Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΒούτηξε στο λιμάνι

Βούτηξε στο λιμάνι

|

Νεαρός άνδρας βρέθηκε από το Blue Star Naxos πήδηξε στη θάλασσα λίγο πριν το πλοίο δέσει στο λιμάνι της Πάρου 

Δεν είναι ασυνήθιστη ως είδηση αλλά κυρίως διαβάζουμε ότι οι πρωταγωνιστές επιλέγουν τις …βουτιές έξω από τα λιμάνια… και επειδή μπερδευτήκατε, το βράδυ της Παρασκευής (15/05) νεαρός άνδρας αιφνιδίασε συνεπιβάτες και μέλη του πληρώματος του επιβατικού πλοίου Blue Star Naxos όταν έπεσε στη θάλασσα, στο λιμάνι της Πάρου λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου… Ο πρωταγωνιστής όταν ήρθε σε επαφή με το νερό, κατάλαβε τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε καθότι οι μηχανές του πλοίου δούλευαν στο φουλ ώστε να δέσει το πλοίο στον προβλήτα του λιμανιού και άρχισε να κινείται αντίθετα με το πλοίο. Παράλληλα, άμεση ήταν η αντίδραση του πληρώματος. Αρχικά είχαμε αλλαγή πορείας του πλοίου ώστε να αποφύγει το μοιραίο (να «ρουφήξει» δηλαδή τον νεαρό άνδρα ανάμεσα στις προπέλες του) με κίνηση προς τη παραλία του Κριού και στη συνέχεια έριξαν σωσίβιο προς τον νεαρό ώστε να κρατηθεί από κάπου έως οι άνδρες του λιμενικού σώματος να τον περισυλλέξουν και να τον μεταφέρουν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου και στη συνέχεια στο Λιμεναρχείο. Να σημειωθεί ότι οι άνδρες του Λιμενικού τον περίμεναν στο λιμάνι της Παροικιάς μετά από ειδοποίηση μελών του πληρώματος του «Naxos» καθότι σχεδόν σε όλη τη διαδρομή από το Πειραιά είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά και τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Έκτακτη ενημέρωση για την ύδρευση στα Κουφονήσια – Εκτός λειτουργίας η μία Μονάδα Αφαλάτωσης

Πρόβλημα επάρκειας νερού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου – Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης.

Αποκατάσταση του Ιερού Μονυδρίου Αγίων Τεσσαράκοντα στο Γλινάδο Νάξου

Με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ολοκληρώθηκε η στερέωση, ανακατασκευή και αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριακού συγκροτήματος – Τα θυρανοίξια στις 9 Αυγούστου από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025: Μαγικές μουσικές βραδιές σε Μύκονο, Σίφνο και Νάξο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 9 Αυγούστου, με το φως της πανσελήνου να αγκαλιάζει αρχαιολογικούς χώρους και σκηνές.

Η Νάξος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού – Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση από τον Σύλλογο Μονιατών «Η Τέχνη»

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στον Άγιο Δημήτριο, μια αρχαιολογική βραδιά αφιερωμένη στον ρόλο της Νάξου στην προϊστορία της Ελλάδας.

Νάξος – “ΑΝΕΤΕΙΛΕΝ ΜΕΝ Α ΣΕΛΛΑΝΑ”: Βραδιά Πανσελήνου στο Αρχαίο Ιερό των Υρίων

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, η Νάξος υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια μοναδική μουσική και ποιητική διαδρομή στο Ιερό των Υρίων.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00