Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΥΠΑ (Μήλος - Αεροδρόμιο): Εγινε άσκηση ετοιμότητας, ποιο ήταν το σενάριο;

ΥΠΑ (Μήλος – Αεροδρόμιο): Εγινε άσκηση ετοιμότητας, ποιο ήταν το σενάριο;

|

Ο Κρατικός Αερολιμένας Μήλου διοργάνωσε άσκηση, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, με σκοπό τον έλεγχο ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των διαθέσιμων μέσων και συστημάτων, καθώς και την αξιολόγηση του επιχειρησιακού επιπέδου άμεσης ανταπόκρισης, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας 2025, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με βασικό σενάριο «Ατύχημα Αεροσκάφους εντός Αερολιμένα», σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς πολιτικής αεροπορίας.

Στην άσκηση ετοιμότητας, συμμετείχαν οι φορείς:

• Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

• Αστυνομικό Τμήμα Μήλου

• Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μήλου

• Κέντρο Υγείας Μήλου

• Δήμος Μήλου

• 1ος Λ.ΕΘ

• Λιμεναρχείο Μήλου

• Αεροπορική Εταιρεία (Aegean Airlines)

• Αεροπορική Εταιρεία (Sky Express)

• ΕΠΑΛ Μήλου

• Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου

• Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ποιο ήταν το σενάριο της άσκησης

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, «Αεροσκάφος ATR42, κατά την φάση της προσγείωσης στον διάδρομο 08, βγαίνει εκτός διαδρόμου. Ο ριναίος τροχός υποχωρεί και το αεροσκάφος καταλήγει εκτός διαδρόμου πιάνοντας φωτιά. Ο Πύργος Ελέγχου σημάνει τον συναγερμό και ενημερώνει τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα όσο και την Αερολιμενάρχη. Στο σημείο του ατυχήματος σπεύδει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα που επιλαμβάνεται των διαδικασιών πυρόσβεσης και διάσωσης επιβατών και πληρώματος». Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, «από τους 30 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, 14 επιβάτες τραυματίζονται βαριά, 5 είναι ελαφρά τραυματίες και 11 αποβιβάζονται σώοι χωρίς τραύματα.

Στην εξέλιξη του σεναρίου, οι σώοι επιβάτες απομακρύνονται και μεταφέρονται σε προβλεπόμενο χώρο παροχής αρωγής, οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες σε ειδικό χώρο πρώτων βοηθειών που έχει δημιουργηθεί στην πίστα του αεροδρομίου, και στην συνέχεια μεταφέρονται στην αίθουσα αναχωρήσεων για επανεξέταση και αναμονή των εναέριων πτητικών μέσων προκειμένου να γίνει αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών.»

Μετά το πέρας της κύριας άσκησης διενεργήθηκε μικρής κλίμακας δευτερεύουσα άσκηση για «εκκένωση του αερολιμένα», στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μήλου και οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Αερολιμένα”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νιγηρία: Φοιτήτριες υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν φορούν σουτιέν (!!!)

Σάλος με το πανεπιστήμιο Ολαμπίσι Οναμπάνγιο — Μιλούν για παρωχημένο, σεξιστικό κανονισμό και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κακαβιά στο λιμάνι της Γιάλης: Μια μέρα με τον Μιχάλη και τη Μαρία στην Αμοργό

Από την ψαριά στα νερά του Αιγαίου μέχρι το καΐκι και την κατσαρόλα: η καθημερινότητα των ψαράδων της Αιγιάλης, η σοφία της κακαβιάς και το νέο πρόσωπο των λιοντόψαρων.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Ανάφης: Στο τραπέζι οι ακτοπλοϊκές ανάγκες του νησιού

Ιάκωβος Ρούσσος, Βασίλης Κικίλιας και Μάρκος Καφούρος συζήτησαν για τη βελτίωση των συνδέσεων, την ίδρυση Λιμενικής Αρχής και την πύκνωση δρομολογίων προς Κυκλάδες.

Σύρος: Το Αιγαιοπελαγίτικο κόσμημα στην ελίτ των πολιτιστικών προορισμών της Ευρώπης

Διεθνής αναγνώριση για το νησί μέσα από το αφιέρωμα του «Travel and Tour World». Πάνω από 50 εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2025», με τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Στράτος Φουτάκογλου: «Αυτά είναι τα προβλήματα της Χώρας Νάξου και δεν μπορούν να περιμένουν» (video)

Σημαντικές παρεμβάσεις στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3. Από την απομάκρυνση των αφαλατώσεων και τα δημοτικά τέλη, έως την κατάσταση της παλιάς πόλης και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Συμμαχία για την Ποσειδωνία στα Ελληνικά Νησιά: Φύλακες του βυθού για το αύριο της θάλασσας

Ενα πενταετές πρόγραμμα με παγκόσμια στήριξη ξεκινά από το CPF για την προστασία του πιο πολύτιμου υποθαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου

Karagoutis Training Camp: Επιστρέφει στη Νάξο, πέντε (5) ημέρες μπάσκετ και έμπνευσης

Από 19 έως 23 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Περιστεράκης» ένα camp γεμάτο μπάσκετ, φιλοδοξία και ομαδικό πνεύμα

Αναγέννηση ενός μονοπατιού-θησαυρού στην Κωμιακή Νάξου

Από το Ανέφαμα στους νερόμυλους: Μια διαδρομή πολιτισμού, φύσης και μνήμης ζωντανεύει ξανά

Los Angeles Lakers: Η οικογένεια Buss αποχωρεί, ο Mark Walter νέος ιδιοκτήτης με ρεκόρ πώλησης στα 10 δις (!!!)

Η ιστορική συμφωνία των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρνει τον ισχυρό άνδρα των Dodgers στην κορυφή ενός από τα πιο εμβληματικά franchises του NBA – Τι σηματοδοτεί η νέα εποχή για την ομάδα του Λος Άντζελες.

Μάνος Κόνσολας: Ολιστικό σχέδιο για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στα νησιά

Συγκεκριμένες προτάσεις σε εννέα υπουργεία για εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, φοιτητές και νέες οικογένειες

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)