Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΒ. Γλέζος: Επίσκεψη στη Νάξο, οι συναντήσεις με αρμόδιους φορείς

Β. Γλέζος: Επίσκεψη στη Νάξο, οι συναντήσεις με αρμόδιους φορείς

|

Στο νησί της Νάξου, στον τόπο καταγωγής του, βρίσκεται από την Πέμπτη 25 Μαρτίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Βασίλης Γλέζος, όπου μαζί με το μέλος της Νομαρχιακής Μιχάλη Φραγκίσκο, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τα μέλη της Νομαρχιακής Μιχάλη Φραγκίσκο και Κώστα Απιδόπουλο, τον αναπληρωτή συντονιστή της ΟΜ Νάξου, Στέλιο Μαρινάκη, καθώς και μέλη της ΟΜ Νάξου, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Νάξου, κ. Δημήτρη Λιανό. Στο γραφείο του Δημάρχου και σε ατμόσφαιρα συνεργασίας, συζητήθηκαν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως το χωροταξικό, το λιμάνι, το φράγμα, το αεροδρόμιο, το κτίριο του Ειρηνοδικείου και ο πρωτογενής τομέας.

Σχετικά με το χωροταξικό, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει συνολική δημοπράτηση για όλο το νησί, η οποία έχει εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή. Αν και το συνολικό της μελέτης είναι 1.500.000€, δεν περιλαμβάνει τις Μικρές Κυκλάδες, για τις οποίες αναμένεται να βγει νέα δημοπράτηση.

Για την αδειοδότηση του λιμανιού αναμένεται έγκριση από το ΠΕΑΛ. Όσον αφορά τη νέα θέση του εμπορικού λιμένα, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις τρεις υποψήφιες θέσεις, με επικρατέστερη αυτή που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στην περιοχή Άη Γιάννηδες, για την οποία μάλιστα, υπάρχει πρόταση για μικτό λιμάνι (εμπορικό και επιβατικό). Τόσο για το χωροταξικό, όσο και για το λιμάνι, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν υπογραφεί όλες οι μελέτες.

Σχετικά με το φράγμα στην περιοχή του Τσικαλαριού, μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, όπου επισήμανε και την ανάγκη της οριοθέτησης των ρεμάτων, ώστε να μην πέφτουν τα λύματα στο φράγμα.

Για το Αεροδρόμιο της Νάξου, έχουν γίνει παρεμβάσεις από το Δήμο στην ΥΠΑ, όσον αφορά το προσωπικό, για ενίσχυση του Αεροδρομίου. Όσον αφορά την επέκταση του διαδρόμου, έχει περάσει ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η εγκατάσταση της εταιρείας. Επίσης ετοιμάζεται δημοπράτηση για το κτίριο (μελετοκατασκευή).

Για το Ειρηνοδικείο της Νάξου, του οποίου το κτίριο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έχει ανατεθεί σε εταιρεία η μελέτη για τη στατική επάρκεια του κτιρίου και η επισκευή του.

Τέλος, σχετικά με τον Πρωτογενή Τομέα, έγινε αναφορά στη Γεωπονική Σχολή στο Σαγκρί, όπου ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει πλήρης μελέτη και αναμένεται να παραληφθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με το Δήμαρχο, πέρασαν από όλα τα τμήματα και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 1 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Βασίλης Γλέζος, παρευρέθηκε στον αγώνα του ΑΠΑΣ, όπου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, κ. Μανώλη Μπαρδάνη, με τον οποίο συμφώνησαν να προγραμματίσουν κοινή συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε τη μαθητική συναυλία του Αριάδνειου Ωδείου στο Γενικό Λύκειο Νάξου με θέμα «Τραγούδια από τη Μικρά Ασία».

Την Κυριακή το πρωί, συνοδευόμενος από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλη Φραγκίσκο, Λευτέρη Βερύκοκο και μέλη της ΟΜ Νάξου πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα για την έλλειψη προσωπικού δεδομένου ότι η πληρότητα αγγίζει μόνο το 20%. Παράλληλα οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας σημείωσαν πώς αντιτίθενται στην πρόθεση του Δήμου να αναθέσει την καθαριότητα σε εργολάβους και ζητούν περισσότερες μόνιμες προσλήψεις, καθώς οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ και οι μόλις 21 εργαζόμενοι που αφορούν τη θέση μέσω ΑΣΕΠ, δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι επιπλέον τόνισαν ότι ο Δήμος υπολειτουργεί δεδομένου ότι δεν πράττει τα απαραίτητα ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι μεγάλος και σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι δημότες από τις υπηρεσίες του δήμου. Σημαντική ήταν η αναφορά για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς μας πληροφόρησαν πως τα περισσότερα κτίρια που νοικιάζονται από τον δήμο δεν εξυπηρετούν τις ανάλογες προδιαγραφές, με μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό της θέρμανσης.Σοβαρές επίσης ήταν οι αιχμές τις οποίες άφησαν οι εργαζόμενοι όσον αφορά τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι τους. Ανέφεραν το κλίμα τρομοκρατίας το οποίο τους επιβάλλεται στην όποια προσπάθεια αντίδρασης απέναντι σε καταχρηστικές πρακτικές απέναντι τους, όπως επίσης και την αδικία που βιώνουν στο ζήτημα των αξιολογήσεων. Τα παραπάνω συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Νάξου.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με την αυτοδιοίκηση και την ανάγκη ώστε οι δήμοι και οι κοινότητες να αναλάβουν περισσότερα εργαλεία και εξουσίες προκειμένου να χαράσσουν οι ίδιοι την πολιτική η οποία αφορά την εκάστοτε περιοχή και θα έχει στο επίκεντρο της τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την αναπαραγωγή συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Τέλος, την Δευτέρα 3/4 το απόγευμα, συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΟΜ Νάξου, όπου συζητήθηκαν θέματα για την οργάνωση και την διεξαγωγή των εκλογών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.