Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήLifestyleΗ Beyoncé λικνίζεται μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου (video)

Η Beyoncé λικνίζεται μπροστά από την Αφροδίτη της Μήλου (video)

|

Beyoncé και Jay-Z παρουσίασαν το νέο τους άλμπουμ αναστατώνουν το Λούβρο καθότι χορεύουν μπροστά στο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης – Ακούστε το «Everything Is Love» και δείτε το πρώτο βίντεο κλιπ στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου και οι αντιδράσεις 

Αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο βίντεο της Beyonce και του JayΖ το οποίο κινηματογραφήθηκε εξολοκλήρου μέσα στο Λούβρο, στο Παρίσι, με τα πλάνα να αποκαλύπτουν πως το διάσημο ζευγάρι είχε στη διάθεσή του το άδειο μουσείο για να κάνει γυρίσματα. Η Beyonce και οι χορευτές της εμφανίζονται μπροστά από παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης όπως η Μόνα Λίζα, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου.

Κυκλοφόρησε το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προαναγγελία ή διαφήμιση, το νέο άλμπουμ του ζευγαριού με εννιά τραγούδια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας τους στο Λονδίνο για την περιοδεία «On the Run II».  Την ώρα της συναυλίας τους, λοιπόν, εμφανίστηκε το μήνυμα «Album Out Now» στη γιγάντια οθόνη, με αρκετή τελετουργική εσάνς. Στο βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε για το νέο τους τραγούδι «Apes**t», το οποίο υπογράφουν ως «The Carters», η Beyonce και ο Jay-Z, βρίσκονται μέσα στο μουσείο του Λούβρου και χορεύουν μπροστά από δημοφιλή και ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα, όπως είναι η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Μόνα Λίζα. Και μέσα σε 40 ώρες έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομύρια views

Το εντυπωσιακό βίντεο έλαβε σε γενικές γραμμές θετικές κριτικές, αλλά αντιμετωπίστηκε και με σκεπτικισμό. Αρκετοί αμφισβητούν την αισθητική του στο πλαίσιο εκμετάλλευσης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ κάποιοι θεωρούν πως μια σταρ τόσο μεγάλου βεληνεκούς μπορεί να προσφέρει σημαντική προβολή στο μουσείο.  Ενοχλημένοι ήταν κάποιοι με το γεγονός πως το Λούβρο φέρεται να έκλεισε για το κοινό προκειμένου να γίνουν γυρίσματα, αν και δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το deal και το πώς έγινε η παραγωγή.

Η διοίκηση του Λούβρου εξήγησε πάντως ότι φιλοξένησε το γύρισμα επειδή το ζευγάρι είναι πιστό στο μουσείο. «Οι Beyoncé και Jay Z έχουν έρθει να επισκεφθούν το Λούβρο τέσσερις φορές τα τελευταία δέκα χρόνια», λέει η διοίκηση η οποία φέρεται να θεωρεί σημαντική την προβολή του Λούβρου μέσα από τέτοια δημοσιότητα. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής τους τον Μάιο, μας πρότειναν αυτή την ιδέα. Οι προθεσμίες ήταν πολύ σύντομες, αλλά μας έπεισαν γρήγορα, επειδή η σύνοψη για το βίντεο έδειξε μια πραγματική αφοσίωση στο μουσείο και τα έργα που είχαν επισημάνει πως ήθελαν», αναφέρει η διοίκηση.

 Ωστόσο κάποιες γαλλικές εφημερίδες σήμερα φιλοξενούν δημοσιεύματα τα οποία αφήνουν να εννοηθεί πως δεν είδαν με πολύ θετικό μάτι την απόφαση του Λούβρου. Αυτό που δεν είναι γνωστό και δεν έχει απαντηθεί είναι το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, μιας και θεωρείται αδύνατον να έχει γίνει δωρεάν παροχή από το Λούβρο. Σημειώνεται πως η άδεια για γυρίσματα στο μουσείο θεωρείται κάτι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και κάτι τέτοιο δεν γίνεται πάνω από μια ή το πολύ δυο φορές το χρόνο. Ακόμη πιο σπάνιο είναι να ζητηθεί να είναι άδειοι οι χώροι όλου του μουσείου.

Με πληροφορίες από το Lifo.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.