Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΚίτρινα Φώτα: "Ο μικρός Παντελής θα μπορούσε να είναι ο καθένας από...

Κίτρινα Φώτα: “Ο μικρός Παντελής θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς…”

|

Θωμάς Πάνου: «…Ο μικρός Παντελής θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς και δυστυχώς είναι κάποιοι από εμάς. Προφανώς δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος. Η επιλογή του ονόματος είναι τυχαία…» (video) 

Ο Θωμάς Πάνου, μέλος του συγκροτήματος “Κίτρινα Φώτα” μας μιλά για τις μέχρι τώρα δημιουργίες, τους στόχους, την τελευταία δουλειά, το τραγούδι που φέρει τον τίτλο «ο μικρός Παντελής» 

Η επιλογή του βινιλίου και οι δυσκολίες της εποχής για να κάνει κάποιος μια τέτοια δουλειά στις μέρες μας, σχολιάστηκαν από τον κ. Πάνου κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας στον Aegean Voice 107.5 – Η φωνή του Αιγαίου και την εκπομπή “Cyclades On Air”.

kitrina_fota2.jpg «…Ο μικρός Παντελής θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς και δυστυχώς είναι κάποιοι από εμάς. Προφανώς δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος. Η επιλογή του ονόματος είναι τυχαία…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Πάνου ο οποίος έχει γράψει τη μουσική και μαζί με τον Λάμπρο Σιγάλα τους στίχους του τραγουδιού.

Τα «κίτρινα Φώτα» μας συστήνουν τον «Μικρό Παντελή» από τα social media με την ακόλουθη ανάρτηση:

“Τα Κίτρινα Φώτα ανάβουν… κόκκινο στην ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση των γυναικών” Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους ομώνυμου δίσκου, τα Κίτρινα Φώτα έχουν μπει στο στούντιο, προετοιμάζοντας την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους. Με το νέο digital single με τίτλο «Ο μικρός ΠΑΝΤΕΛΗΣ» το συγκρότημα ρίχνει το… φως του σε μία από τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Εκεί που στα στενά όρια της κλειστής πόρτας και των κλειστών στομάτων, οι θύτες γεννάνε θύματα που θα γίνουν θύτες με τη σειρά τους στο μέλλον. Πρόκειται για ένα τραγούδι που αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σ’ ένα κοινωνικό φαινόμενο που για χρόνια αποτελούσε το πιο «νοσηρό» και «ένοχο» μυστικό της κοινωνίας μας και που ευτυχώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα θύματα σπάνε τη σιωπή τους και τους «κρίκους» αυτής της αλυσίδας της ντροπής.

Τα Κίτρινα Φώτα στέκονται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ονειρεύονται ένα κόσμο, όπου «Ο μικρός ΠΑΝΤΕΛΗΣ» θα υπάρχει μονάχα για να προσέχει και να αγαπά την μικρή δεσποινίς.

Ευχαριστούμε πολύ τις… μικρές δεσποινίδες Άρτεμις Ζάννου και Έλενα Γραψοπούλου για την πολύτιμη συμμετοχή τους στα φωνητικά.

Το τραγούδι μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και φυσικά μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τα Κίτρινα Φώτα για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και κυκλοφορίες σε: Youtube: kitrinafotaofficial (https://www.youtube.com/channel/UCVFI…) Spotify: Kitrina Fota Bandcamp: kitrinafota.bandcamp.com Instagram: kitrinafotaofficial Facebook: kitrinafotaofficial Site: www.kitrinafota.gr Email: kitrinafotaofficial@gmail.com

“Λίγα λόγια για τα Κίτρινα Φώτα”

kitrina_fota1.jpgΤα Κίτρινα Φώτα δραστηριοποιούνται στην Σαντορίνη και το 2021 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο σε 300 χρωματιστά κίτρινα βινύλια, μέσα σε ένα custom made εξώφυλλο. Ο ήχος τους προσδιορίζεται από την πετυχημένη χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων πάνω σε ένα alternative/ lo-fi ηχόχρωμα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε στο e-shop του συγκροτήματος, είτε μέσω μηνύματος στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων του γκρουπ καθώς και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Σαντορίνη. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Θωμά Πάνου – Μουσική, Στίχοι, Φωνή, Φωνητικά, Ηλεκτρικές Κιθάρες, Γιάννη Μπλάθρα – Ενορχήστρωση, Προγραμματισμός, Φωνητικά Χάρη Καραμολέγκο – Ηχοληψία, Μίξη, Φωνητικά, Ηλεκτρικές και Ακουστικές Κιθάρες Λάμπρο Σιγάλα – Στίχοι Γιάννη Σιγάλα (ΑΝ 205) – Επιμέλεια έκδοσης βινυλίου Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση με τον κ. Πάνου στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: https://aegeanvoice1075.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.