Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΝάξος (HURMAS) - Ηρώ: "Ο έρωτας για τη ζωή είναι ο πιο...

Νάξος (HURMAS) – Ηρώ: “Ο έρωτας για τη ζωή είναι ο πιο διαχρονικός και ο πιο ώριμος!!”

|

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ηρώ έρχεται στον Hurmas All Day Bar – Restaurant για μια βραδιά γεμάτη αγάπη την ημέρα των ερωτευμένων, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Θυμάται τις προηγούμενες εμφανίσεις της στην Νάξο και συγκεκριμένα στον Πύργο Μπαζαίου. “Αν δεν έχει χουρμάδες, θα απογοητευτώ” δηλώνει χαριτολογώντας και μας αποκαλύπτει τι ακριβώς θα δούμε στο πρόγραμμα το οποίο μας έχει ετοιμάσει.

Μιας και η μέρα είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους απαντάει στον αν είναι ερωτευμένη αλλά μας δίνει μια ιδέα τι έχει ετοιμάσει στο πρόγραμμα γι αυτήν την μαγική βραδιά στον Hurmas.“Ο σεβασμός είναι η πρώτη ένδειξη συναισθηματικής ευφυΐας” δηλώνει και μας εκφράζει πιο είναι κατά τη γνώμη της το μυστικό μιας πετυχημένης σχέσης.

Θυμάται το ξεκίνημα της και τις συνεργασίες της που έχει ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια. Αποκαλύπτει επίσης ποια είναι η έμπνευση της για την συγγραφή τραγουδιών.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο NaxosPress και τον Νίκο Σκορδιαλό

Έχεις ξανά επισκεφθεί την Νάξο στο παρελθόν; Τι ήταν αυτό που σου άρεσε και σε εντυπωσίασε;

“Έπαιξα πριν δύο χρόνια στον Πύργο Μπαζαίου. Ηταν μια καταπληκτική βραδιά παρόλο που μας απειλούσε βροχή. Η Νάξος είναι ένα πανέμορφο νησί που καταφέρνει να κρατήσει το χρώμα του ενώ είναι τουριστικά φιλόξενο”.

Τι μας έχεις ετοιμάσει για την βραδιά στον “Χουρμά”; Τι περιέχει το πρόγραμμα;

“Εκτός από χουρμάδες θα φέρω ξηρούς καρπούς, συκαλάκια και λουκούμια! Χαχαχα. Θα τραγουδήσουμε ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο αλλά και μέσα σε όλα τα ήδη της μουσικής ελληνικής και ξένης αλλά κυρίως ελληνικής. Θα με καθοδηγήσει και ο κόσμος καθώς έχω μια μεγάλη ευκολία και «μουσική πρόσβαση»  σε χιλιάδες τραγούδια που σημαίνει ότι μπορώ να κολυμπάω σε ανοιχτή θάλασσα !!!”  Αλλά εάν δεν έχει χουρμάδες , θα απογοητευτώ!!!  Χαχαχαχα 

Μιας και η βραδιά (14 Φεβρουαρίου) είναι αφιερωμένη στον έρωτα, η Ηρώ είναι ερωτευμένη; 

“Ναι είμαι ερωτευμένη. Με τη ζωή ,με τους ανθρώπους, με τη μουσική με όλα όσα με γεμίζουν και κάνουν την ψυχή μου να ανοίγει στο σύμπαν. Ακούγεται μελό, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Ο έρωτας για τη ζωή είναι ο πιο διαχρονικός και ο πιο ώριμος!!”

Ποιό θεωρείς πως είναι το μυστικό για μια πετυχημένη σχέση; 

“Για κάθε είδους σχέση το πρώτο και κυριότερο στοιχείο από το οποίο γεννούνται όλα τα υπόλοιπα είναι ο Σεβασμός.  Εάν υπάρχει σεβασμός κάθε είδους σχέση μπορεί να εξελιχθεί, να αναπνέει, να φροντίζει να αισθάνεται, να συναισθάνεται και να ονειρεύεται. Ο Σεβασμός προπορεύεται της Αγάπης και είναι αντίποδας του Έρωτα καθώς ο τελευταίος είναι μικρούλης επιπόλαιος και οξύθυμος. Αλλά εάν έχει σύμμαχο το Σεβασμό, τότε ο Έρωτας  γίνεται τρυφερός, έχει εν συναίσθηση, αγαπάει χωρίς κτητικότατα και εγωισμό, φροντίζει, προλαμβάνει και εξελίσσεται…”

Ο σεβασμός είναι η πρώτη ένδειξη συναισθηματικής ευφυΐας…

“Ήθελες να γίνεις εισαγγελέας, μπήκες στην νοσηλευτική και τελικά έγινες τραγουδίστρια. Πώς έγινε αυτό;” 

“Έγινε! Και είμαι ευτυχής που συνέβη, γιατί το τραγούδι και η μουσική με βοήθησαν να επικοινωνήσω και να κατανοήσω τον εαυτό μου και κατά συνέπεια και τον κόσμο γύρω μου. Δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα συνέβησαν ή προκάλεσα ή όσα το Σύμπαν αποφάσισε για μένα…”

Πώς έγινε το ξεκίνημα σου στο τραγούδι; 

Έπαιζα πιάνο σε ένα μουσικό χώρο. Και ένα βράδυ αρρώστησε η τραγουδίστρια και τους είπα μην ανησυχείτε θα τα πω εγώ τα τραγούδια! Μπορείς;;; Μπορώ!!  Ε και μού μεινε!!!! Χαχαχα”

Έχουν υπάρξει άσχημες συνεργασίες στην πορεία σου; 

“Έχουν υπάρξει δύσκολες και ψυχοφθόρες συνεργασίες όχι άσχημες. Κοιτώντας από μακριά διαπιστώνεις ότι κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή σου έρχεται για να μάθεις κάτι… εκείνη τη στιγμή δεν το καταλαβαίνεις αλλά όταν απομακρυνθείς. Χρονικά και συναισθηματικά , το βλέπεις.   Δεύτερον, θυμάμαι μόνο τις υπέροχες συνεργασίες τις πιο δημιουργικές τις πιο όμορφες.  Η πρώτη με διαφορά είναι με το Γιώργο Μαρίνο ή δεύτερη με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και η τρίτη με την Ελένη Πέτα”.

Τι ρόλο έπαιξε ο Γιώργος Μαρίνος στην καριέρα σου; 

“Στην καριέρα μου δεν έπαιξε κάποιο ρόλο, έπαιξε όμως ένα σπουδαίο ρόλο στον τρόπο που έβλεπα μέχρι τότε τη δουλειά μου. Την ερωτεύτηκα τη δουλειά μου μέσα από τα μάτια του Γιώργου Μαρίνου. Κατανόησα πόσο σπουδαίο δώρο μου είχε κάνει η ζωή και άρχισα να το εκτιμώ βαθύτερα και πλατύτερα.

Έγινα κοινωνική με τη δουλειά μου, έγινα δοτική και τρυφερή. Έπαψα να μάχομαι τον εαυτό μου και αφέθηκα στις ανάγκες των ακροατών μου που ήταν και για μένα βάλσαμο γιατί ανακάλυψα ότι όλοι έχουμε λίγο πολύ τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους πόνους, τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες… αγάπησα τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη γιατί κατανόησα καλύτερα το ρόλο μου και την υπόσταση μου μέσα στη δουλειά μου. Ο Γιώργος είναι  ο αντικατοπτρισμός ενός ΓΝΗΣΙΟΥ καλλιτέχνη, κάτι που ήθελα και εγώ να είμαι, και είμαι. Αλλά όχι τυχαία, με πλήρη συναίσθηση του χρέους μου…”

Πώς γίνεται η συγγραφή ενός τραγουδιού; Πώς έρχεται η έμπνευση; 

“Η έμπνευση για μένα συνίσταται σε δύο απλά πράγματα. Στην παρατήρηση και την εν-συναίσθηση αυτού του κόσμου. Με άλλα λόγια στην ευαισθησία με την οποία επιτρέπεις να σε «επηρεάζουν» τα πράγματα γύρω σου. Μεγάλη ευθύνη αλλά και μεγάλη ευλογία…”

Πώς είσαι σαν μητέρα; 

“Ρωτήστε το γιο μου… εκείνος έχει όλες τις απαντήσεις”.

Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη; Αυτή η ερώτηση φαντάζομαι θα σου έχει γίνει αρκετές φορές. 

“Θα απαντήσω με ερώτηση:  Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί ως ζευγάρι;;;  Επιτέλους, πρέπει να πέσουν για πάντα οι ταμπέλες στα κοινωνικά στερεότυπα…”

Πώς διαχειρίζεται ο γιος σου , ο Γιώργος, την διασημότητα γύρω γύρω την μητέρα του, αλλά πως την διαχειρίζεσαι και εσύ σε σχέση με τον Γιώργο;

“Ο Γιώργος έμεινε και μένει μακριά από την αναγνωσιμότητα. Είναι ένας υπέροχος νέος άνθρωπος μια ευαίσθητη όσο και στιβαρή προσωπικότητα. Γνωρίζει τις δυσκολίες και τα θετικά της δουλειάς μου αλλά δεν επέτρεψα σε κανέναν ποτέ να εισβάλει στην προσωπική μου ζωή που περιλαμβάνει και εκείνον. Ο Γιώργος αποφασίζει μόνος του πια, ως ενήλικας εάν θέλει να εκτεθεί ή όχι στην δημοσιότητα.

Όσο ήταν ανήλικος όμως, τον κράτησα όσο μακρύτερα μπορούσα… με πολύ κόστος ομολογουμένως, αφού στη δουλειά μας οι «ενδιαφέρουσες ειδήσεις» περνάνε από την κλειδαρότρυπα του σπιτιού μας…”

Έχεις κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία; Έπαιξε αυτό κάποιο ρόλο στο μεγάλωμα του Γιώργου; 

“Έκανα ψυχοθεραπεία από 20 ετών για πάρα πολλά χρόνια!  Φυσικά και αυτό υπήρξε το θεμέλιο στο οικοδόμημα της προσωπικότητας που ήθελα να έχω. Η αυτογνωσία δεν παύει ποτέ. Η εξέλιξη μας οφείλεται στην αυτογνωσία μας. Εάν λοιπόν θέλουμε να προχωράμε στη ζωή. Ο μόνος δρόμος είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας εκ βαθέων. Ο καθένας με τον τρόπο του. Εγώ διάλεξα την ψυχοθεραπεία. Κάποιος άλλος θα διαλέξει κάτι άλλο. Πάντως το σίγουρο είναι ότι εάν δεν το κάνει, η ζωή και το Σύμπαν να του το μάθουν με το βίαιο τρόπο…”

Η κοινωνία μας γενικά θεωρείς πως έχει κάνει κάποια πρόοδο τα τελευταία χρόνια; 

“Μου κάνετε ερωτήσεις που δεν μπορώ να απαντήσω με μια φράση.  Θα φανώ πολύ αόριστη και επιπόλαια, εάν απαντήσω. Τι είναι πρόοδος; Είναι άλλο για εσάς, άλλο για μένα… το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω είναι πως, ιστορικά τουλάχιστον,  κάθε μορφή προόδου συνοδευόταν από την αντίρροπη δύναμη αναχρονισμού και «μεσαιωνισμού». Οπότε το δέλεαρ της προόδου θέλει πολύ συζήτηση. Η ερώτηση που θα πρέπει κανείς να κάνει στον εαυτό του κάθε μέρα είναι: «καλλιέργησα την ψυχή μου και την συνείδηση μου αρκετά σήμερα;» «Έμαθα κάτι από τη φύση, έμαθα κάτι από όσα είδα σήμερα;» Εάν κάθε μέρα ρωτούσαμε τον εαυτό μας αυτά, ο κόσμος σίγουρα θα ήταν καλύτερος…”

Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο; 

“Ακούω μουσική,  μιλάω με τους φίλους μου,  γελάω,  παίζω πιάνο, γράφω καινούρια πράγματα”.

Ποια η άποψη σου σχετικά με την τηλεόραση; 

“Ωωωωω είμαι πολύ επιφυλακτική να απαντήσω μια τέτοια ερώτηση. Δεν έχω τηλεόραση και ενημερώνομαι για  τον κόσμο από τα ραδιόφωνα κυρίως αλλά και το διαδίκτυο”.

Το πέρασμα του χρόνου σε τρομάζει πάνω σου;

Ο χρόνος κάνει τη δουλειά του κι εγώ κάνω τη δική μου.  Τον χρησιμοποιώ και δε με χρησιμοποιεί… εάν γίνομαι αντιληπτή… ο χρόνος είναι κύημα της ανθρώπινης φύσης για να φυλακίζει τα όνειρα, τις επιθυμίες, να οριοθετεί τη «στιγμή».

Κι εγώ δεν οριοθετούμαι παρά μόνον από τον εαυτό μου και το Σεβασμό που τρέφω σε αυτόν.”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.