Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyle3ο Food Experience Graviera Naxos : Βουτιές στη γεύση και ... ραντεβού...

3ο Food Experience Graviera Naxos : Βουτιές στη γεύση και … ραντεβού το 2021

|

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων το τριήμερο 26-28 Ιουνίου! (δείτε φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων το τριήμερο 26-28 Ιουνίου!

Τις αξέχαστες γευστικές εμπειρίες του τριήμερου γαστριμαργικού event απόλαυσαν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως ο Στράτος Τζώρτζογλου με τη σύζυγό του Σοφία Μαργιόλα, η Ναταλία Δραγούμη και ο Αντώνης Λουδάρος, παρουσιαστές όπως ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, σεφ, food bloggers, η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, ο αγαπημένος παρουσιαστής και δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και δημοσιογράφοι από όλα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας, οι οποίοι με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις μετέφεραν τις όμορφες εικόνες, το γαλάζιο του Αιγαίου και όλες τις… νοστιμιές σε κάθε ελληνικό σπίτι! Και τις τρεις ημέρες το event «έντυσε» μουσικά η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, η Ναξιώτισσα Στέλλα Κονιτοπούλου, με την υπέροχη φωνή και τις διαχρονικές επιτυχίες της!

2-1-scaled.jpg

 

Την πρώτη μέρα του event (Παρασκευή 26 Ιουνίου), στην μαγευτική παραλία της Αγίας Άννας, οι καλεσμένοι απόλαυσαν μία πεντανόστιμη μακαρονάδα, που είδαν να μαγειρεύεται μπροστά τους με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ολόφρεσκα θαλασσινά τα οποία ένα ψαροκάικο μόλις είχε βγάλει!

19-scaled.jpg

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε το επίσημο δείπνο του 3ου Food Experience Graviera Naxos, στο ειδυλλιακό τοπίο της παραλίας της Πλάκας με θέα το ηλιοβασίλεμα και ανάμεσα στους κέδρους. Εκεί, δύο διεθνούς φήμης δασκάλες της ναξιώτικης κουζίνας που παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής σε τουρίστες από κάθε άκρη του πλανήτη, η Κατερίνα Ανδριέλου και η Άννα Γρυλλάκη, αυτοσχεδίασαν και μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα απογειώνοντας την γεύση τους με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

17-scaled.jpg

Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι καλεσμένοι έζησαν μια εμπειρία ξεχωριστή! Στο παραδοσιακό μιτάτο ενός νεαρού βοσκού στο πανέμορφο Καστράκι πήραν μαθήματα… αρμέγματος κατσίκας και μάλιστα αποδείχθηκαν και πολύ καλοί μαθητές! Μετά το τέλος του μαθήματος έκαναν τις βουτιές τους στα κρυστάλλινα νερά της Μικρής Βίγλας και γευμάτισαν πλάι στο κύμα, απολαμβάνοντας τους ξακουστούς κεφτέδες του μπαρμπα-Γιώργου, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης και φρέσκες μελιτζάνες, όλα με συνοδεία Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.!

11-scaled.jpg

Το βράδυ, το πρόγραμμα είχε… street food! Τη σκυτάλη στη γεύση πήρε η καντίνα FBI, που είναι διάσημη για τα γκουρμέ πιάτα fusion street food που ετοιμάζει αποκλειστικά με προϊόντα της Νάξου! Τους καλεσμένους ενθουσίασαν οι γευστικές της προτάσεις με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., όπως burger με πανσέτα καραμελωμένη με bbq sauce και το Huladog με κοτόπουλο, καραμελωμένο ανανά και sauce γιαούρτι, αλλά και το μοχίτο της Νάξου με παραδοσιακό Κίτρο!

9-scaled.jpg

Η γευστική πανδαισία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην παραλία της Πλάκας. Εκεί οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στον χρόνο με το ενετικό γιουβέτσι όπως το έφτιαχναν στην Ενετοκρατία στο νησί μας, με πανωχωριανό γαλακτομόσχαρο και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.! Στο πλούσιο τραπέζι υπήρχαν ακόμα μοσχορεβυθάδα σύννεφο, Πατάτες Νάξου δαμαριωνίτικες με κρέμα Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και σαλάτα τούρτα Νάξου!

8-scaled.jpg

Τα νόστιμα πιάτα συνόδευσαν, εκτός από τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τα φίνα (και Π.Ο.Π.) κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, τα οποία έκαναν… guest εμφάνιση στο πλαίσιο event του ευρωπαϊκού Προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines!

1-1-scaled.jpg

Σε όλη τη διάρκεια των δράσεων του 3ου Food Experience Graviera Naxos τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δεν παρέλειψε να ανακοινώσει το… τέταρτο Food Experience Graviera Naxos για το 2021!

6-scaled.jpg

Το 3ο Food Experience Graviera Naxos διοργάνωσαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Aegean Voice 107,5, με μεγάλους χορηγούς την Blue Star Ferries και την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου.

 

Δελτίο Τύπου – ΕΑΣ Νάξου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος: “πράσινο” φως για κατασκευή ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μήλο

Νάξος – Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας: Ταξιδεύω το χειμώνα με ασφάλεια!

Οι εθελοντές μας έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και όχι μόνο, όπως το σεμινάριο πέρυσι με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ για το ΚΑΡΠΑ

Ενδελέχεια: Πέθανε ο κιθαρίστας Αντώνης Δημητρίου

Αντώνης Δημητρίου: Πέθανε ο κιθαρίστας των "Ενδελέχεια" σε ηλικία 57 ετών

ΚΚΕ: Το θέμα της μη λειτουργίας της ΣΑΕΚ Νάξου έφτασε στη Βουλή

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την ... λειτουργία της ΣΑΕΚ Νάξου - Ποιες είναι οι ερωτήσεις

Ψυχή & Ίασις: Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (video)

Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (13-18 ετών): Πρόληψη και Αντιμετώπιση (video)

JYSK: Ερχεται Κυκλάδες, σε ποιο νησί ανοίγει κατάστημα;

Συνεχίζει τη στρατηγική των μικρών καταστημάτων τύπου «σούπερ μάρκετ» - Τι είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της JYSK στην Ελλάδα, κ. Κώστας Δημόπουλος.

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Διψήφια άνοδος επισκεπτών στην Ρόδο, οριακή μείωση στην Μύκονο

Νέο ρεκόρ κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Στο δεκάμηνο ο συνολικός αριθμός επιβατών ανήλθε σε 34,3 εκατομμύρια

Αρχαίοι σκελετοί “ρίχνουν φως” σε σύγχρονα ιατρικά μυστήρια

Οι ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς και τρεις ακόμα μελέτες πάνω σε θέματα γενετικής και υγείας των αρχαίων λαών

Νάξος: Σύλληψη για εξόρυξη πετρωμάτων (!!!)

Σύλληψη ημεδαπού για εξόρυξη πετρωμάτων στη Νάξο

Το Δένδρο της Μνήμης: Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αποτελεί μνημείο προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών, συντίθεται μεταξύ άλλων από έναν ασύμμετρο βράχο στον οποίο θα στηριχθεί ένα μεταλλικό δέντρο ύψους 4 μέτρων

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ

Επιτέλους βροχή…. “Πρωτοβρόχια” στις Κυκλάδες αλλά με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά από σχεδόν επτά μήνες είχαμε την πρώτη βροχή στις Κυκλάδες - Σε Φολέγανδρο και Ιο το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης

Αντώνης Σαλτερής: Ο Ναξιώτης από το Μικρή Βίγλα που συνεισέφερε στην απελευθέρωση της Ευρώπης

Ο Ναξιώτης από το Μικρή Βίγλα Αντώνης Σαλτερής, που συνεισέφερε στην απελευθέρωση της Ευρώπης

Νάξος: Ξημέρωμα μετά την βροχή στην Κωμιακή ή μήπως όχι;

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.. Ξημέρωμα μετά τη βροχή στη Κωμιακή της Νάξου