Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΚυκλάδες - Σίφνος: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Viva La Feta"

Κυκλάδες – Σίφνος: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής “Viva La Feta”

|

Και ο δεύτερος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής Viva La Feta της Βελγικής τηλεόρασης ολοκληρώθηκε στη Σίφνο – Τι αναφέρει η δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Σίφνο τα πολυήμερα γυρίσματα του 2ου κύκλου της μεγάλης τηλεοπτικής ταξιδιωτικής παραγωγής του Βελγίου «Viva la feta!» με τη στήριξη του Δήμου Σίφνου και του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Η εκπομπή θα μεταδίδεται το χειμώνα από το δημοφιλές κανάλι «Play7», σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, τη χρονική στιγμή που ξεκινούν οι κρατήσεις του 2023. Παρουσιαστές θα είναι το δίδυμο Jani Kazaltzis και Otto-Jan Ham που έχουν μεγάλη απήχηση στο Βελγικό κοινό, λόγω των συμμετοχών τους σε σόου και εκπομπές.

Η πρώτη σεζόν που γυρίστηκε επίσης στη Σίφνο, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία με τηλεθέαση από 14,9% έως 20,1% και ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια, προσεγγίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές! Η Σίφνος και η Ελλάδα προβλήθηκαν μέσα από τις εμπειρίες και τις ιστορίες αναγνωρίσιμων προσώπων της Βέλγικης κοινωνίας όπως ηθοποιών, διάσημων influencers, δημοφιλών αθλητών και ιατρών που έζησαν στο νησί διασκεδαστικές δοκιμασίες του τηλεοπτικού σόου.

Στο πλαίσιο των φετινών γυρισμάτων που διήρκησαν σχεδόν έναν μήνα, οι παρουσιαστές μαγείρεψαν στο 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», το οποίο προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022 και αποτέλεσε σημείο συνάντησης αντιπροσωπειών από νησιά των Κυκλάδων, πολλών περιοχών της Ελλάδας και ξένων χωρών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

«Η γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι ειδικές μορφές τουρισμού όπως η πεζοπορία και η ποδηλασία, βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για επιμήκυνση της σεζόν, προσελκύοντας τουρίστες που διαθέτουν ειδικά ενδιαφέροντα», επισημαίνει η Δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.

Στο πνεύμα αυτό, η Σίφνος πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα σε αφιέρωμα του κορυφαίου Γερμανικού περιοδικού για τον ποδηλατικό τουρισμό, «Bike & Travel». Το επτασέλιδο αφιέρωμα, που προέκυψε μετά από δημοσιογραφικό ταξίδι του Δήμου, περιγραφεί τη Σίφνο ως το «όνειρο του Αιγαίου» που συνδυάζει ποδηλασία, πεζοπορία, ταξίδια στην ιστορία, αγγειοπλαστική και γαστρονομία, ενώ απευθύνει κάλεσμα στους Γερμανούς ταξιδιώτες να απολαύσουν το νησί στην αρχή της σεζόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Βεντέμα 2025 – Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, εκεί που ο τρύγος γίνεται γιορτή!

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων τιμά την παράδοση του τρύγου με ένα αυθεντικό σαντορινιό γλέντι

Σαντορίνη: Βήμα προόδου για την εκπαίδευση, με ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης σε σχολεία

Ο Δήμος Θήρας χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Απόλλωνας Νάξου: Πέντε μέρες γεμάτες μουσική, χορό και παιδικά χαμόγελα!

Τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής επιστρέφουν από 26 έως 30 Ιουλίου 2025 στον Απόλλωνα Νάξου, με εργαστήρια, συναυλίες, ταινίες και γιορτές για μικρούς και μεγάλους.

Η γραβιέρα Πιτταρά που κατέκτησε τον κόσμο – Μια γεύση Νάξου στην κορυφή της γαστρονομίας

Από τα ημιορεινά της Νάξου στα κορυφαία βραβεία παγκοσμίως – Το τυροκομείο Πιτταράς φέρνει την ελληνική παράδοση στο τραπέζι του κόσμου

Γκνιστάν – Ελσίνκι: Με τον δύσκολο τρόπο στο 4.20

Ένα ειδικό στοίχημα για όσους πιστεύουν στο σενάριο της πρώτης έκπληξης και της τελικής ανατροπής.

Κινηματογραφική Λέσχη: Η «Λάουρα» του Ότο Πρέμινγκερ επιστρέφει στο Κάστρο της Νάξου

Μια υπνωτιστική νύχτα κινηματογράφου στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Νάξου, με τη διαχρονική noir ταινία «Laura» (1944), την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 21:30.

Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά: Αίτημα ζωτικής σημασίας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ο Γιάννης Ρούσσος ζητά την άμεση επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ από 1/1/2025, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας – Τα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση

Αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ: Τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις, tι αλλάζει από 11 Αυγούστου

Μετά από δεκαεπτά χρόνια παρεμβάσεων και διαμαρτυριών, οι νέες ρυθμίσεις για τις χρεώσεις στα ΑΤΜ επιχειρούν να βάλουν τέλος στις υψηλότερες προμήθειες της Ευρώπης.

Το γραβιεροπιτάκι, οι Ιταλοί και η ουρά στον φούρνο

Μια καλοκαιρινή σκηνή από την καθημερινότητα της Νάξου: Ιταλοί τουρίστες, πολύβουες αναμονές και το αθάνατο γραβιεροπιτάκι πρωταγωνιστούν στο νέο χρονογράφημα του Γιώργου Καστελλάνου.

Η συνήθεια του καλοκαιριού που έγινε λατρεία: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στη Βρύση του Δανακού!

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης επιστρέφει στη Νάξο για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία την Τετάρτη 30 Ιουλίου – Μουσική, συναίσθημα και λαϊκή παράδοση σε μια βραδιά-θεσμό στη Βρύση του Δανακού.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.