Άνοδο 14,3% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) (ήτοι Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, Άραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία) το α΄ δίμηνο του 2025, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2024.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία: το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025 ανήλθε στους 426.755 επιβάτες, έναντι 373.518 επιβατών το 2024.
Πως όμως κινήθηκαν τρία αεροδρόμια στις Κυκλάδες;
Με βάση πάντα τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η κίνηση στα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου και Μήλου τους δύο πρώτους μήνες του έτους ήταν εντυπωσιακή και μάλιστα βλέπουμε διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης.
# Στην Πάρο οι συνολικές κινήσεις επιβατών συνολικά το πρώτο δίμηνο 2025 ήταν 16.177 εκ των οποίων 8.743 τον Ιανουάριο και 7.434 το Φεβρουάριο.
# Στη Νάξο καταγράφηκαν 10.063 κινήσεις, εκ των οποίων 5.473 τον Ιανουάριο και 4.590 το Φεβρουάριο.
Και τέλος, στη Μήλο, οι συνολικές κινήσεις ήταν 3.311 εκ των οποίων 1.843 τον Ιανουάριο και 1.468 το Φεβρουάριο
Να σημειώσουμε εδώ ότι το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, εξυπηρέτησε τον Φεβρουάριο 125.133 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης 30% σε σχέση με πέρυσι, όπου είχαν εξυπηρετηθεί για τον ίδιο μήνα 96.267 επιβάτες.
Παράλληλα, οι πιο σημαντικές ποσοστιαίες αυξήσεις επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ τον Φεβρουάριο του 2025 σε σύγκριση με το 2024, καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Χίου +12,2%, και στο αεροδρόμιο Κάσου +6,5%.