Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΑμερική - «House Of The Dragon»: Πρεμιέρα και διέλυσε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης

Αμερική – «House Of The Dragon»: Πρεμιέρα και διέλυσε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης

|

«House Of The Dragon»: Η πρεμιέρα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του HBO –  Την παρακολούθησαν σχεδόν 10 εκατομμύρια θεατές.

Ποιο Game of Thrones… Οι δράκοι είναι εδώ και μάλιστα διαλύουν κάθε ρεκόρ..

Το HBO ανακοίνωσε ότι το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης σειράς πρίκουελ του Game of Thrones με τίτλο «House of the Dragon» κατέγραψε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει κάνει πρεμιέρα στην ιστορία του δικτύου. Το επεισόδιο παρακολούθησαν την περασμένη Κυριακή (21/08) στο HBO και στο HBO Max στις ΗΠΑ 9,986 εκατομμύρια θεατές.

Ανάλογο ρεκόρ κατέγραψε και στην Ευρώπη. Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στο HBO Max σε 21 χώρες -Σκανδιναβία, Ολλανδία, Κεντρική Ανατολική Ευρώπη και Ιβηρική Χερσόνησο- τα ξημερώματα της Δευτέρας, ήταν «μακράν η μεγαλύτερη πρεμιέρα και ο αριθμός των θεατών ξεπέρασε κάθε προσδοκία», σύμφωνα με την πλατφόρμα, που ωστόσο όσον αφορά την Ευρώπη δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα νούμερα τηλεθέασης.

«Ήταν υπέροχο που είδαμε εκατομμύρια θαυμαστές του Game of Thrones να επιστρέφουν μαζί μας στο Γουέστερος. Το “House of the Dragon” έχει ένα απίστευτα ταλαντούχο καστ και ένα συνεργείο που έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στην παραγωγή», σχολίασε με αφορμή το ρεκόρ ο επικεφαλής περιεχομένου του HBO και HBO Max, Κέισι Μπλόις.

Εξίσου θετική ήταν και η υποδοχή του Τύπου. Ο The Guardian χαρακτηρίζει τη σειρά «ως ένα φανταστικό πρίκουελ που δικαιώνει τις προσδοκίες μας», για τους Los Angeles Times «αποτελεί ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στο σύμπαν του Game of Thrones», το ABC News την επαινεί, αναφέροντας πως είναι «θεαματική από κάθε άποψη», ενώ για την The Wall Street Journal «οι Ταργκάρυεν επέστρεψαν και είναι πιο εκρηκτικοί από ποτέ».

To 2011 η πρεμιέρα του «Game of Thrones» («Winter is Coming») είχε προσελκύσει 4,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν «Fire & Blood» (2018) -στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Anubis- το «House of the Dragon», τοποθετείται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και αφηγείται την ιστορία του Οίκου Ταργκάριεν και τον εμφύλιο εντός της οικογένειας.

Πρωταγωνιστούν οι Πάντι Κονσιντάιν, Ολίβια Κουκ, Έμα Ντ’Αρσι, Ματ Σμιθ, Στιβ Τουσέντ, Ρις Ίφανς, Ιβ Μπεστ, Σονόγια Μιζούνο, Φαμπιέν Φράνκελ.

Το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν θα είναι διαθέσιμο στις 23 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Collider, Deadline 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)