Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΝάξος - Γαλάτσι: Ειδήσεις είναι.. θα περάσουν

Νάξος – Γαλάτσι: Ειδήσεις είναι.. θα περάσουν

|

Οι φίλοι του θεάτρου βρέθηκαν στο …Καμίνι, το Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου όπου παρακολούθησαν τον Γιάννη Φραγκίσκο και τα υπόλοιπα παιδιά της παράστασης “Ειδήσεις είναι … θα περάσουν” με την υπογραφή του Λευτέρη Ελευθερίου 

Ο Γιάννης Φραγκίσκος ο κωμικός ναξιώτης ηθοποιός μετά την καλοκαιρινή περιοδεία αγάπης στα νησιά με τη θεατρική του ομάδα, παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Ειδήσεις είναι… θα περάσουν» και στο θεατρόφιλο κοινό της πρωτεύουσας. Το Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου «Καμίνι» (σ.σ. στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου “Βασίλης Παπαδιονυσίου” στον οποίο πρόεδρος είναι η Μαργαρίτα Μανδηλαρά) γέμισε και πολλοί Ναξιώτες παρευρέθησαν να θαυμάσουν την επιτυχημένη πορεία του αγαπημένου μας Γιάννη για ακόμη μια φορά.

Της Ελένης Μουστάκη

Η παράσταση χάρισε το γέλιο στους θεατές μαζί με μεγάλες δόσεις συγκίνησης. Το έργο επίκαιρο. Τα μηνύματα που περνούσαν τα κείμενα του Λευτέρη Ελευθερίου, Μάριου Ντέρντε και Γιώργου Φειδά για την «το διαφορετικό» ταρακούνησαν την σκέψη. Και βέβαια η Νάξος είχε την τιμητική της, αφού ο Λευτέρης Ελευθερίου δεν ξεχνά να βάλει την τοπικιστική του πινελιά στα έργα του. Μια χαρακτηριστική φράση μέσα από τον μονόλογο του Άρη Τσάπη:  «Και μόλις έφτασα στην Νάξο βλέπω την πορτάρα, εκείνη τη μεγάλη πόρτα!  Ρε παιδιά που πήγε το σπίτι, μήπως πέρασε κανένας Αλβανός;»

Πάγιες οι αντιλήψεις μας… Πως μπορείς όμως να συνδυάσεις τη δύσκολη ζωή του Έλληνα στα χρόνια της κρίσης, την υπερηφάνεια του για την πατρίδα του, τις δυσκολίες που βιώνουν οι μετανάστες και άλλοι περιθωριακοί άνθρωποι με άπλετες δόσεις γέλιου; Από τη μια να γελάς και από την άλλη να συγκινείσαι. Και ο εγκέφαλος να κινείται, να σκέφτεται για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και τελικά να αμφιβάλεις για την σκοπιά που βλέπεις τα πράγματα, μήπως πρέπει να διευρύνουν λίγο οι πνευματικοί ορίζοντες του Έλληνα;  Αυτό το ερώτημα μας ψιθυρίζει το έργο «Ειδήσεις είναι.. θα περάσουν», τα κείμενα του οποίου ενσαρκώνουν υπέροχα οι τρεις νέοι ηθοποιοί, ο Γιάννης Φραγκίσκος, Άρης Τσάπης και η Αναστασία Παντούση.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε την Κατερίνα Γαβαλά μια άλλη ξεχωριστή Ναξιώτισσα ηθοποιό η οποία συμμετείχε στον θίασο κατά την καλοκαιρινή περιοδεία, όταν τα παιδιά ανέβαζαν την παράσταση για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα  νησάκια για χάρη ακόμα και 30 κατοίκων που μπορεί να ζουν μόνιμα στο νησί, με την βοήθεια και την προσφορά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας χαρά σε ανθρώπους που η κοινωνία ξεχνά. Η κίνηση αυτή  είχε αναδειχθεί και από την πρωινή εκπομπή του Αντ1 «Καλοκαίρι μαζί στις 10» μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης, όταν η παράσταση βρισκόταν στους Λειψούς. https://www.antenna.gr/watch/1216391/kalokairi-mazi-stis-10-leipsoi?fbclid=IwAR3QRjFwRnwmhf-rwJ5uetC4ffGtiDvpuJEB4k6KvVM9QEFzO7sCoqcA79Q. Συγχαρητήρια παιδιά.  Περιμένουμε να επαναληφθεί η παράσταση Γιάννη για όσους δεν πρόλαβαν!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες μπαίνουν στην εποχή του 1 Gbps, οπτικές ίνες σε 27 οικισμούς με το UFBB

Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού το νησί – Πάνω από 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες Internet μέσω FTTH

Η τέχνη της περιποίησης άκρων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για νύχια, μανικιούρ και θεραπευτικό πεντικιούρ

Η τέχνη της περιποίησης άκρων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για νύχια, μανικιούρ και θεραπευτικό πεντικιούρ

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Forthright: Απόλυτη Κυριαρχία στο Ιατρικό marketing στην Ελλάδα

Με εξειδίκευση αποκλειστικά στον χώρο της υγείας, η Forthright έχει επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει επιτυχία στο ιατρικό μαρκετινγκ.

«Λιμένας Σύμης Νεκτάριος Σαντορινιός»: Ένα λιμάνι παίρνει το όνομα ενός ανθρώπου που στάθηκε φάρος για τα νησιά

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης να αποδώσει φόρο τιμής στον πρώην υπουργό, που υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα τη νησιωτικότητα

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο με στήριγμα την τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Αναζητώντας την αυθεντικότητα: Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί στρέφονται σε ήσυχα ελληνικά νησιά

Από τη Σαντορίνη στην Αίγινα και από τη Μύκονο στους Φούρνους – Τα στοιχεία της Ferryscanner για το 2025 δείχνουν στροφή των ξένων επισκεπτών σε αυθεντικούς και ανεξερεύνητους προορισμούς

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Προβάδισμα νίκης για τη Φλαμέγκο

Φλαμένγκο - Τσέλσι: Χορεύει… σάμπα τους Λονδρέζους στο 2.70!

Από την αποθέωση μέχρι την πτώση: Η ιστορία του Πας Γιάννινα

Ο Πας Γιάννινα είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ηπείρου. Ας εξερευνήσουμε τα σκαμπανεβάσματα της πορείας του από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.

Αντ. Χάλαρης: “Όχι άλλες φιέστες, Η Σαντορίνη ζητά λύσεις, όχι χειροκροτήματα”

Με αφορμή τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χάλαρης καταγγέλλει την απουσία ουσιαστικής στήριξης των νησιών και τη σιωπή απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια εκδήλωση που έκλεψε τις εντυπώσεις! (video)

Μια ξεχωριστή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 με συγκίνηση, χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα.