Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
ΑρχικήLifestyleΑμερική: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο μουσικός Quincy...

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο μουσικός Quincy Jones

|

Εάν υπάρχει ένας θρύλος στο χώρο της μουσικής παραγωγής, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κουίνσι Τζόουνς. Και λέμε “είναι” και όχι “ήταν” γιατί πολύ απλά οι θρύλοι δεν πεθαίνουν…

Ο Τζόουνς, μουσικός παραγωγός και τραγουδοποιός, πέθανε σε ηλικία 91 χρόνων.

Η παρακαταθήκη του Τζόουνς είναι τεράστια καθώς μεταξύ άλλων, ήταν ο παραγωγός του ιστορικού άλμπουμ «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον, βραβεύτηκε για δεκάδες κινηματογραφικά και τηλεοπτικά κομμάτια, ενώ συνεργάστηκε με τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ρέι Τσαρλς και εκατοντάδες άλλους καλλιτέχνες.

Όπως γνωστοποίησε ο ατζέντης του, Άρνολντ Ρόμπινσον, ο θρύλος της αμερικανικής μουσικής πέθανε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

«Απόψε, συντετριμμένοι μοιραζόμαστε την είδηση του θανάτου του πατέρα και αδελφού μας Κουίνσι Τζόουνς», αναφέρει η οικογένεια σε ανακοίνωσή της. «Και παρότι είναι μια απίστευτη απώλεια για την οικογένειά μας, γιορτάζουμε τη σπουδαία ζωή που έζησε και ξέρουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος σαν κι αυτόν».

Ο Τζόουνς κατάφερε να ξεφύγει από τις συμμορίες της νότιας πλευράς του Σικάγο και να αναρριχηθεί στην κορυφή του αμερικανικού θεάματος. Έγινε ένα από τους πρώτους μαύρους που μεγαλούργησαν στο Χόλιγουντ, ενώ σε μία καριέρα άνω των έξι δεκαετιών δημιούργησε έναν τεράστιο έργο.

Στη Νέα Υόρκη, μια από τις πρώτες του εμφανίσεις ήταν ως τρομπετίστας στη μπάντα του Έλβις Πρίσλεϊ, όπου και γνώρισε αστέρια του μπίμποπ, όπως ο Τσάρλι Πάρκερ και ο Μάιλς Ντέιβις.

Μεταξύ άλλων, έκανε τις ενορχηστρώσεις σε δίσκους του Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ, συνέθεσε τα soundtrack των «Roots» και «Ιστορία ενός Εγκλήματος», οργάνωσε την πρώτη τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Μπιλ Κλίντον και ήταν παραγωγός και διευθυντής ορχήστρας του «We Are the World» από πλήθος αστέρων για την ανακούφιση από τον λιμό στην Αφρική.

Γεννημένος στο Σικάγο το 1933, ο Τζόουνς θυμάται ως τις πρώτες μουσικές αναφορές της παιδικής του ηλικίας τους εκκλησιαστικούς ύμνους που τραγουδούσε η μητέρα του.

Ο ίδιος, ωστόσο, θυμόταν με θλίψη την παιδική του ηλικία, λέγοντας κάποτε στην Όπρα Γουίμφρεϊ πως «υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που έχουν γονείς ή κηδεμόνες που τους μεγαλώνουν και εκείνοι που δεν έχουν. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο».

Η μητέρα του Τζόουνς έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας, καταλήγοντας σε ίδρυμα, μια απώλεια που έκανε τον κόσμο να φαίνεται «παράλογος» στα μάτια του τότε μικορύ Κουίνσι. Ο ίδιος, μεγαλώνοντας, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στους δρόμους του Σικάγο, ως μέλος συμμοριών, έχοντας παραβατική συμπεριφορά.

Πηγή: Associated Press, Guardian


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΝΤ1 – Γ. Παπαδάκης: Μετά από 34 χρόνια λέει “Τέλος” στην εκπομοπή “Καλημέρα Ελλάδα” (video)

Γιώργος Παπαδάκης: «Δεν είμαι πια νέος» - Η ανακοίνωση για το τέλος του Καλημέρα Ελλάδα με δάκρυα (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Πολυώρη πρωινή διακοπή ρεύματος σε Μουτσούνα, Σχοινούσα και Κουφονήσι

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη (29/04) σε οικισμούς της Ανατολικής Νάξου Κουφονήσι και Σχοινούσα

Δήμος Αμοργού: Σκληρή απάντηση στη παράταξη “Νέα Πνοή” για το Π.Δ. 129/2025

Η Δημοτική Αρχή Αμοργού κατηγορεί τη παράταξη "Νέα Πνοή" για υποκρισία και διευκρινίζει ότι οι υφιστάμενες διατάξεις δόμησης παραμένουν σε ισχύ έως την ολοκλήρωση του ΤΠΣ.

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: Όχι στα ψίχουλα – Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά: Ραντεβού την Πρωτομαγιά!

Σφοδρή αντίδραση στα "επιδόματα κοροϊδίας" και κάλεσμα από την ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μαΐου. - Πότε και που;

Spotify: Θα αυξήσει τη συνδρομή σε αρκετές χώρες

H μεγαλύτερη πλατφόρμα μουσικής στον κόσμο σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές σε χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής από τον Ιούνιο

Κέα: Παρουσίαση των πορισμάτων του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κέας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του νησιού.

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα τα σημερινά δρομολόγια του “Θεολόγος Π” και “Fast Ferries Andros”

Ανεκτέλεστα τα σημερινά δρομολόγια του "Θεολόγος Π" και "Fast Ferries Andros" λόγω καιρικών συνθηκών

Νάξος: Συμβουλές υγείας και διατροφής στο Naxos Medical με τον διατροφολόγο Εμμανουήλ Νάιο

Σήμερα και αύριο, οι κάτοικοι της Νάξου έχουν τη δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε θέματα διατροφής και υγείας.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια “SuperFerry” και “Super Express” λόγω καιρικών συνθηκών

Ανεκτέλεστα τα σημερινά (28/04) δρομολόγια των πλοίων της Golden Star Ferries "SuperFerry" και "Super Express" λόγω καιρικών συνθηκών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Blue Star Ferries: 220 επιβάτες έβγαλαν εισιτήριο για Σύρο, ενώ πήγαιναν Πειραιά (!!!)

Επικράτησε το αδιαχώρητο όταν λίγο μετά τις 22:30 αφίχθη το Blue Star Mykonos καθώς στο λιμάνι περίμεναν 1.015 άτομα - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Aegean Airlines: Πτήση προς Ρόδο πήγε .. Κω, δεν προσγειώθηκε στη Νάξο

προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις της Aegean Airlines και Olympic Air λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός