην κατοχή της

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες