Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΤα …κατσάβραχα επέλεξε ο Δήμος Πάρου

Τα …κατσάβραχα επέλεξε ο Δήμος Πάρου

|

Καυστική ανακοίνωση από τον Σύλλογο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των περιοχών όπου θα κολυμπούν τα σκυλιά 

Άστραψε και βρόντηξε ο Σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» όταν έγινε και επίσημα γνωστή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου σχετικά με τις τοποθεσίες όπου θα μπορούν να κολυμπούν τα σκυλιά με τους συνοδούς τους. Είχαμε αναφέρει ότι πρόθεση (εισήγηση) της Δημοτικής Αρχής είναι ο εξοστρακισμός των τετράποδων και όπως αποδείχτηκε η εισήγηση αυτή πέρασε. Αποτέλεσμα; Ο Σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» να τραβήξει το ..σπαθί του και να επιτεθεί λεκτικά χωρίς έλεος στη πολιτική που ακολουθεί η νυν Δημοτική Αρχή…

Ακολουθεί η ανακοίνωση…

«Tις πιο δυσπρόσιτες και βραχώδεις παραλίες καθόρισε ο Δήμος Πάρου όπου θα μπορούν να κολυμπούν τα σκυλιά με τους κηδεμόνες τους στο νησί. Πρόκειται για 4 κατσάβραχα που ούτε οι παριανοί γνωρίζουν που βρίσκονται. Πρόκειται μόνο για 4 «παραλίες γκρέμια» -ενώ η Πάρος έχει 120 χιλιόμετρα ακτογραμμής – οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το Υπουργείο στα πλαίσια της διαβούλευσης για καθορισμό παραλιών για κολύμπι σκύλων έχει ζητήσει μεταξύ άλλων ισομερή γεωγραφική κατανομή και να οριστεί μια pet-friendly παραλία ανα 3-4.

Οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί πολλοί απ αυτούς με τα κατοικίδια τους αλλά και οι Παριανοί που έχουν σκυλιά αντιμετωπίζονται ως περιθωριακοί τύποι που πρέπει να εξοριστούν και τα σκυλιά τους που είναι υγιή και εμβολιασμένα ως «βρώμικα».

Γι αυτό τους στέλνουν στο Αη Γιάννη το «ραντεβουδιάρη» στην Παροικιά που μόνο απ το γκρεμό θα μπορούν να πετάνε τα σκυλιά στη θάλασσα ή στο Καμινάκι της Μάρπησσας γιατί εκεί θεωρούν ότι ούτως ή άλλως είναι βρώμικα τα νερά λόγω του Bιολογικού  Σταθμού καθαρισμού λυμάτων που είναι δίπλα. Υπάρχουν όμως και οι ακόμη πιο αφιλόξενοι, οι  σύμβουλοι του Δημ. Διαμερίσματος Αρχιλόχου που δεν έκατσαν να σκάσουν και αποφάσισαν να στέλνουν τους τουρίστες με τα σκυλιά τους : στο ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που πήρε αυτή την απόφαση προφανώς έχει άγνοια ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δεν υπάρχει ούτε μία γνωστή ασθένεια που μπορεί να μεταδώσει ο σκύλος στον άνθρωπο πλην της Λύσσας η οποία δεν μεταδίδεται… στο κολύμπι.

Αγνοεί επίσης η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Κτηνιατρική Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) έχει γνωμοδοτήσει γραπτώς και επισήμως ότι “Δεν συντρέχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πρόσβαση των ζώων στους χώρους λουομένων”(4/6/14-Αρ. Πρωτ.820/73329)

Τι ισχύει Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι παραλίες αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, άρα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4039/2012 και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή κατοικίδιων σε αυτές. Όσον αφορά το κολύμπι στις παραλίες την τελική απόφαση για το πού θα επιτρέπεται θα πάρει το Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου και όχι ο κάθε αδαής και αφιλόξενος προς τα ζώα Δήμος.

Αληθινός δείκτης πολιτισμού δεν είναι μόνο οι συναυλίες, οι ομπρέλες, τα μπαρ, οι πισίνες, τα τραπεζοκαθίσματα και άλλες φανφάρες, αλλά το ήθος και ο σεβασμός της ζωής και της ύπαρξης όλων των έμβιων όντων.

Αλλά τι περιμένεις από μια κοινωνία που αλυσοδένει, εγκαταλείπει, πνίγει, πυροβολεί και δηλητηριάζει τα σκυλιά  και τα γατιά της. Μια κοινωνία που δεν σέβεται ούτε τα παραγωγικά της ζώα, τα παστουρώνει και τα αφήνει απροστάτευτα στον ήλιο και στο χιόνι».
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Συρία – Μακελειό στη Δαμασκό: Τουλάχιστον 22 νεκροί από επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

Ο πρώτος μεγάλος βομβιστικός στόχος στην πρωτεύουσα της Συρίας από την αλλαγή καθεστώτος – Σοκαρισμένοι οι πιστοί, καταδικάζει η διεθνής κοινότητα

Κουφονήσια: Παρουσιάστηκε νέα τεχνολογία επεξεργασίας λυμάτων

Η καινοτόμος ηλεκτρολυτική μέθοδος προσφέρει τεταρτοβάθμια επεξεργασία, καλύπτει τη νομοθεσία, παράγει ενέργεια και καθαρό νερό έτοιμο για άρδευση ή εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα

Η μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα της Φραντζέσκας: Μνήμη, γεύση και παράδοση σε ένα ταψί

Μια συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά, με αληθινές ιστορίες, γλυκά κρεμμύδια και τη θαλπωρή του σπιτιού

Χίος: Σε εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο η καταστροφική πυρκαγιά

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί – Τρεις ταυτόχρονες εστίες αυξάνουν τις υποψίες – Στο νησί και η ΔΑΕΕ για διερεύνηση αιτιών

Το Δημοτικό Σχολείο Τριπόδων Νάξου στο “The Lyceum Project – Children in the Age of AI”

Ο Διευθυντής του σχολείου μας, κος Χρήστος Σκάρκος, συμμετείχε στη θεματική συνεδρία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση, εκπροσωπώντας τη φωνή της σχολικής πράξης

Νάξος: Η αναβίωση του Κλήδονα στο Γλινάδο (24/06) λόγω καιρικών συνθηκών

Μια από τις πιο ζωντανές παραδόσεις του καλοκαιριού αναβιώνει ξανά στο Γλινάδο (χωριό της Νάξου) – με φωτιές, πηδήματα και τη μαγεία του Αϊ-Γιαννιού

Όταν οι Κυκλάδες ήταν μία: Το βυθισμένο τοπίο του Αιγαίου πριν 20.000 χρόνια

Πριν την άνοδο της θάλασσας, η Νάξος, η Πάρος και η Μύκονος δεν ήταν νησιά, αλλά μέρος μιας μεγάλης στεριάς – η ιστορία της χαμένης ενδοκυκλαδικής πεδιάδας και της ξεχωριστής Αμοργού

Νάξος – Μέλανες: Η φωτιά του Κλήδονα ανάβει ξανά, παράδοση, χορός και κεράσματα στην πλατεία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να τιμήσουν το έθιμο του Αϊ-Γιαννιού με Μάηδες, μουσική και νησιώτικη φιλοξενία

Νάξος – Τρίποδες: Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα

Μια βραδιά με φωτιές, παράδοση και καλοκαιρινή χαρά στον Άγιο Νεκτάριο

Εικονική περιήγηση στον ναό του Απόλλωνα μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (vid)

Η τεχνολογία φέρνει στο φως τον αρχαίο ναό του 6ου αιώνα π.Χ., προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία περιήγησης και σύνδεσης με την ιστορία του κυκλαδικού πολιτισμού.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.