Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος: Συνάντηση Λεονταρίτη - Αμυρά και στο επίκεντρο οι περιοχές Natura

Σύρος: Συνάντηση Λεονταρίτη – Αμυρά και στο επίκεντρο οι περιοχές Natura

|

Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 10-5-2023, στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Υφυπουργός στη Σύρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Υφυπουργού πολύ μεγάλη έμφαση δόθηκε στο θέμα των περιοχών Natura δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Αντιπεριφερειάρχη να παρουσιάσει τις θέσεις της Περιφέρειας, του Δήμου και των τοπικών φορέων με σκοπό αυτές να ενσωματωθούν στο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί και θα αφορά τις περιοχές Natura.

Επίσης, ο κ. Υφυπουργός παρουσίασε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τον χορτολιβαδικό χάρτη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με τον οποίο οι χορτολιβαδικές εκτάσεις της Σύρου ανέρχονται σε 21.856 στρέμματα, δηλαδή ήταν υπό δέσμευση το 30% της συνολικής έκτασης του νησιού, οι οποίες με νομοθετική ρύθμιση απελευθερώθηκαν και δόθηκε η δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Στις εκατέρωθεν δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχα τη χαρά να έχω μια πολύ ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη. Τον ενημέρωσα για την πορεία της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης βάση της οποίας θα κατοχυρωθεί η προστασία των περιοχών Natura σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις απόψεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου και των τοπικών φορέων, τα οποία θα ενσωματώσουμε στο τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει. Το δόγμα που ακολουθούμε στο Υπουργείο είναι ότι θέλουμε τις ανθρώπινες δραστηριότητες στις περιοχές Natura, με κανόνες φυσικά, και όχι το περιβάλλον στη γυάλα».

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού και δικαιωμένος για την παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης – παρωδίας των μελετητών με τους φορείς και τους κατοίκους της Σύρου στις 13-12-2022, η οποία ζήτησα να διακοπεί προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την παρουσίαση των θέσεων των τοπικών φορέων απευθείας στον Υπουργό.

Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι προτάσεις θα ενσωματωθούν στο κείμενο, το οποίο θα γίνει Προεδρικό Διάταγμα ικανοποιώντας τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών τόσο της Σύρου όσο και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πρωτοστατεί πάντα στις τεκμηριωμένες διεκδικήσεις των πολιτών».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις