Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΤήνος: Ολοκληρώθηκε η δράση «ΜονοπαΤήνος. Πολιτιστικές διαδρομές Τήνου»

Τήνος: Ολοκληρώθηκε η δράση «ΜονοπαΤήνος. Πολιτιστικές διαδρομές Τήνου»

|

Μία νέα δράση για την προώθηση του πεζοπορικού τουρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Τήνο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πλατφόρμας με τίτλο «ΜονοπαΤήνος. Πολιτιστικές διαδρομές Τήνου» μέσω της οποίας η Δημοτική Αρχή προβάλλει τον πολιτιστικό πλούτο  του νησιού.

Στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και πράκτορες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία βιωματική εμπειρία πεζοπορίας και γνωριμίας με το οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών της Τήνου και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Ξεκινώντας από την καρδιά της Τήνου και συγκεκριμένα από τον λόφο του Εξώμβουργου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μία πεζοπορική διαδρομή στη μεγαλύτερη Via Ferrata των Κυκλάδων ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησαν μία διαφορετική διαδρομή ξεκινώντας από τον Ταραμπάδο για να καταλήξουν στην Κώμη όπου συμμετείχαν στη γιορτή της αγκινάρας, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος Κώμης, για να διασκεδάσουν και να γευτούν τις ευφάνταστες συνταγές με αγκινάρα που ετοίμασαν με αγάπη και μεράκι οι νοικοκυρές του χωριού.

Η Τήνος, η «Μούσα του Αιγαίου» στάθηκε ακόμα μία φορά πηγή έμπνευσης προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αιχμαλωτίσουν με το φακό τους την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τα χωριά, τα υπαίθρια έργα μαρμαροτεχνίας, τους περιστερώνες, τα εκθέματα του μοναδικού Μουσείου των Ουρσουλινών αλλά και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι Τηνιακοί ευχαριστούν τη γη για τη γενναιοδωρία της και γιορτάζουν.

Οι δράσεις του «ΜονοπαΤήνος» θα συνεχιστούν με ανοικτή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Τηνιακά Μονοπάτια, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο καθαρισμός και η συντήρησή τους ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πεζοπόρους την περίοδο του φθινοπώρου.

Ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δηλώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω συζητήσεις με φορείς για τη στήριξη, την ανάπτυξη και την εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Δήμος Τήνου ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξή τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου και ειδικότερα τα ξενοδοχεία Νama Βoutique Ηotel, Crossroads Inn, Cavos Hotel & Suites, Akti Aegeou Hotel, Vincenzo Family Rooms και White Holidays Project.

Επίσης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κώμης, την Κάριτας Τήνου, το λαογραφικό Μουσείο Ουρσουλινών, τον οινοποιό κ. Χρήστο Φόνσο για την παρουσίαση των τοπικών ποικιλιών οίνου και τη γευστική εμπειρία που προσέφερε στους προσκεκλημένους καθώς και όλους τους εθελοντές που στήριξαν τη διοργάνωση.” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή