Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΟι φίρμες ζουν για πάντα, "αντίο" Γιάννη Φλωρινιώτη (video)

Οι φίρμες ζουν για πάντα, “αντίο” Γιάννη Φλωρινιώτη (video)

|

“Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα; Πειράζει;”… Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο καλλιτέχνης που έκανε τη διαφορά σε κάθε του εμφάνιση από σήμερα το απόγευμα “είδε” τη καρδιά του να σταματάει..

Το καλλιτεχνικό στερέωμα στην Ελλάδα είναι πιο φτωχό. Ανακοπή καρδιάς η επίσημη ιατρική ανακοίνωση…

Την είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια και στενή φίλη του εκλιπόντος, Εύη Κρανιδέλη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο, του λέω: τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει: είμαι με οξυγόνο, δε μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε έναν γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου! Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;», έγραψε χαρακτηριστικά η Εύη Κρανιδέλη.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Γεννήθηκε στην Φλώρινα στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 και το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Αποστολίδης. Έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά- Μοντέρνα- Λαϊκά- Δημοτικά- Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα “μικρός Γιαννάκης”. Σαν μονάδα δούλεψε σε πολλά μπουζουξίδικα στην Θεσσαλονίκη κι από εκεί άρχισε την καριέρα του με το σημερινό του όνομα.

Στην Θεσσαλονίκη τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαιωάνου, ο Γιώργος Λούκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και για δύο σεζόν, ντουέτο με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1968 του γίνεται μία πρόταση από το Τορόντο του Καναδά να κάνει εμφανίσεις εκεί με την παρτενέρ του Λίτσα Μουστάκα. Στο κέντρο “Αστέρια του Παναμά”. Μετά στο Μοντρεάλ στο ATHENS CORNER και στην Αμερική στο Σικάγο στο Ολύμπικ Φλέημ.

Το 1969 κάνει ένα L.P. γνωστά τραγούδια που ήταν επιτυχίες εκείνη την εποχή, όπως το “Ντιρλαντά”, “κυρα Γιώργαινα”, “Αγωνία”, “Κι σύ θα φύγεις” και άλλα, για τους ομογενείς στο Σικάγο. Έκανε εντυπωσιακό σόου με τις Ολύμπια sisters.

Το 1970-71 , έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος πολύ εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Το θέαμα που παρουσιάζει άλλοι το θαυμάζουν και άλλοι το κατακρίνουν.

Το 1974, συμμετέχει στο σχήμα του Κουήν Αν, με την Ρίτα Σακελαρίου, μετά στο Πανόραμα με Πάνο Γαβαλά και λίγο πιο πριν με την Καίτη Γκρέυ, στο Κατίνα club και στο “Καν-Καν” με την Μπέμπα Μπλανς και τον Γιώργο Μιτσάκη και Βαγγέλη Περπινιάδη.

Εκείνη την εποχή κάνει ένα ρεμπέτικο δίσκο με παλιά ρεμπέτικα τραγούδια, σε μια μικρή Εταιρία Δίσκων Ελ Γκρέκο, με τιτλο ‘Θα Είμαι Πάντα Κοντά Σου’.

Στο “Κανόνι” της Εθνικής Οδού αρχίζει σαν πρώτο όνομα και το κέντρο είναι κάθε μέρα, ασφυκτικά γεμάτο! Συγχρόνως κάνει και εμφανίσεις σε διάφορα αναψυκτήρια της Αθήνας, Τουριστικό Περίπτερο και Ερμής στο Αιγάλαιο, Αρμονία στο Κερατσίνι, Άλσος στα Φιλαδέλφεια.

Εκεί τον ανακαλύπτει ο μουσικοσυνθέτης με τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής, Κώστας Ψυχογιός και του εμπιστεύεται το πρώτο του L.P. “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό. Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου και όπου εμφανίζεται, γίνεται χαμός. Δεύτερος δίσκος!”Γιορτή Αγάπης”! Γίνεται πλατινένιος, και η εταιρία τον προβάλει ως Super Star της Ελλάδος.

Ο τύπος, η τηλεόραση, τα περιοδικά, αρχίζουν να ασχολούνται με το φαινόμενο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ, που έφερε επανάσταση στα νυχτερινά κέντρα, έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο διασκευάζοντας Λαϊκά τραγούδια σε μοντέρνους ρυθμούς και ξεσηκώνοντας τους θαμώνες, να χορεύουν στα τραπέζια ! Τον αποκαλούν John Travolta, της Ελλάδος. Το 1978, συνεργάζεται με την Ζωζώ Σαπουντζάκη στο κέντρο Αθηναία κάνοντας ένα εντυπωσιακό σόου.

Το 1979, κάνει την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Τώρα Θέλω Τώρα”, του Ν. Αβραμέα.

Το 1979-80, στο κέντρο “Νέα Αθηναία” είναι θαμώνας ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μάνος Χατζιδάκης, με την παρέα του. Εντυπωσιάζεται από την φωνή του και του προτείνει να του κάνει μια ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΤ, στο τρίτο πρόγραμμα. Η εκπομπή γίνεται και μόλις βγαίνει στον αέρα, γίνεται μεγάλος ντόρος και αρχίζουν όλες οι μεγάλες εφημερίδες και τα περιοδικά, να του αφιερώνουνε πολλές σελίδες για συνέντευξη.

To 1980, κάνει την δεύτερη κινηματογραφική ταινία, με αρχικό τίτλο: “Το Είδωλο” ή “Ξανά Προς Τη Δόξα Τράβα” του Γιώργου Σταμπουλόπυλου, που πήρε και τιμητική διάκριση στο festival Θεσσαλονίκης. Την εποχή εκείνη, μια εφημερίδα, τον συμπεριλαμβάνει στα Τέσσερα Μεγάλα Είδωλα της Ελλάδος: Βουγιουκλάκη – Βοσκόπουλος – Ξανθόπουλος- Φλωρινιώτης και εμφανίζεται ταυτόχρονα στο θέατρο Μπουενέλλη, κάνοντας ένα ξεχωριστό, μουσικοχορευτικό show, με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, από την ταινία: “Ξανά προς τη δόξα τραβά”.

Το 1982 έκανε ένα δίσκο με ποιήματα Μεγάλων Ελλήνων Ποιητών σε μουσική Γιώργου Γεωργιάδη.

Το 1982, κάνει τον πρώτο του ποντικό δίσκο, με παλιά παραδοσιακά και νεοποντιακά τραγούδια και κάνει μεγάλει επιτυχία, ενώ ο τρίτος δίσκος γίνεται αμέσως χρυσός (πρώτη φορά στα χρονικά του ποντιακού τραγουδιού).

Το 1985, κάνει μία βιντεοταινία με παραδοσιακά και άλλα, με διάφορα χορευτικά συγκροτήματα, με την ιστορία του Πόντου και της Παναγίας Σουμελά και ήταν τα πρώτα Ποντιακά videoclips, που βγήκαν στο εμπόριο.

Το 1986, γράφει το σενάριο της Πρώτης Ποντιακής Ταινίας, σε ποντιακή διάλεκτο, που έγινε μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, έκανε έναν ποντιακό δίσκο με παραδοσιακά σε μοντέρνους ρυθμούς, που από πολλούς πόντιους κατακρίθηκε.

Κυκλοφορεί το επετειακό cd “35 Χρόνια Στα Φώτα Της Πίστας” όπου συμμετέχει κι η κόρη του Αννούλα Φλωρινιώτη. Έκτοτε κυκλοφορούν άλλα 3 cd με συμμετοχή της Αννούλας αλλά και του γιού του Νικολάκη. Εμφανίζεται πλέον με το σχήμα FLORINIOTIS FAMILY σε σώου όπου ξεχωρίζουν και τα παιδιά του με τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες.

Ως ο πιο εκκεντρικός τραγουδιστής της Ελλάδας κάνει εντυπωσιακά και πρωτοποριακά σώου που συζητιούνται. Κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις στην ελληνική τηλεόραση, δίνει συνεντεύξεις και κάνει εντυπωσιακές φωτογραφήσεις σε πολλά περιοδικά και είχε συμμετοχή στο σίριαλ “Εν Ιορδάνει” με την Βάνα Μπάρμπα.

Το Δεκέμβριο του 2004 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο “Το Τίμημα Της Δόξας” και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το 2006 έκανε συμμετοχή στο δίσκο των Ημισκουμπρίων “Η Απλή Μέθοδος Των Τριών” στο τραγούδι “Με το Μικρόφωνο Στο Χέρι Θα Πεθάνω” και στον δίσκο των Zante Dillema στο τραγούδι “Δεν Πειράζει”.

Είχε συνεργασία με όλους σχεδόν τους παλιούς τραγουδιστές. Είχε κάνει αναρίθμητες συναυλίες σε Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.