Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήLifestyleΚάθε Κόσμημα Μια Ιστορία: Η Δημιουργία του Brand Mazaraki

Κάθε Κόσμημα Μια Ιστορία: Η Δημιουργία του Brand Mazaraki

|

Ξεκινώντας με ένα όνειρο και λίγα εργαλεία, η Άννα Μαρία Μαζαράκη κατάφερε να μετατρέψει το πάθος της σε έναν επιτυχημένο οίκο κοσμημάτων. Από την πρώτη συλλογή της το 1995 μέχρι σήμερα, το brand Mazaraki προσφέρει κομψά και συμβολικά κοσμήματα για κάθε ηλικία.

Η αποστολή της Άννας Μαρίας Μαζαράκη είναι να δημιουργεί εκλεπτυσμένα κοσμήματα χρησιμοποιώντας χρυσό, ασήμι και μπρούτζο. Οι συλλογές του brand περιλαμβάνουν προτάσεις για γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά. Το όραμα της Άννας Μαρίας Μαζαράκη είναι τα κοσμήματα να αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του ιδιοκτήτη τους, ενώ παράλληλα να συμβολίζουν και να θυμίζουν τις σημαντικές στιγμές της ζωής.

Κάθε σεζόν δημιουργούνται περίπου 1.500 ξεχωριστά κομμάτια. Ορισμένα από αυτά σχεδιάζονται ως μικρά ή συμβολικά δώρα, ενώ άλλα προορίζονται για προσωπική χρήση. Οι συλλογές περιλαμβάνουν τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα αξεσουάρ.

Η Άννα Μαρία Μαζαράκη επισημαίνει ότι η ανθρωπότητα δημιουργεί κοσμήματα εδώ και 2.500 χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει, είτε ζούμε στη Γη είτε στο φεγγάρι. Οι γυναίκες θα θέλουν πάντα να είναι όμορφες και κομψές. Η εμφάνιση μπορεί να αλλάζει, αλλά η επιθυμία για μοναδικότητα είναι διαχρονική.

Η Άννα Μαρία Μαζαράκη αποδίδει την επιτυχία του brand κυρίως στην αγάπη και το πάθος.

Τα σχέδια των κοσμημάτων της αντλούν έμπνευση από την υπέροχη φυσική ομορφιά, την πλούσια ιστορία και τις πολιτιστικές παραδόσεις της Ελλάδας. “Σε μια χώρα περιτριγυρισμένη από θάλασσα όπως η Ελλάδα, το τιρκουάζ κυριαρχεί ως τάση χρώματος. Μου αρέσει να το συνδυάζω με κίτρινο χρυσό”, λέει η Άννα Μαρία Μαζαράκη, προσθέτοντας ότι λατρεύει την υφή της πέτρας τιρκουάζ σε συνδυασμό με το μέταλλο, τα λευκά μαργαριτάρια, το κοράλλι και το εντυπωσιακό σμάλτο πάνω στο ασήμι.

Η Άννα Μαρία Μαζαράκη πιστεύει ότι με τη δημιουργία κοσμημάτων, η επιχείρησή της βοηθά στη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων, δίνοντάς τους μια σύγχρονη ερμηνεία. Το πιο αγαπημένο και σημαντικό κόσμημα της σχεδιάστριας είναι η κληρονομική βέρα της γιαγιάς της.

Η Άννα Μαρία Μαζαράκη συμβουλεύει τους συναδέλφους της σχεδιαστές να έχουν πίστη στον εαυτό τους και να τολμούν να ξεπερνούν τα όριά τους. Η ιδρύτρια του brand κοσμημάτων πιστεύει ότι η δουλειά της συμβάλλει στο να κάνει τη διαφορά στον κόσμο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Λυκουρόπουλος: «Η προσωρινή διαταγή για την Πορτάρα είναι δικαίωση για κάθε Ναξιώτη»

Νάξος: Ο Εμμανουήλ Λυκουρόπουλος σχολιάζει την απόφαση για την απομάκρυνση της περίφραξης στην Πορτάρα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολιτών και επικρίνοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ιστορική πρόκριση για την Ελλάς Σύρου στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με «χρυσό» γκολ του Γιώργου Καλού στο 72’, η ομάδα της Σύρου πανηγύρισε τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, αποκλείοντας τον Νέστο Χρυσούπολης.

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: «Άνθρακας ο θησαυρός» για τη Δημοτική Αρχή στην υπόθεση της Πορτάρας

Η αντιπολίτευση μιλά για «επικοινωνιακή φούσκα» και κατηγορεί τον Δήμαρχο Λιανό για επιπολαιότητα και ανικανότητα.

Νάξος – Terra Pontica: Παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Κουρδισμένοι” για μικρούς και μεγάλους

Τρεις καλοκαιρινές βραδιές σε Εγγαρές, Κωμιακή και Τρίποδες με ελεύθερη είσοδο – Βασισμένη στο έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία Φιλίππας Καραμολέγκου.

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.