Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΤη Βασιλόπιτά της έκοψε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών

Τη Βασιλόπιτά της έκοψε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών

|

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου,  στα γραφεία του Συνδέσμου Συριανών στην Αθήνα, η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, συνεχίζοντας την παράδοση, έκοψε την Βασιλόπιτά της.

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Γ. Γαβαλάς συντόνιζε την εκδήλωση. Καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και ανεφέρθη στα μηνύματα που έλαβε η Εταιρεία εκ μέρους του βουλευτού κ. Ν. Συρμαλένιου, του  κ. Ιωάν. Μαργαρίτη, επάρχου Νάξου και του κ. Αντ. Συρίγου πρ. βουλευτή . Ο πρόεδρος της Εταιρείας καθ. κ. Δημήτριος Στ. Κορρές, που έλαβε τον λόγο, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημήτριο Βαφία για την παραχώρηση της αίθουσας και την φιλοξενία και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους · παράλληλα ενημέρωσε ότι κυκλοφόρησε ο ΚΔ΄ τόμος της «Επετηρίδος της Ε.Κ.Μ.».

Ο τόμος αποτελεί το πρώτο μέρος των Πρακτικών του Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου, πού έλαβε χώρα στην Τήνο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, είναι ήδη στην διάθεση των ενδιαφερομένων, οι οποίοι  θα μπορούν να τον παραλάβουν από τα γραφεία της Εταιρείας. Επίσης ενημέρωσε ότι ο ΚΓ΄ τόμος θα είναι  σύντομα έτοιμος και ότι οι δύο τόμοι θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα γίνει το καλοκαίρι στην Σύρο και Τήνο αντίστοιχα.

Ο κ πρόεδρος παρέδωσε τιμητικά στον κ. Δημ. Βαφία τον ΚΔ΄ τόμο και προσκάλεσε τον κ. Κ. Δανούση Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας στο βήμα. Ο κ. Δανούσης ανέπτυξε το θέμα  “1823 – 2023.διακόσια χρόνια από την εύρεση της Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Τήνο”. Ο κ. Δανούσης χωρίς να  εστιάσει στη θεολογική σημασία του γεγονότος, παρουσίασε το ιστορικό της ανεύρεσης της ιεράς εικόνας του Ευαγγελισμού και τη σημασία που προσέλαβε η ανεύρεσή της για την Τήνο και τον Ελληνισμό, παραθέτοντας πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία άγνωστα στους πολλούς. Ο κ. Δανούσης καταχειροκροτήθηκε για την όλη ανάπτυξη του θέματός του.

Ακολούθως έγινε η κοπή της βασιλόπιτας με την ευλογία των πανοσιολογιοτάτων  π. Θωμά Συνοδινού και π. Χρήστου Λογαρά. Ο π. Θωμάς Συνοδινός, σε σύντομη ομιλία του, συνεχάρη τον κ.Δανούση για την ομιλία του και ευχήθηκε κάθε καλό για την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών. Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας. Το νόμισμα έτυχε στο μέλος της Εταιρείας  κ. Ηλία Σιγάλα.

Στο τέλος, η Εταιρεία παρέθεσε «κέρασμα»  κατά  διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία στα Μέλη της, σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, να συζητήσουν και να γνωριστούν καλλίτερα μεταξύ τους.

Παραβρέθηκαν Οι πανοσιολογιότατοι π. Θωμάς Συνοδινός και π. Χρήστος Λογαράς. ο κ. και η κ. Δημ. Στ. Κορρές, ο κ. και η κα Στεφ. Προβελέγγιου, ο κ. Γ. Γαβαλάς, ο κ. Ιάκ. Ρήγος, ο κ. Ι. Λογαράς, ο κ. και η κα Ν. Κουτρουμπή, ο κ. Ν. Αναστασόπουλος, ο κ. και η κα Κ. Δανούση, ο κ. Αλ. Λεβαντής, η κα Άννα Λέκκα, ο κ. Στ. Λέπουρας, ο κ. Λεον. Χατζηανδρέου

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφίας, ο καθ. κ. Μαν Σέργης, ο καθ. κ. Ευστ. Σιδερής, ο ιατρός κ. Ι. Βλασερός, ο κ. Βασ. Φραγκουλόπουλος,  ο κ. Αλκ. Λεμπέσης, ο κ. Ι. Ποσάντζης, ο κ. και η κα Σπ. Κάλμπαρη, οι κκ. Αντ. Τζιώτης,  Β. Γρατσίας, Ι. Παπαδημητρίου, Πασχ. Σιρίγος, Εμμ.Μουστάκης, Ανδρ. Αλιπράντης, Νικόδ. Ι. Λογαράς, Στ. Δ. Κορρές,  Λεων. Δ. Κορρές, Χρ. Παυλόπουλος, Πέτ.Τσαούσογλου, οι κυρίες Χάιδω Μουστάκη, Νία Γαβαλά, Άννα Βαφία,  Κατ. Κανακάρη, Σοφ. Γαβαλά, Μ. Γιουρούκου, Σοφία Ηρακλείδου, Κωνσταντίνα Συκουτρή -Ανδρειωμένου, Ευαγ. Κοντού, Παρ Κορρέ-Αποστολίδου, Αικ. Κοντογιώργη, Μ. Καφετζοπούλου,  Δεσπ. Πρίνια, και άλλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Art.t.o.S.: Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις από τη Μπιενάλε στην Ιαπωνία για 9 δικά μας παιδιά

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Amorgos Trail Challenge: Πρόσκληση συμμετοχής με σούπερ μπλουζάκι

Αυτό το μπλουζάκι… θα φορεθεί πολύ!! - το 6ο Amorgos Trail Challenge πετάει το γάντι σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν

Νότιο Αιγαίο – “Πρέβελης”: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τον Πειραιά

Αλλαγές στο δρομολόγιο του "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Μ. Χανιώτη: Η επίσκεψη και οι επαφές στη Νάξο

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στη Νάξο - Με ποιους συναντήθηκε

Γ. Πολυχρονάκος: Περί οφειλών, ασφαλιστικών ταμείων και της ανάγκης ρεαλιστικών λύσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ: «Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, οι ρυθμίσεις αποτυγχάνουν - Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις».

Φόρτωμας – Σύρος: Δύο εκατ. ευρώ για την σωτηρία του Δημαρχειακού Μεγάρου

Φίλιππος Φόρτωμας - βουλευτής Κυκλάδων - «Η δέσμευση που έγινε πράξη! 2.000.000 ευρώ για το Δημαρχείο Σύρου»

Ευρώπη: Προς κατάργηση οι θερμικοί κινητήρες στα αυτοκίνητα

Το κείμενο προβλέπει ότι τα νέα αυτοκίνητα θα εκπέμπουν μηδενικό CO2, πράγμα που απαγορεύει ντε φάκτο τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του