Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΠροώθηση ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας – Πολιτιστικός απεσταλμένος του Jingchu φέρνει...

Προώθηση ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας – Πολιτιστικός απεσταλμένος του Jingchu φέρνει νέες Πρωτοβουλίες του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του Li Shizhen

|

“Τα τελευταία χρόνια, νέοι από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να εκτιμούν και να αγαπούν όλο και περισσότερο τον παραδοσιακό Κινεζικό πολιτισμό με την ανατολίτικη μυστηριακότητά του. Πιστεύω πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για τον παραδοσιακό Κινεζικό πολιτισμό να διαδοθεί παγκοσμίως.”

Πρόσφατα, ο κ. Yang Cheng, ιδρυτής της Dongbi Cultural Media, ξεκίνησε την τρίτη στάση του “Ταξιδιού της Dongbi προς τη Δύση” – Γεια σας Ελλάδα. Πέταξε χιλιάδες μίλια προς την Ελλάδα για ένα “προσκύνημα” από την Wuhan, εκφράζοντας τις σκέψεις του σε συνέντευξη με την Xihua News. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο κ. Yang μετέφερε μαζί του σύμβολα του παραδοσιακού Κινεζικού πολιτισμού, τα οποία έχουν αποκτήσει σημαντική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές πεδίο των πνευματικών δικαιωμάτων πολιτιστικής ιδιοκτησίας.

Αντιπροσωπεύοντας μία από τις εικόνες του πολιτισμού Jingchu, ο “κ. Dongbi” συνάντησε τον “Πατέρα της Ιατρικής” στη Δύση, τον Ιπποκράτη, στην πατρίδα του, δημιουργώντας μια εικονική συνάντηση μεταξύ αυτών των δύο ιατρικών αγίων από την Ανατολή και τη Δύση.”

Η Ελλάδα είναι ο τόπος γέννησης του Δυτικού πολιτισμού. Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο μετά την άφιξή σας στην Ελλάδα;

Κ. Yang: Έρχοντας στην πατρίδα του “Πατέρα της Ιατρικής” της Δύσης: του Ιπποκράτη, μπορεί κανείς να δει παντού, είτε στα μουσεία είτε στους δρόμους, τον σεβασμό που έχουν οι άνθρωποι για τον Ιπποκράτη και την βαθιά επίδραση που έχει είχε στον ιατρικό τομέα για τις μελλοντικές γενιές.

Έχει η Ελλάδα εμπνεύσει νέες ιδέες για τις δημιουργίες σας; Θα μπορούσατε να τις μοιραστείτε με τους αναγνώστες;

Κ. Yang: Η αρχιτεκτονική, τα γλυπτά, οι πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης σε αυτή την πόλη αντανακλούν όλα το λογικό, ελεύθερο, αισθητικό και ανθρωπιστικό πνεύμα της Ελλάδας. Αυτό που είναι πιο αξιοσημείωτο και αξίζει την προσοχή μας είναι ο σεβασμός της Ελλάδας και η επιδίωξη γνώσης και μάθησης, η κατανόηση της ευτυχίας και της καλής ζωής, και η έμφαση στην ατομική πνευματική ελευθερία και τη σωματική ευεξία, όλα αυτά μας εμπνέουν στη δημιουργική μας διαδικασία.

Για να γιορτάσετε την 60η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Γαλλίας, συνεργαστήκατε με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή κοσμημάτων Lin Hongyu για να σχεδιάσετε και να παράγετε 60 δαχτυλίδια πλατίνας φιλίας Σινο-Γαλλικής, συμβολίζοντας το πνεύμα της φιλίας μεταξύ Κίνας και Γαλλίας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην Ελλάδα, έχετε σχέδια για την κυκλοφορία νέων έργων; Θα μπορούσατε να μοιραστείτε κάποιες ιδέες που έχετε στο μυαλό σας;

Κ. Yang: Η αρχαία Ελλάδα είχε τον Ιπποκράτη, και οι Κινεζικοί πολιτισμός είχε τον Li Shizhen, και οι δύο εκ των οποίων ήταν γίγαντες στον τομέα της ιατρικής και είχαν βαθιά επίδραση στον ιατρικό χώρο για τις μελλοντικές γενιές. Εμείς προερχόμαστε από το Qichun, Hubei, την πατρίδα του Li Shizhen, και η εταιρεία Dong Bi Cultural Media στην Wuhan έχει αφιερωθεί στη δημιουργία του Dong Bi IP για περισσότερα από έξι χρόνια, κληρονομώντας και καινοτομώντας στον παραδοσιακό Κινεζικό πολιτισμό και διαδίδοντάς τον παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Ελλάδα, προσπαθούμε να εδραιώσουμε, να παρουσιάσουμε και να διαδώσουμε τα κλασικά αποφθέγματα και τα πνεύματα αυτών των δύο προσωπικοτήτων μέσω διαφόρων πολιτιστικών μέσων, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως να κατανοήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των Κινεζικών και Δυτικών πολιτισμών. Για παράδειγμα, τα βαθιά λόγια του Ιπποκράτη για την ιατρική και τη ζωή, όπως “Η ζωή είναι σύντομη, και η τέχνη είναι μακρά”, “Οι ευκαιρίες είναι σπάνιες, η πειραματικότητα είναι επικίνδυνη, αλλά η αποφασιστική δράση είναι πολύτιμη”, και “Ελπίζετε στη φύση”, αυτές οι ζωτικές εμπειρίες αντηχούν στους ανθρώπους και συνεχίζουν να προσφέρουν έμπνευση σήμερα. Η έκφραση του Li Shizhen “Μελετώντας τα πράγματα για να κατανοήσουμε τις αρχές” είναι ένα παραδοσιακό έννοια στον Κινεζικό πολιτισμό, το οποίο συμφωνεί με το πνεύμα της προσφοράς στην κοινωνία, της ακούραστης εξερεύνησης και της τόλμης να καινοτομούμε.

Οι Έλληνες έχουν έντονο ενδιαφέρον για τις αρχαίες πολιτισμούς της Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να κάνουμε τους Έλληνες να καταλάβουν καλύτερα τον Κινεζικό πολιτισμό; Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί τομείς σε αυτή την προσπάθεια; Ποιο είναι το σχέδιο δράσης σας για την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ αυτών των δύο μεγάλων χωρών;

Κύριε Yang: Η εξαιρετική παραδοσιακή Κινεζική κουλτούρα αποτελεί την κρυσταλλοποίηση της σοφίας και της ουσίας του Κινεζικού πολιτισμού, ενσαρκώνοντας ένα μοναδικό σύστημα αξιών, πολιτιστικές συνειδήσεις και πνευματικές ποιότητες στον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι βλέπουν τον κόσμο, την κοινωνία και τη ζωή. Αυτό αποτελεί τη βάση της εμπιστοσύνης και της δύναμής μας. Δεν μπορούμε απλώς να αντιγράψουμε την παραδοσιακή κουλτούρα αλλά πρέπει «να χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες των αρχαίων για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας νέους κανόνες.»

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ελπίζουμε να εδραιώσουμε βαθιές πολιτιστικές ανταλλαγές και αμοιβαία μάθηση με την Ελλάδα και να επεκτείνουμε το βάθος και το πλάτος τους. Συγκεκριμένα:

1. Στη δυτική παράδοση της τέχνης, η αρχαία ελληνική γλυπτική κατέχει μια πολύ σημαντική θέση, φτάνοντας στην κορυφή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον τομέα της αισθητικής. Αποδεικνύει τον αισιοδοξία και το ακατανίκητο πνεύμα των Ελλήνων, καθώς και τις ανθρωπιστικές και φιλοσοφικές ιδεώδες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Στοχεύουμε να διεξαγάγουμε έναν “διάλογο” μεταξύ του κυρίου Dongbi Li Shizhen και των δύο ιατρικών γιγάντων, του Ιπποκράτη και του Γαληνού, μέσα από καλλιτεχνικά έργα βασισμένα στη γλυπτική, τεκμηριώνοντας τα ανεξίτηλα σημάδια ομορφιάς που ανήκουν στην εποχή και τον πολιτισμό μας. Αποδίδοντας φόρο τιμής στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του κυρίου Dongbi και του Ιπποκράτη μέσω καλλιτεχνικής έκφρασης, εκφράζουμε την έντονη επιθυμία και της Κίνας και της Ελλάδας για βάθυνση των πολιτιστικών ανταλλαγών, αντανακλώντας σύγχρονα συναισθήματα, σκέψεις και απόψεις.

2. Να προωθήσουμε ενεργά τις ακαδημαϊκές επισκέψεις στα πανεπιστήμια των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής Hubei και του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Hubei, και να προωθήσουμε την ακαδημαϊκή πρακτική και τη μετατροπή των επιτευγμάτων της κουλτούρας της παραδοσιακής Κινεζικής και Δυτικής ιατρικής και των εργαστηρίων καινοτομίας ΙΡ.

3. Το 2010, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) συμπεριέλαβε την “Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική Βελονισμό και Μοξιβούστηση” στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Η μοξιβούστηση για την απώθηση του κρύου, η φυμάτωση με μοξα για απολύμανση και αποστείρωση, η κατανάλωση και η κρέμαση μοξα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Καρναβαλιού του Δράκου, και το μπάνιο με μοξα συνδέονται άμεσα με την Κινεζική ιστορία, τον λαϊκό πολιτισμό, τη διατροφή, τα εποχιακά έθιμα και άλλες πολιτιστικές πτυχές. Ελπίζουμε να φέρουμε την ουσία του Qi’ai, εκπροσώπου της περιοχής Jingchu στην πατρίδα του κυρίου Dongbi στο Qichun, επαρχία Hubei, μαζί με τον βελονισμό και τη μοξιβούστηση, στην Ελλάδα. Αυτό θα επιτρέψει στις μοναδικές φυσικές, ζωτικές, παθολογικές και προληπτικές απόψεις της παραδοσιακής Κινεζικής ιατρικής, καθώς και στη φιλοσοφική έννοια της “αρμονίας μεταξύ ουρανού και ανθρώπων”, να αναμειχθούν και να συγκρουστούν στην Ελλάδα, πυροδοτώντας νέα έμπνευση και ιδέες.

4. Προωθώντας το παραδοσιακό Κινεζικό πολιτιστικό IP στη διεθνή σκηνή της καλλιτεχνικής καινοτομίας, η Dongbi Culture έχει συνεργαστεί με εγχώρια πανεπιστήμια για ακαδημαϊκά έργα επί σειρά ετών, επιταχύνοντας την εξερεύνηση της πολιτιστικής ένταξης με τις ψηφιακές και υλικές βιομηχανίες. Ενεργοποιώντας την πολιτιστική ενδυνάμωση για την ψηφιακή οικονομία και την βαθιά ένταξη με τις υλικές βιομηχανικές οικονομίες συμφωνεί με τις αναπόφευκτες ανάγκες της σύγχρονης ανάπτυξης. Δημιουργώντας ένα διεθνώς ανταγωνιστικό εικόνα IP που εκπροσωπείται από τον πολιτισμό Jingchu, το Κέντρο Πολιτιστικής Καινοτομίας Dongbi και το Ακαδημαϊκό Κέντρο Έρευνας IP Dongbi λειτουργούν ως διπλοί κινητήρες.

Μέσω διαφόρων μορφών όπως αστικά δώρα, λογοτεχνία, ταινίες και τηλεοπτικά δράματα, κινούμενα σχέδια κ.ά., εστιάζεται στην ποικιλομορφική ανάπτυξη του IP της Dongbi σε πολλαπλούς ρόλους και περιεχόμενο. Αυτό εφαρμόζεται για να επιτευχθεί η ένταξη σε τέχνη, κινηματογράφο και τηλεόραση, πολυτελή μάρκα, τρέντι παιχνίδια, γκουρμέ τροφή και πολλές άλλες σκηνές. Εξερευνώντας συνεχώς πιο ενδιαφέρουσες και απολαυστικές εμπειρίες χρηστών, ξεκλειδώνοντας περισσότερες εφαρμογές θεμάτων που αντηχούν στις κύριες αγορές, και δημιουργώντας ένα υπερ-IP σύμβολο στις καρδιές της νεότερης γενιάς των Κινέζων. Αυτό στοχεύει στην καλύτερη αποκατάσταση και προστασία του πνεύματος της Κίνας που εκπροσωπείται από τον Li Shizhen.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μητρόπολη Παροναξίας: Με λαμπρότητα στη Νάξο ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νάξο - Δείτε την σχετική ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Ελλάδα: Η φέτα κέρδισε τη μάχη στην αγορά της Χιλής

Η διένεξη για την προστασία της φέτας στην αγορά της Χιλής ξεκίνησε το 2021, όταν ο ΣΕΒΓΑΠ ενέγραψε και κατοχύρωσε τη φέτα στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Χιλής

Πρόταση Ημέρας: Φάβα σαντορινιά με τρεις τρόπους

Όποια ποικιλία φάβας και αν διαλέξετε, περιχύστε τη στο τέλος με καλό λάδι και προσθέστε φρέσκα μυρωδικά και ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι.

Μ. Καφούρος: Παρουσία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου

Ο Μ. Καφούρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου - Ενημέρωση για τα σοβαρά θέματα

Λειψυδρία: Στη Νάξο έρχεται μονάδα αφαλάτωσης 2.000 m3

Πώς θα σωθούν τα νησιά από τη λειψυδρία – Ποια νησιά είναι στη λίστα προτεραιότητας από το Νότιο Αιγαίο

Τα Πανηγύρια της Νάξου

Παραδόσεις από το χθες... Τα πανηγύρια του Νάξου, ο ιδανικός οδηγός για την καλοκαιρινή περίοδο

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Παναθηναϊκός: Στροφή στα νιάτα, το καλοκαίρι θέλει να επενδύσει σε νεαρούς σε ηλικία παίκτες

Στροφή στα νιάτα επιχειρεί ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι - Ποιοι φεύγουν και γιατί; Οι σκέψεις για μεταγραφές

Κέα: Eβδομάδα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία

Κέα - Ενημέρωση: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία - Γίνε και εσύ μέρος της αλυσίδας αγάπης!

Τήνος: Λέει “όχι” στις στρατηγικές επενδύσεις

Ο δήμος Τήνου προτείνει την απαγόρευση των στρατηγικών επενδύσεων στον τουρισμό και τη δημιουργία ΕΣΧΑΣΕ

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Express Skopelitis: Παράταση ακινησίας έως και την 30η Μαρτίου

Μία επιπλέον εβδομάδα θα παραμείνει σε ... ακινησία το Express Skopelitis - Πότε επιστρέφει στη ... ρουτίνα του

Αμοργός – Σαντορίνη: Σεισμός 4,1 R από το ρήγμα της Ανύδρου

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό - Που εντοπίστηκε το επίκεντρο, ποιο το εστιακό βάθος

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Εκτακτο – Αμοργός: Σεισμός 4 R προερχόμενος από το ρήγμα Ανυδρου

Δεύτερος σεισμός σε λιγότερο από 24 ώρες από το ρήγμα Ανυδρου - Ποιο ήταν το εστιακό βάθος

Hellenic Highspeed: Μπαίνει αύριο και για λίγες ημέρες στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος

Το "Hellenic Highspeed" αντικαθιστά το "Fast Ferries Andros" - Σε ποια γραμμή μπαίνει και έως πότε - Χρονοδιάγραμμα

Κυκλάδες – Ευθ. Λέκκας: Εκλύθηκε σεισμική ενέργεια ίση με σεισμό 6,5 R

Λέκκας για σεισμική ακολουθία: «Οι πάνω από 20.000 σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν την τελευταία περίοδο αντιστοιχούν σε τόση σεισμική ενέργεια όση έχει ένας σεισμός των 6,5 Ρίχτερ"

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)