Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήLifestyleΝάξος - Photo Lab: Δεύτερο σαββατοκύριακο δράσης με επίκεντρο τη φωτογραφία

Νάξος – Photo Lab: Δεύτερο σαββατοκύριακο δράσης με επίκεντρο τη φωτογραφία

|

Το φωτογραφικό εργαστήριο για εφήβους επιστρέψει…Το Σάββατο 10/12 και την Κυριακή 11/12 θα υποδεχτεί στο Naxos PhotoLab τον βραβευμένο Γιάννη Κολεσίδη 

“… Η πρώτη συνάντηση των παιδιών με την Χριστίνα Καλλιγιάννη από την ομάδα του Athens Photo World στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη όπως και ο ενθουσιασμός και η χαρά τους. Η συνέχεια έπεται για τους μικρούς μας φωτογράφους μέχρι και τον Απρίλη οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων των παιδιών στην Αθήνα…”.

Η Μαρία Πολυκρέτη κάνει αυτή την αναφορά στη προσωπική της σελίδα μετά το πέρας του πρώτου διημέρου (12-13 Νοεμβρίου) όταν και το  φωτογραφικό εργαστήριο για τους εφήβους έκανε την εμφάνισή του με ιδιαίτερη επιτυχία… Μέσα από την δράση και με τίτλο «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab» τα παιδιά της Νάξου έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας από τους καλύτερους. Με τη συνεργασία του Athens Photo World και της πολύ έμπειρης και καταξιωμένης ομάδας συνεργατών του.

 Ανάλογη και η αντίδραση από τα μέλη του Athens Photo World μετά το πέρας του πρώτου workshop…   Η πρώτη επαφή του Athens Photo World με τους έφηβους που συμμετέχουν στο Naxos Photo Lab αποκάλυψε παιδιά με όρεξη, ταλέντο και δημιουργiκότητα! Κάθε μήνα ένας φωτογράφος του Athens Photo World θα επισκέπτεται τη Νάξο για μια σειρά διαφορετικών φωτογραφικών μαθημάτων και την μεγαλύτερη ποικιλία προσεγγίσεων ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το στυλ της φωτογραφίας που ταιριάζει στο καθένα”. 


 

Η Μαρία Πολυκρέτη δε πριν από την έναρξη του πρώτου εργαστηρίου για εεφήβους είχεε δηλώσει ανάμεσα στα άλλα; “θεωρούμε ουσιαστικής σημασίας, να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης και ενασχόλησης σε εκείνα τα παιδιά που επιθυμούν να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο μέσω της φωτογραφίας, διοργανώνοντας ένα εργαστήρι για εφήβους σε συνέργεια με τους καταξιωμένους επαγγελματίες της ομάδας του Athens Photo World, οι οποίοι συνεργάζονται και με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον ίδιο σκοπό”.Και φτάνουμε στο δεύτερο εργαστήριο…   Οπως διαβάζουμε “Το Σάββατο 10/12 και την Κυριακή 11/12 θα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο Naxos PhotoLab τον βραβευμένο Γιάννη Κολεσίδη ο οποίος έχει τιμηθεί για το έργο του με διεθνείς διακρίσεις και έχει συνεργαστεί με διεθνή Μέσα όπως τους New York Times, Guardian, Paris Match, Time Magazine, Stern. Ο Γιάννης μέσα από το project του @theislanders.eu έχει αποτυπώσει με έναν οργανικά αυθεντικό τρόπο τους ανθρώπους των ακριτικών νησιών μας και την ζωή τους”.

Που θα γίνουν οι συναντήσεις των Workshops; Η πρώτη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Naxos Resort και η δεύτερη την επόμενη ημέρα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί σε ανάλογη αίθουσα του “Astir of Naxos” 

Οι έφηβοι μυούνται στα μυστικά της φωτογραφίας
Οι φωτογράφοι του Athens Photo World θα επισκεφθούν τη Νάξο και θα αναλάβουν να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη της φωτογραφίας με μια ιδιαίτερη προσέγγιση και διασκεδαστικό τρόπο. Με την καθοδήγησή τους, οι νέες και οι νέοι φωτογράφοι θα εκπαιδευτούν στην προσέγγιση του τοπίου, των ανθρώπων, των καθημερινών σκηνών και οποιουδήποτε άλλου θέματος τους προκαλεί περιέργεια, ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση.

Στόχος της δράσης είναι τα νέα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για μια καθημερινή τους ενασχόληση, αλλά ταυτόχρονα και η φωτογραφική αποτύπωση του τόπου και της ζωής του νησιού μέσα από τη φρέσκια ματιά τους

Η εκπαίδευση θα γίνει είτε με τη χρήση της κάμερας των κινητών τηλεφώνων, είτε με τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Θα αναφερθούν οι αρχές της φωτογραφικής τεχνικής καθώς και βασικές έννοιες όπως κάδρο, σύνθεση, οπτική γωνία, «αποφασιστική στιγμή».

Επιπλέον, θα δοθούν απλές συμβουλές ψηφιακής επεξεργασίας της φωτογραφίας και θα γίνει απευθείας εξάσκηση τόσο με την παρουσία του φωτογράφου στη Νάξο, όσο και διαδικτυακά με την αποστολή των φωτογραφιών για παρατηρήσεις και πιθανά σχόλια προς βελτίωση.

Στο τέλος του εξάμηνου εργαστηρίου, οι καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2023 πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νάξο

Οι ημερομηνίες των workshops 

# 10 – 11 Δεκεμβρίου 2022
# 7 – 8 Ιανουαρίου 2023
# 25 – 26 Φεβρουαρίου 2023
# 25 – 26 Μαρτίου 2023
# 8 – 9 Απριλίου 2023

Χορηγός του «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab» είναι η Blue Star Ferries.

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός: Η Σαντορίνη μέσα από το βλέμμα της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη

Ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας με έργα εμπνευσμένα από την ιστορία και την καθημερινότητα του νησιού

Από το όραμα στην πραγματικότητα – Ρυθμιστικά μέτρα αλιείας στην Αμοργό με Προεδρικό Διάταγμα

ΑΜΟΡΓΟΡΑΜΑ: Μια 11ετής πρωτοβουλία ψαράδων και φορέων του νησιού οδηγεί στη θεσμοθέτηση Περιοχών Περιορισμού Αλιείας

Το κρουαζιερόπλοιο “MS Oosterdam” στη Νάξο, ένα σύντομο πέρασμα στο δρόμο για τον Πειραιά

Το MS Oosterdam της Holland America Line πέρασε από τη Νάξο, εντυπωσιάζοντας με την κομψότητα και τις ανέσεις του. Δείτε τα στοιχεία και τις παροχές του Vista-class κρουαζιερόπλοιου.

Από το μπουκάλι κρασί… στο μπουκάλι νερό – Το πρώτο «μενού νερού» στη Βρετανία είναι γεγονός

Ένα εστιατόριο με οδηγό Michelin παρουσιάζει το πρώτο γαστρονομικό μενού αφιερωμένο αποκλειστικά στο νερό.

Συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ: Αντιδράσεις και προβληματισμοί

Η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για «εμπορευματοποίηση της υγείας» και οι ιδιώτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης

Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. – 13 Χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς στο Ηράκλειο

Από μια αυθόρμητη ιδέα σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που στηρίζει παιδιά, οικογένειες και ευάλωτες ομάδες στην Κρήτη και πέρα από αυτήν

Σαντορίνη: Οργάνωση δράσης για τη στέγαση των Εκπαιδευτικών στο νησί

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία στήριξης, καλώντας ιδιοκτήτες ακινήτων να διαθέσουν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς του νησιού.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Νάξος από ψηλά: Η πόλη τον Δεκαπενταύγουστο μέσα από τον φακό του Σπύρου Μάκαρη (video)

Η Νάξος μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Δείτε εντυπωσιακές εικόνες της πόλης από ψηλά, με την παραλία του Αγίου Γεωργίου και το Blue Star Delos.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.