Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΥΠΑ: Έτοιμες οι μελέτες

ΥΠΑ: Έτοιμες οι μελέτες

|

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε πρόσφατα στο αίτημα του Έπαρχου Πάρου κου Μπιζά σχετικά με τις μελέτες για το νέο αεροδρόμιο Πάρου 

Οι εξελίξεις τρέχουν όσον αφορά το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, που ενδεχομένως να απολέσει εάν λειτουργήσει και ένα καλό οιωνό και για τη Νάξο… Πριν από περίπου τρεις εβδομάδας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι μακέτες των κτηριακών εγκαταστάσεων ενώ ήρθε και η απάντηση από την ΥΠΑ στο στην από 29 Δεκεμβρίου επιστολή του Έπαρχου Πάρου κου Μπιζά προς την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της ΥΠΑ, για τη μελέτη του νέου αεροδρομίου Πάρου. Το αίτημα του κου Μπιζά ανέφερε «Σε συνέχεια του εγγράφου της Υ.Π.Α. με αρ. πρωτ. ΔΤΥ/Δ7/Γ/1844/6.3.2015 σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη του κτιρίου των 850τ.μ. (που προβλέπεται μελλοντικά ως κτίριο του Πυροσβεστικού Σταθμού βάσει του σχεδίου ανάπτυξης του αεροδρομίου επιφανείας 7.500τ.μ.). Όταν ετοιμαστεί η παραπάνω μελέτη, σας παρακαλούμε να μας παραδοθεί ώστε να ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο την χρηματοδότηση του έργου».

Και στις 3 Φεβρουαρίου ήρθε η απάντηση με την υπογραφή του Διοικητή της ΥΠΑ κου Λιντζεράκου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας. Και εκεί τονίζεται ανάμεσα στα άλλα ότι έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη και ο έλεγχος των απαραίτητων μελετών και τευχών που αφορούν τα συμπληρωματικά έργα (συγκοινωνία, ύδρευση, οικοδομικά και ηλεκτρομηχανολογικά) για την ενεργοποίηση του αεροδρομίου και πλέον ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο για την Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων ώστε να πάμε στη Δημοπράτηση του έργου….

Ακολουθεί το έγγραφο… 

Δημοπρασία 

Παράλληλα, χθες (12/02) η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αερολιμένα Π¨αρου προχώρησε σε αίτημα διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές για τις παρακάτω εργασίες που αποτελούν το σύνολο των απαιτουμένων για την κατασκευή των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αεροδρομίου Πάρου, με βάση τις μελέτες που έχουν κατατεθεί στην ΥΠΑ. 
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση τα συμβατικά τεύχη των μελετών, στέλνοντας email στο gian.ragous@gmail.com
3. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, αντίστοιχου έργου και προϋπολογισμού του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ
4. Προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, ορίζεται η Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14.00. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι κατά ομάδες τιμών, όπως ορίζονται παρακάτω :
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ (ΕΚΣΚΑΦΕΣ – ΕΠΙΧΩΣΕΙΣ)
2. ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ
3. ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ
4. ΛΙΘΟΔΟΜΕΣ
5. ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΕΣ
6. ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΤΕΓΑΣΕΙΣ
7. ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ
8. ΜΟΝΩΣΕΙΣ
9. ΑΡΜΟΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ
10. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΙΧΩΝ
11. ΔΑΠΕΔΑ
12. ΜΑΡΜΑΡΙΚΑ
13. ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
13.1 ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
13.2 ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
14. ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ
15. ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΑ
16. ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΑ
17. ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ
18. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
19. ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 
(ΕΚΤΟΣ HANDLER & ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΣΗΣ)
20. ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ
21. ΚΗΠΟΣ-ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ
22. ΔΙΑΦΟΡΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ 
ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) 
Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
23. ΟΜΑΔΑ : 1. ΥΔΡΕΥΣΗ
24. ΟΜΑΔΑ : 2. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
25. ΟΜΑΔΑ : 3. ΟΜΒΡΙΑ
25. ΟΜΑΔΑ : 4. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
4.1 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
4.2 ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 
25. ΟΜΑΔΑ : 5. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ – ΙΣΧΥΡΑ
26. ΟΜΑΔΑ : 6. HΛΕΚΤΡΙΚΑ – ΑΣΘΕΝΗ(ΤΗΛΕΦΩΝΑ-RTV-ΜΕΓΑΦΩΝΑ)
27. ΟΜΑΔΑ : 7. ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ – ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
28. ΟΜΑΔΑ : 8. ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ (ΑΜΕΑ)
29. ΟΜΑΔΑ : 9. ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ / ΓΕΙΩΣΗ 
30. ΟΜΑΔΑ : 10. ΔΙΑΦΟΡΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ 
ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) 
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
31. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΣΤΑΘΜΟΥ
32. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 
33. ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ

(Ανά κατηγορία μελέτης, όπου από την τεχνική περιγραφή, τεχνικές προδιαγραφές, τεχνική μελέτη, δεν προκύπτει σαφώς η ποσότητα ή η ποιότητα οποιουδήποτε υλικού κατασκευής, αρκεί με την κατάθεση της οικονομικής προσφοράς να αναγράφονται οι ποσότητες των υλικών που προμετρήθηκαν και αντίστοιχα οι τεχνικές προδιαγραφές του υλικού που προσφέρονται) 
5. Οι ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές δικαιούνται να υποβάλλουν προσφορά για μέρος ή για το σύνολο κάθε ομάδας έργων, διευκρινίζεται όμως ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποβληθούν προσφορές για όλα τα επιμέρους στοιχεία κάθε ομάδας.
6. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 15.000,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την ημέρα λήξης της προθεσμίας κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Για την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης θα απαιτηθεί επιπλέον εγγυητική επιστολή 15.000,00 ΕΥΡΩ.
7. Το έργο χρηματοδοτείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Για Την Δημιουργία Των Προσωρινών Εγκαταστάσεων Εδάφους Νέου Αερολιμένα Πάρου, από δωρεές πολιτών. Δεν προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής 
8. Το αποτέλεσμα της πρόσκλησης θα αξιολογηθεί από την τεχνική επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
9. Το διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να εκτελεστούν οι εργασίες είναι 60 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης ή των συμβάσεων. Επί ποινή αποκλεισμού, οι ενδιαφερόμενοι με την κατάθεση της οικονομικής προσφοράς, θα πρέπει να καταθέσουν χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών, ανά ημέρα, και ανά ομάδα τιμών (όπως αυτές αναγράφονται παραπάνω) στο οποίο θα απεικονίζεται η δυνατότητα υλοποίησης του έργου αυτού, στο χρονικό διάστημα αυτό.
10. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Για Την Δημιουργία Των Προσωρινών Εγκαταστάσεων Εδάφους Νέου Αερολιμένα Πάρου, διατηρεί το δικαίωμα, μετά το πέρας της αξιολόγησης των προσφορών, να διαπραγματευτεί με τον ανάδοχο, την απομείωση του ανταλλάγματος της οικονομικής προσφοράς, συμψηφίζοντας τις δωρεές σε είδος που θα έχουν διατεθεί. 
11. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Για Την Δημιουργία Των Προσωρινών Εγκαταστάσεων Εδάφους Νέου Αερολιμένα Πάρου, καθ’ όλη την διάρκεια της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, θα συνεργασθεί με τους υποψήφιους αναδόχους και θα υπάρχει χρόνος για αναλυτικότερη προσέγγιση του φυσικού αντικειμένου του έργου και δυνατότητα τροποποιήσεων των οικονομικών προσφορών μέχρι 5% του εκτιμώμενου κόστους του έργου.

Πάρος 12-2-2016

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΚΕ

ΦΙΦΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νίκος Νομικός: «Η Σχοινούσα προχωρά με μέτρο, όραμα και σεβασμό στην αυθεντικότητά της» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας μιλά για τον τουρισμό, τις νέες επενδύσεις, το πολεοδομικό σχέδιο, την ύδρευση, το νέο λιμάνι και τις προτεραιότητες του νησιού

Νάξος: Το «Σπίτι του Εργαστηρίου» παρουσιάζει το νέο χειμερινό του πρόγραμμα για παιδιά

Δημιουργική απασχόληση, μάθηση και παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη Νάξο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.