Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήLifestyleDi Caprio Προσφέρει 5 εκατ. δολάρια για την σωτηρία του Αμαζόνιου

Di Caprio Προσφέρει 5 εκατ. δολάρια για την σωτηρία του Αμαζόνιου

|

Δραματική έκκληση του Leonardo DiCaprio για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο – Η προσφορά και το μήνυμά του 

Η κρίση με το δάσος που καίγεται στην Αμαζονία είναι «απίστευτα τραγική», δήλωσε σήμερα ο ηθοποιός  Leonardo DiCaprio, απευθύνοντας επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς κατακραυγής για τη ζημιά στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο.

Αριθμός ρεκόρ πυρκαγιών μαίνονται στο τροπικό δάσος προκαλώντας ανησυχία λόγω της σημαντικότητας της Αμαζονίας για το παγκόσμιο περιβάλλον. Το τροπικό δάσος φέρεται να παράγει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου οξυγόνου.

Ο DiCaprio μιλούσε μία ημέρα αφότου η Earth Alliance, μια πρωτοβουλία που ίδρυσε με τους φιλάνθρωπους Laurene Powell Jobs και Brian Sheth, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης 5 εκατ. δολαρίων με σκοπό να βοηθήσει τη διατήρηση του τροπικού δάσους.   Το ποσό αυτό θα πάει στο «Amazon Forest Fund», το οποίο θα παρέχει οικονομική βοήθεια και στήριξη στους τοπικούς συνεργάτες της και στις αυτόχθονες κοινότητες που προσπαθούν να σώσουν τον Αμαζόνιο. Οπως τονίζεται …  «Η Earth Alliance που ιδρύθηκε από τους Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs και Brian Sheth τον Ιούλιο, δημιούργησαν το «Amazon Forest Fund» με την δέσμευση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει τις αυτόχθονες κοινότητες και τους τοπικούς συνεργάτες που εργάζονται για την προστασία του Αμαζονίου. Έλα μαζί μας. Το 100% της δωρεάς σου θα πάει στους συνεργάτες που εργάζονται για να προστατεύσουν τον Αμαζόνιο. Η Earth Alliance δεσμεύεται να βοηθήσει την προστασία του φυσικού κόσμου. Ανησυχούμε βαθύτατα για τη συνεχιζόμενη κρίση στον Αμαζόνιο, η οποία επισημαίνει την λεπτή ισορροπία του κλίματος, της βιοποικιλότητας και της ευημερίας των αυτοχθόνων πληθυσμών», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πασίγνωστος ηθοποιός.

Και συνέχισε μιλώνας στον πρακτορείο Ειδήσεων Reuters «Υπάρχει μια μεγάλη τραγωδία σε εξέλιξη παγκοσμίως λόγω της κλιματικής αλλαγής και αυτού που συμβαίνει στην Αμαζονία, που είναι πράγματι οι πνεύμονες της Γης και ζωτικής σημασίας για να προστατευθούμε στο μέλλον. Προσπαθούμε να πείσουμε και άλλους να εμπλακούν, να ενημερωθούν και να συνεισφέρουν αν μπορούν», είπε, μιλώντας στο κόκκινο χαλί κατά την πρεμιέρα στην Ιαπωνία της ταινίας του «Κάποτε στο… Χόλιγουντ».

Περισσότερες από 78.000 δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί φέτος στη Βραζιλία, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον περσινό. Οι περιβαλλοντολόγοι επιρρίπτουν την ευθύνη σε κερδοσκόπους που καίνε τη βλάστηση με την ελπίδα ότι θα πωλήσουν τη γη σε αγρότες και ιδιοκτήτες ράντσων. Η κυβέρνηση του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου αποφάσισε να στείλει τον στρατό για να βοηθήσει να κατασβεστούν οι πυρκαγιές, αλλά επικρίθηκε γιατί δεν το έκανε αρκετά νωρίτερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς, δήλωσε πως οι ηγέτες των μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για το πώς θα καταπολεμηθούν οι πυρκαγιές και θα επιδιορθωθεί η καταστροφή. «Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της Βραζιλίας, πρέπει να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Di Caprio.

Να σημειωσουμε ότι είχε επισκεφθεί τη Βραζιλία πριν από δύο χρόνια για να σβήσει πυρκαγιές μαζί με μια φυλή εκεί και πρόσθεσε είπε πως σχεδιάζει να επιστρέψει για να βοηθήσει και πάλι. «Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία αυτών των δασών είναι να προστατευθούν οι αυτόχθονες πολιτισμοί εκεί».

Εμείς να τονίσουμε ότι πρόσφατα ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός είχε αναφερθεί και σε θέματα περιβάλλοντος που αφορούν τις Κυκλάδες με επίκεντρο την Ανδρο... Είχε γράψει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι ” “Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες πεταμένα αλιευτικά δίχτυα. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον βυθό της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Οι εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά πλαστικών σκουπιδιών. Κάποιοι λένε ότι τα μικροπλαστικά αφήνουν αόρατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και εμάς επίσης. Μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια και μετά να γίνουν μέρος της τροφής μας”.  Εεε και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο