Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΕλλάδα - Τάκης Μόσχος: Τον γνωρίσαμε στον "Αγγελο", τον λατρέψαμε στην "Γλυκιά...

Ελλάδα – Τάκης Μόσχος: Τον γνωρίσαμε στον “Αγγελο”, τον λατρέψαμε στην “Γλυκιά Συμμορία”

|

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Μόσχος – Βρισκόταν σε κώμα εδώ και αρκετές ημέρες, μετά από μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων

Ο Ελληνικός κινηματογράφος (και όχι μόνο) είναι πιο φτωχός από σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου… Κι αυτό γιατί έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, μετά από μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων   Από τις 28 Απριλίου έγινε γνωστό πως ο Τάκης Μόσχος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και έπεσε σε κώμα μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. Ο ηθοποιός νοσηλεύτηκε όλο αυτό το διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Metropolitan Generan και φίλοι και γνωστοί είχαν απευθύνει έκκληση για τη στήριξή του.

Ο 68χρονος ηθοποιός, γνωστός από τη συμμετοχή του στη θρυλική ελληνική ταινία «Γλυκιά Συμμορία» στον ρόλο του «Αργύρη» και στο «Μετέωρο και Σκιά» του Τάκη Σπετσιώτη στον ρόλο του «Ναπολέων Λαπαθιώτη», νοσηλευόταν, μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.   Στο παρελθόν, ο Τάκης Μόσχος είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του εθισμού του στα ναρκωτικά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η περιπέτεια που έζησε τον έσπρωξε να αλλάξει τη ζωή του, να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει στη Σκόπελο. 

Τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο όπου και δηµιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε µαθήµατα σε παιδιά του Γυµνασίου. Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014. Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και µετακόµισε στην Κοζάνη, όπου συµµετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου. 

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως μοντέλο. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην ταινία «Άγγελος» (1982) την πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Κατόπιν, έπαιξε στη «Γλυκιά Συμμορία» (1983)  σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη. Επίσης είχε υποδυθεί με επιτυχία ρόλους στο θέατρο σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές (Οι αισθηματίες, Αντιγόνη, Καρουζέλ, Κόκκινος Κύκλος, Η ζωή μας μια βόλτα).

Σχολιάζοντας σε παλαιότερη συνέντευξή του, την εμφάνισή του στο μεγάλο …πανί είχε αναφέρει ” Δεν αισθάνθηκα καλλιτέχνης, μου έλαχε στο δρόμο μου. Δεν το έχω σπουδάσει ή ονειρευτεί ποτέ. Ούτε κατά διάνοια. Είχα επιστρέψει μετά από δέκα χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στη Γερμανία και βρέθηκα στην Αθήνα άφραγκος, άγνωστος, ανέστιος. Ήμουν Χαλκιδαίος και είχα σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήξερα κανέναν εδώ. Έμαθα για μια ταινία που γύριζε ο Κατακουζηνός και πήγα να δουλέψω για το μεροκάματο. Είχα μάθει από τη Γερμανία που έκανα το μοντέλο και έβγαζα γρήγορα και εύκολα λεφτά».

Και για την παρουσία του στην “Γλυκιά Συμμορία: ” Πήγα για μια ατάκα, μετά μου έδωσε κάτι μεγαλύτερο και τέλος έπαιξα το ρόλο που θα έπαιζε ο Ρέτσος. Από εκεί και πέρα άκουσα μερικά καλά λόγια και άνοιξε ο δρόμος. Είπα στον εαυτό μου «Τάκη, τώρα είσαι ηθοποιός»!”

Η Γλυκιά Συμμορία που άφησε ιστορία

H Γλυκιά Συμμορία είναι ο τίτλος ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας του 1983, σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τάκης Μόσχος. Η ταινία, παραγωγής Αφών Βεργέτη και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας ταινιών την οποία ο σκηνοθέτης ονόμασε «Τα χρόνια της χολέρας».

Η τριλογία ξεκίνησε με την ταινία «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα»(1979) και τελείωσε με το «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» (2002), και αφορά τις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα. Ο πρωτότυπος ελληνικός τίτλος είναι μια απευθείας αναφορά στον ελληνικό τίτλο της ταινίας του 1969 του Σαμ Πέκινπα Η άγρια συμμορία. Η διανομή της ταινίας έγινε στην Ελλάδα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στο εξωτερικό από τη Restless Wind.

Με πληροφορίες από την lifo.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλαδικός Τύπος: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, τα φλουριά σε Λοτσάρη και Κάλμπαρη

Έκοψε τη βασιλόπιτά της η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου - Πού, πότε και ποιοι κέρδισαν τα δύο φλουριά

ΕΚΠΑ: 109 οι σεισμοί τη Δευτέρα (11/02), τα επίκεντρα των ισχυρότερων δονήσεων

ΕΚΠΑ «Οι σεισμοί αυτοί μπορεί να θεωρηθεί ότι εντάσσονται στο πλαίσιο σμηνοσειράς που θα συνεχιστεί με αρκετούς σεισμούς παρόμοιων μεγεθών. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κύριος σεισμός»

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

“Κίνημα Δημοκρατίας”: Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τη Σαντορίνη

Ο πρόεδρος του κινήματος "Κίνημα Δημοκρατίας" Στέφανος Κασσελάκης θα κατέβει στην Σαντορίνη αύριο Τετάρτη (12/02) για ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μαρία Πολυκρέτη προκρίθηκε στον Μαθηματικό διαγωνισμό “Αρχιμήδης”

Η Ναξιώτισσα Μαρία Πολυκρέτη από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου προκρίθηκε στον μαθηματικό διαγωνισμό "Αρχιμήδης" και είναι ένα βήμα πριν από την συμμετοχή στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Παράταση δύο ημερών στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών Μονάδων

Εως και τη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών Μονάδων στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σαντορίνη: Ασκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο, τι είπε ο Θεμιστοκλέους

Άσκηση εκκένωσης του νοσοκομείου Σαντορίνης με τρία διαφορετικά σενάρια - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους (video)

Γ. Πολυχρονάκος : ‘’Αυξημένη μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των Κυκλάδων’’

Η πρόταση του Γιάννη Πολυχρονάκου σχετικά με τους μαθητές της Γ' Λυκείου που βρίσκονται στις Κυκλάδες και προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν: «Διπλασιάζουν» τα γκολ στο Τορίνο!

Ενδιάμεση φάση του champion League και Γιουβέντους - Αϊντχόφεν: «Διπλασιάζουν» τα γκολ στο Τορίνο!

Νάξος – Αγγίδια: Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους και δέηση για την κατάπαυση των σεισμικών δονήσεων

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους και δέηση για την κατάπαυση των σεισμικών δονήσεων

Κυκλάδες – Απαγορευτικό: Προσέγγιση “Blue Star Paros” στο λιμάνι της Νάξου (video)

Προσέγγιση του Blue Star Paros στο λιμάνι της Νάξου με γεμάτο 7αρι.... (video)

Attica Group: Φέρνει έξι νέα πλοία, βάζει νέο δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Κυκλάδες

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της εισηγμένης, όπως παρουσιάστηκε σε επενδυτές στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Capital Day. Οι στόχοι και το άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Νάξος: Σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά

Ομολόγησε ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά στην Ανω Ποταμιά της Νάξου

Εύη Νομικού: «Εάν ο καιρός το επιτρέψει, τη Δευτέρα θα έχουμε τα στοιχεία από τους φορητούς υποθαλάσσιους σεισμογράφους»

Αποφασίστηκαν νέα μέτρα και για την εβδομάδα που έρχεται, σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ιο και Ανάφη.

Εκτακτο – Σαντορίνη – Αμοργός: Ισχυρός (διπλός) σεισμός 5,2 R αισθητός και στην Αττική

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ πραγματοποιήθηκε διπλός ισχυρός σεισμός της τάξης των 5.2 R με επίκεντρο στο χώρο μεταξύ Σαντορίνης - Αμοργού και με εστιακό βάθος μόλις 3 χιλιόμετρα

Δήμαρχοι Κυκλάδων καλούν Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Δήμαρχοι Κυκλάδων: Ζητούν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία για τη λειτουργία των σχολείων έως τις 14/02

Ίος – Γκίκας Γκίκας: “Είμαστε πάνω στο νησί περίπου 2000 ψύχραιμοι άνθρωποι” (video)

O Δήμος και οι αρμόδιοι φορείς έχουν προετοιμαστεί για την περίπτωση που γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός και έχουν οριστεί σημεία συγκέντρωσης.

Ακ. Τσελέντης: “Ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται, ούτε θα βγουν τα πράσινα πετροφάγα τέρατα”

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με νέα ανάρτηση στα social media τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει εξασθενήσει, άφησε αιχμές για όσα ακούγονται από τους ειδικούς αυτό το διάστημα.

Σαντορίνη (1650): Πως έμαθαν οι Ναξιώτες την είδηση της έκρηξης του ηφαιστείου

η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1650 και η μεταφορά της είδησης στη Νάξο - Οι επιστολές

Νάξος: Ομολογία κτηνοτρόφου για το θάνατο σκυλιών στην Ποταμιά (video)

Το περιστατικό είχε καταγγείλει ένας εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος αντιλήφθηκε όλα όσα συνέβησαν στο μαντρί του 65χρονου δράστη (video)