Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΝάξος - Photo Lab: Δεύτερο σαββατοκύριακο δράσης με επίκεντρο τη φωτογραφία

Νάξος – Photo Lab: Δεύτερο σαββατοκύριακο δράσης με επίκεντρο τη φωτογραφία

|

Το φωτογραφικό εργαστήριο για εφήβους επιστρέψει…Το Σάββατο 10/12 και την Κυριακή 11/12 θα υποδεχτεί στο Naxos PhotoLab τον βραβευμένο Γιάννη Κολεσίδη 

“… Η πρώτη συνάντηση των παιδιών με την Χριστίνα Καλλιγιάννη από την ομάδα του Athens Photo World στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη όπως και ο ενθουσιασμός και η χαρά τους. Η συνέχεια έπεται για τους μικρούς μας φωτογράφους μέχρι και τον Απρίλη οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων των παιδιών στην Αθήνα…”.

Η Μαρία Πολυκρέτη κάνει αυτή την αναφορά στη προσωπική της σελίδα μετά το πέρας του πρώτου διημέρου (12-13 Νοεμβρίου) όταν και το  φωτογραφικό εργαστήριο για τους εφήβους έκανε την εμφάνισή του με ιδιαίτερη επιτυχία… Μέσα από την δράση και με τίτλο «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab» τα παιδιά της Νάξου έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας από τους καλύτερους. Με τη συνεργασία του Athens Photo World και της πολύ έμπειρης και καταξιωμένης ομάδας συνεργατών του.

 Ανάλογη και η αντίδραση από τα μέλη του Athens Photo World μετά το πέρας του πρώτου workshop…   Η πρώτη επαφή του Athens Photo World με τους έφηβους που συμμετέχουν στο Naxos Photo Lab αποκάλυψε παιδιά με όρεξη, ταλέντο και δημιουργiκότητα! Κάθε μήνα ένας φωτογράφος του Athens Photo World θα επισκέπτεται τη Νάξο για μια σειρά διαφορετικών φωτογραφικών μαθημάτων και την μεγαλύτερη ποικιλία προσεγγίσεων ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το στυλ της φωτογραφίας που ταιριάζει στο καθένα”. 


 

Η Μαρία Πολυκρέτη δε πριν από την έναρξη του πρώτου εργαστηρίου για εεφήβους είχεε δηλώσει ανάμεσα στα άλλα; “θεωρούμε ουσιαστικής σημασίας, να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης και ενασχόλησης σε εκείνα τα παιδιά που επιθυμούν να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο μέσω της φωτογραφίας, διοργανώνοντας ένα εργαστήρι για εφήβους σε συνέργεια με τους καταξιωμένους επαγγελματίες της ομάδας του Athens Photo World, οι οποίοι συνεργάζονται και με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον ίδιο σκοπό”.Και φτάνουμε στο δεύτερο εργαστήριο…   Οπως διαβάζουμε “Το Σάββατο 10/12 και την Κυριακή 11/12 θα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο Naxos PhotoLab τον βραβευμένο Γιάννη Κολεσίδη ο οποίος έχει τιμηθεί για το έργο του με διεθνείς διακρίσεις και έχει συνεργαστεί με διεθνή Μέσα όπως τους New York Times, Guardian, Paris Match, Time Magazine, Stern. Ο Γιάννης μέσα από το project του @theislanders.eu έχει αποτυπώσει με έναν οργανικά αυθεντικό τρόπο τους ανθρώπους των ακριτικών νησιών μας και την ζωή τους”.

Που θα γίνουν οι συναντήσεις των Workshops; Η πρώτη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Naxos Resort και η δεύτερη την επόμενη ημέρα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί σε ανάλογη αίθουσα του “Astir of Naxos” 

Οι έφηβοι μυούνται στα μυστικά της φωτογραφίας
Οι φωτογράφοι του Athens Photo World θα επισκεφθούν τη Νάξο και θα αναλάβουν να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη της φωτογραφίας με μια ιδιαίτερη προσέγγιση και διασκεδαστικό τρόπο. Με την καθοδήγησή τους, οι νέες και οι νέοι φωτογράφοι θα εκπαιδευτούν στην προσέγγιση του τοπίου, των ανθρώπων, των καθημερινών σκηνών και οποιουδήποτε άλλου θέματος τους προκαλεί περιέργεια, ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση.

Στόχος της δράσης είναι τα νέα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για μια καθημερινή τους ενασχόληση, αλλά ταυτόχρονα και η φωτογραφική αποτύπωση του τόπου και της ζωής του νησιού μέσα από τη φρέσκια ματιά τους

Η εκπαίδευση θα γίνει είτε με τη χρήση της κάμερας των κινητών τηλεφώνων, είτε με τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Θα αναφερθούν οι αρχές της φωτογραφικής τεχνικής καθώς και βασικές έννοιες όπως κάδρο, σύνθεση, οπτική γωνία, «αποφασιστική στιγμή».

Επιπλέον, θα δοθούν απλές συμβουλές ψηφιακής επεξεργασίας της φωτογραφίας και θα γίνει απευθείας εξάσκηση τόσο με την παρουσία του φωτογράφου στη Νάξο, όσο και διαδικτυακά με την αποστολή των φωτογραφιών για παρατηρήσεις και πιθανά σχόλια προς βελτίωση.

Στο τέλος του εξάμηνου εργαστηρίου, οι καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2023 πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νάξο

Οι ημερομηνίες των workshops 

# 10 – 11 Δεκεμβρίου 2022
# 7 – 8 Ιανουαρίου 2023
# 25 – 26 Φεβρουαρίου 2023
# 25 – 26 Μαρτίου 2023
# 8 – 9 Απριλίου 2023

Χορηγός του «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab» είναι η Blue Star Ferries.

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)