Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλαδικήΛύση στον Απόλλωνα με μπαλώματα

Λύση στον Απόλλωνα με μπαλώματα

|

ΤΕΛΙΚΑ, θα την κάνει την παρέμβασή του στην χερσαία ζώνη (του πληγέντος άσχημα, προ μηνών, από την θεομηνία) Απόλλωνα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ομόφωνα.

Πρόκειται για μια παρέμβαση (αποκατάσταση των ζημιών) «συγκεκριμένη». Προσαρμοσμένη δηλ., στο πλαίσιο των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας που αφορά στην εκτέλεση έργων «με απευθείας ανάθεση». Και εξηγούμαστε. Η πλήρης αποκατάσταση του Απόλλωνα (που έγινε «κομμάτια» από την καλοκαιρία του διημέρου 11&12 Φεβρουαρίου 2015) απαιτεί και χρόνοι και χρήμα. Χρόνος όμως δεν υπάρχει. Το καλοκαίρι είναι πια πολύ κοντά!… Χρήμα υπάρχει!… Αλλά για να δαπανηθεί κοντά 1 εκατ. «ευρώ» για την πλήρη αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης της εν λόγω παράκτιας περιοχής, θα πρέπει να κινηθούν άλλες διαδικασίες. Όπως: διαγωνισμός, εκπόνηση/σύνταξη μεγάλης (και δαπανηρής) μελέτης, εγκρίσεις περιβαλλοντικές, αδειοδοτήσεις και άλλα πολλά… Γι’ αυτό και περιορίζεται τούτη την εποχή , πειθαναγκάζεται θα λέγαμε τούτη την εποχή, να «τρέξει» μιας μικρής κλίμακας μελέτη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, με την διαδικασία της «απευθείας αναθέσεως».

«Μπαλωματική» πλην όμως απαραίτητη η παρέμβασή του σε μια περιοχή που δεν είναι νομιμοποιημένη από τον ξεχαρβαλωμένο κρατικό μηχανισμό (Υπουργεία, Κτηματική Υπηρεσία κ.λπ.). 

Επιβεβαιώθηκε η «Κ»… / Πάμε για «μπάλωμα»… / Δεν γίνεται αλλιώς, τώρα…

Η «Κ» προ τριών εβδομάδων είχε την πληροφορία που επιβεβαιώθηκε χτες ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ή άλλως, η Κτηματική του Ελληνικού Δημοσίου) άναψε το «πράσινο φως» στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για την αποκατάσταση των ζημιών στην χερσαία ζώνη του Απόλλωνα. «Δεδομένου του επείγοντος του θέματος, της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας και την προφορική εντολή της Εισαγγελέως Νάξου για επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, συναινούμε στην άμεση επέμβαση του φορέας σας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική μελέτη, η οποία θα αφορά τις υπάρχουσες και μόνο κατασκευές και σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά νέες κατασκευές», αναφέρει σε ένα από τα προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου έγγραφά της η Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Και προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε ότι οι ανωτέρω κατασκευές που υπέστησαν ζημιές αφορούν έργα προς νομιμοποίηση με την σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.».

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της “Κυκλαδικής” και στην ηλεκτρονική έκδοση kykladiki.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες