Πέθανε αιφνιδιαστικά σε ηλικία 62 ετών ο συνθέτης και μουσικός Άκης Δαούτης.
Το βιογραφικό του
Ο Άκης Δαούτης δραστηριοποιήθηκε από το 1986 σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή μουσικό χώρο. Έβαλε την υπογραφή του στις μουσικές επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών, όπως ο «Δεκαπενταύγουστος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας, ερχόμενος έτσι από νωρίς σε επαφή με την κλασική μουσική.
Το 1979 αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών και το 1980 ακολούθησε πανεπιστημιακές σπουδές στην φυσικοχημεία στο Κολλέγιο Γούστερ του Οχάιο στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ασχολήθηκε ακαδημαϊκά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα μαθηματικά και τη θεωρία της τζαζ, ενώ συνέχισε τα μαθήματα κλασσικής κιθάρας υπό τον Αντρέϊ Μεντζούκωφ. Το 1984 προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη φυσικοχημεία στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, μελετώντας παράλληλα σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής με τον Μαρκ Φίλιπς.
Το 1986 άρχισε να εργάζεται στο σύστημα της Πολυαγωγίας (UPIC) του Ιάννη Ξενάκη.
Καριέρα
Το πρώτο του προσωπικό έργο για μαγνητοταινία, «Crystal Forest», φτιάχτηκε στο σύστημα της Πολυαγωγίας του ΚΣΥΜΕ. Το έργο αυτό έχει ως αρχική πηγή ήχους κρυστάλλων και παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 1986 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσία του Ι. Ξενάκη.
Η επόμενη σύνθεση του «Solar Rain» βραβεύτηκε με διεθνή διάκριση στο 15ο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής, στην Μπουρζ της Γαλλίας. Το 1988 το έργο του «Into the Light» προκρίθηκε από την διεθνή επιτροπή για τις Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες 1988 του Χονγκ Κονγκ.
Πέρα από την ενασχόλησή του στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, είχε γράψει μουσική και τραγούδια σε ύφος φανκ, ροκ και ρέγκε.
Διακρίθηκε, επίσης, για τις ενορχηστρώσεις του στην ελληνική δισκογραφία, ενώ είχε γράψει μουσική για θέατρο, διαφημίσεις, ντοκιμαντέρ και τον κινηματογράφο.
Ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του ΕΣΣΗΜ και είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΣΗΜ και του ΚΣΥΜΕ. Από το 2005 ως το 2011, δίδασκε στο τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.