Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΤήνος: Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη με επίκεντρο το λιμάνι

Τήνος: Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη με επίκεντρο το λιμάνι

|

“Καρπούς” και μάλιστα πολύ άμεσα προκάλεσε η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη . Ο πρόεδρος της κυβέρνησης έλαβε καθώς φαίνεται σοβαρά τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και επιχειρεί λύσεις στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συνάντηση των δύο ανδρών, ο Πρωθυπουργός προκάλεσε τηλεδιάσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό για το Λιμάνι της Τήνου και την σχετική ενεργοποίηση δράσεων!

Ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα,  του υφυπουργού παρά το Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Υπό τον συντονισμό του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη ο Δήμαρχος  κ. Κροντηράς, έθεσε για μια ακόμη φορά στον υπουργό  Υποδομών την σημασία ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η υλοποίηση νέων έργων  σε σχέση με το λιμένα του νησιού που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Η αποκατάσταση των ζημιών στον προσκείμενο μώλο στο Έξω Λιμάνι   αλλά και η έκδοση ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα θεσμοθετηθεί οριστικά ο νέος προγραμματικός σχεδιασμός του Λιμένα Τήνου, ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς φυσικά και η επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο «Έξω Λιμάνι» του Λιμένα της Τήνου!

Ο κ. Μητσοτάκης  ζήτησε ταχύτητα και εγρήγορση από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς καθώς και την αναζήτηση επιπρόσθετων πόρων για την υλοποίηση έργων στο Λιμένα της Τήνου!

Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν και πιθανές λύσεις για έγκριση χρηματοδοτήσεων σε έργα υποδομών που έχει ανάγκη το νησί και έχουν έλθει σε γνώση του πρωθυπουργού μέσα από την πρόσφατη συνάντηση του με τον Δήμαρχο της Τήνου!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει τον Χοακίν Κορέα

Ξανά στο προσκήνιο για την Ελλάδα ο Αργεντινός που ήθελε και η ΑΕΚ

Eurovision 2025: Η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας λάμπει απόψε στον τελικό της Βασιλείας

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στη 17η θέση με τη συγκινητική ερμηνεία της Κλαυδίας – Τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά μέσω του Δεύτερου Προγράμματος

Χειραποσκευές και έξτρα χρεώσεις

Νομικό χάος στην Ευρώπη και προβληματισμός στην Ελλάδα: για τις χειραποσκευές στα αεροπλάνα

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Formoula 1: Σοκαριστικό ατύχημα για τον Γιούκι Τσουνόντα στην Ίμολα (video)

Ο πιλότος της Red Bull Racing γλίτωσε τα χειρότερα μετά από θεαματική ανατροπή στο Q1 του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια – Αποχώρησε χωρίς τραυματισμό

Tortuga: Το γαστρονομικό καταφύγιο της Πλάκας που συνδυάζει πολυτέλεια και αυθεντικότητα

Στην καρδιά της Πλάκας, το Tortuga προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη μεσογειακή κουζίνα με μποέμ αισθητική, δημιουργώντας τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της καλής ζωής.

Ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής στο ιστορικό εκκλησάκι του Πολυχνίου με κατάνυξη και παραδοσιακή ζεστασιά

Σε μια μοναδική τοποθεσία με θέα τη Μικρή Βίγλα και το Καστράκι, η Νάξος τίμησε την Αγία Σαμαρείτιδα με δοξολογία, μουσική και τα πλούσια έθιμα του τόπου

Κρήτη: Κατέρρευσε η τοιχογραφία με τα δελφίνια στην Κνωσό

Ιστορικό αντίγραφο της μινωικής τοιχογραφίας έπεσε λόγω ισχυρών ανέμων – Παρέμβαση από ΥΠΠΟ και πολιτικές αντιδράσεις

Σύρος: Επένδυση 75,9 εκατ. ευρώ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στα Λαγούδια Χαρασώνα

Στρατηγική επένδυση με ξενοδοχείο 5 αστέρων και 69 τουριστικές κατοικίες από την εταιρεία «Ελληνικά Παραδοσιακά Σπίτια» – Συνδέεται με τον ελληνολιβανέζικο όμιλο Μπερζάουι

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Αυτοψία και καθαρισμός (18/05) στην παραλία του Απόλλωνα

Το Κίνημα “Σώστε τις Παραλίες της Νάξου” συνεχίζει τις παρεμβάσεις του – 31η συνάντηση με στόχο την προστασία του παραλιακού περιβάλλοντος

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.