Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΣαντορίνη: Ο drummer των Motley Crue, Tommy Lee διαμαρτύρεται για τα γαϊδουράκια

Σαντορίνη: Ο drummer των Motley Crue, Tommy Lee διαμαρτύρεται για τα γαϊδουράκια

|

Επιστολή διαμαρτυρίας και με θέμα την κακομεταχείρηση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο ελληνικής καταγωγής ντράμερ του συγκροτήματος Motley Cue, Tommy Lee – Τι αναφέρει στην επιστολή του .

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη απέστειλε ο θρυλικός ντράμερ (με ελληνική καταγωγή) του συγκροτήματος Mötley Crüe, Tommy Lee. Ο λόγος; Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και η έκκλησή του να σταματήσουν να κακοποιούνται και να χρησιμοποιούνται σαν “ταξί”. Ο Tommy Lee, γεννημένος στην Αθήνα επισκέφθηκε πέρυσι την Σαντορίνη όπου έγινε αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης των ζώων.  

«Νιώθω τιμή που γεννήθηκα στην Αθήνα και όπου περιοδεύω με τους Mötley Crüe, περήφανα δηλώνω την ελληνική καταγωγή μου. Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που σπιλώνει τη φήμη της Ελλάδας, το οποίο ευελπιστώ να λύσετε: Η φρικτή κακοποίηση των διαλυμένων γαϊδουριων και μουλαριών που εξαναγκάζονται να κουβαλούν τουρίστες στις απότομες ανηφόρες της Σαντορίνης» αναφέρει ο Lee και πρόσθέτει: «Εξοργίστηκα εξαιρετικά όταν έμαθα πως ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικά χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών, δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το τελεφερίκ της Σαντορίνης. Αντί αυτού φορτώνονται στα ταλαίπωρα γαϊδούρια που αναγκάζονται να τους κουβαλούν πάνω κάτω στα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και των Φυρών, πολλές φορές την ημέρα» σημειώνει και καταλήγει: «Τα ακατάλληλα σαμάρια προκαλούν τραύματα τα οποία πολλές φορές αφήνονται χωρίς φροντίδα. Τα ζώα δεν προστατεύονται από τον καυτό ελληνικό ήλιο και σπανίως κάνουν διάλειμμα. Δεν τους δίνεται καν φαγητό και νερό. Το βίντεο με όλα αυτά τα ζώα που υποφέρουν, με στοιχειώνει».  

Την επιστολή – την οποία δημοσίευσε και το Billboard.com –  έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση PETA στην ιστοσελίδα της. Ας δούμε τι αναφέρει..

«Κύριε Υπουργέ Μάκη Βορίδη

Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Όταν βρίσκομαι σε περιοδεία με τους Mötley Crüe μιλάω περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή. Όμως κάτι αμαυρώνει το όνομα της Ελλάδας και ελπίζω εσείς να μπορέσετε να συμβάλλετε στην επίλυση αυτού του προβλήματος: Εννοώ την φρικτή κακοποίηση εξαντλημένων γαϊδουριών και μουλαριών, τα οποία πρέπει να κουβαλούν τους τουρίστες στους κατακόρυφους λόφους της Σαντορίνης. Επισκέφτηκα το νησί αυτό το καλοκαίρι σε ταξίδι με θαλαμηγό. Προσδέσαμε στο νησί δύο ημέρες κι εγώ αρνήθηκα να μεταφερθώ στο κέντρο της πόλης πάνω σε ένα γάιδαρο.

Στο CNN είδα πρόσφατα αυτό το άρθρο και μετά από αυτό αποφάσισα να αναλάβω δράση μαζί με τους φίλους μου από την PETA, ώστε να σταματήσει αυτός ο βασανισμός των ζώων. Με εξόργισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος που υιοθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες της Σαντορίνης θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εξαιρετικό συρματόσχοινο! Αντί αυτού κάθονται μαζικά πάνω σε εντελώς εξαντλημένους γαϊδούρια, που κουβαλάνε τους ανθρώπους και ανεβοκατεβαίνουν πολλές φορές την ημέρα τα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και της παλιάς πόλης των Φηρών.

Σαμάρια που δεν είναι καλά τοποθετημένα προκαλούν ανοιχτές πληγές οι οποίες πολλές φορές δεν λαμβάνουν θεραπεία. Τα ζώα δεν έχουν καθόλου προστασία από τον καυτό ελληνικό ήλιο και κάνουν μόνο σπάνια διαλείμματα. Ούτε καν τα δίνουν τροφή και νερό. Οι εικόνες αυτών των ζώων που υποφέρουν με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Είναι στο χέρι σας, να σταματήσετε αυτόν τον βασανισμό των ζώων και η Σαντορίνη να γίνει ένας ωραίος τόπος για τουρίστες και για ζώα. Παρακαλώ σταματήστε την ξεπερασμένη ταλαιπωρία των «ζώων-ταξί». Θα χαρώ για την απάντησή σας. Ευχαριστώ για το χρόνο και τις προσπάθειές σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Tommy Lee»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Τα Καπετανέικα επιστρέφουν στη Νάουσα – Μια γιορτή θάλασσας και μνήμης

Για 9η χρονιά, τα ξύλινα σκαριά τιμούν τον Κώστα Γουζέλη και αναβιώνουν την παράδοση της ναυτικής Ελλάδας στον κόλπο της Νάουσας.

Φ. Μαυρομμάτης: Σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάξου (photos)

Παρεμβάσεις σε δάπεδο και τουαλέτες ΑμεΑ – Στόχος η βελτίωση των υποδομών και η κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πάρος: Στους δικαιούχους ειδικού ποσοστού εισαγωγής στα ΑΕΙ μετά από ενέργειες του Γιάννη Βρούτση

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη – Δικαίωση για τους μαθητές και τις οικογένειες της Πάρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Αγγλία – Ανδόρα: Στόχος το 4/4 στο «Γουέμπλεϊ» αλλά όχι με … πολλά γκολ

Τα «Τρία Λιοντάρια» υποδέχονται την Ανδόρα με το βλέμμα στην απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ 2026 – Το προγνωστικό που «αγγίζει» τον διπλασιασμό.

«Καλά θα πάει»: Οι Μακαλιάς – Ρούμπος φέρνουν το απρόβλεπτο στη Σαντορίνη

Ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show γεμάτο ρυθμό, τρέλα και «καμένο» χιούμορ, όπου οι θεατές γίνονται σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Β. Κικίλιας: «Οι ψαράδες έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου»

Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας για ουσιαστικό διάλογο με τις ενώσεις αλιέων και στήριξη των δικαιωμάτων τους, με ταυτόχρονη προστασία των θαλασσών και του φυσικού πλούτου.

Δ. Καπούνης: «Θα καταγγείλω στη Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τη νοθεία της Πατάτας Νάξου»

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου στέλνει σαφές μήνυμα για την προστασία του προϊόντος-σύμβολο του νησιού και ασκεί σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και θεσμούς. (video)

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.