Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος: Συνάντηση Λεονταρίτη - Αμυρά και στο επίκεντρο οι περιοχές Natura

Σύρος: Συνάντηση Λεονταρίτη – Αμυρά και στο επίκεντρο οι περιοχές Natura

|

Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 10-5-2023, στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Υφυπουργός στη Σύρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Υφυπουργού πολύ μεγάλη έμφαση δόθηκε στο θέμα των περιοχών Natura δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Αντιπεριφερειάρχη να παρουσιάσει τις θέσεις της Περιφέρειας, του Δήμου και των τοπικών φορέων με σκοπό αυτές να ενσωματωθούν στο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί και θα αφορά τις περιοχές Natura.

Επίσης, ο κ. Υφυπουργός παρουσίασε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τον χορτολιβαδικό χάρτη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με τον οποίο οι χορτολιβαδικές εκτάσεις της Σύρου ανέρχονται σε 21.856 στρέμματα, δηλαδή ήταν υπό δέσμευση το 30% της συνολικής έκτασης του νησιού, οι οποίες με νομοθετική ρύθμιση απελευθερώθηκαν και δόθηκε η δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Στις εκατέρωθεν δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχα τη χαρά να έχω μια πολύ ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη. Τον ενημέρωσα για την πορεία της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης βάση της οποίας θα κατοχυρωθεί η προστασία των περιοχών Natura σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις απόψεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου και των τοπικών φορέων, τα οποία θα ενσωματώσουμε στο τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει. Το δόγμα που ακολουθούμε στο Υπουργείο είναι ότι θέλουμε τις ανθρώπινες δραστηριότητες στις περιοχές Natura, με κανόνες φυσικά, και όχι το περιβάλλον στη γυάλα».

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού και δικαιωμένος για την παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης – παρωδίας των μελετητών με τους φορείς και τους κατοίκους της Σύρου στις 13-12-2022, η οποία ζήτησα να διακοπεί προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την παρουσίαση των θέσεων των τοπικών φορέων απευθείας στον Υπουργό.

Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι προτάσεις θα ενσωματωθούν στο κείμενο, το οποίο θα γίνει Προεδρικό Διάταγμα ικανοποιώντας τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών τόσο της Σύρου όσο και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πρωτοστατεί πάντα στις τεκμηριωμένες διεκδικήσεις των πολιτών».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χορεύοντας κάτω από τα αστέρια της Νάξου: Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα στην παραλία της Χώρας (photos)

Ήπειρος, Πόντος, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος συναντήθηκαν στη Νάξο σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά με έντονο παλμό, ζωντανή παράδοση και καρδιά γεμάτη Ελλάδα

Cycladic Nexus στην Ίο: Όταν η σύγχρονη τέχνη συναντά τον Πρωτοκυκλαδικό Σκάρκο

Μια μοναδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου μετατρέπει τον θεσμικό χώρο σε πεδίο ζωντανού διαλόγου μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, με έργα 12 καλλιτεχνών να συνομιλούν με την ιστορία του Σκάρκου.

Επίτιμος Δημότης Θήρας ανακηρύχθηκε ο καθηγητής Δημήτριος Χριστοδούλου

Σε συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε το επιστημονικό έργο του διακεκριμένου Έλληνα φυσικού – Βράβευση μαθητών Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Περισσότεροι σχολικοί καθαριστές στη Σαντορίνη – Ενίσχυση για το 2025-2026

Από 36 σε 44 οι θέσεις καθαριότητας στα σχολεία της Σαντορίνης – Ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας με μέριμνα του Δήμου Θήρας

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα μεταχειρισμένα οχήματα προτείνει η Ε.Ε.

Απαραίτητο πιστοποιητικό κύκλου ζωής από ΚΤΕΟ για μεταβίβαση – Στόχος η σταδιακή ανανέωση του στόλου και η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης

Ο Παντελής Θαλασσινός στο Φιλώτι, Μουσική βραδιά στη σκιά του Ζα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έρχεται στο ΆθλοΘέατρο Φιλωτίου στις 5 Αυγούστου για μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα, με αγαπημένα τραγούδια και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στην κορυφή σε Ελλάδα και Κύπρο το ΕΚΠΑ – Σαρώνει στις διεθνείς κατατάξεις

1ο Πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο, 216ο παγκοσμίως και με κορυφαίες επιδόσεις σε Ιατρική, Καρδιολογία και Δημόσια Υγεία – Διακρίσεις στις Times και US News Rankings 2025

ΑΑΔΕ: Δωρεάν app σαρώνει το Ψηφιακό Πελατολόγιο σε 20′

Τέλος στις πολύπλοκες διαδικασίες – Με ένα scan στην πινακίδα και το QR της απόδειξης, οι επαγγελματίες «ξεμπερδεύουν» χωρίς κόστος και καθυστερήσεις.

Ο Σωτήρης Μπιλλής στην Μύκονο, σημαντική ενίσχυση ενόψει της Stoiximan Basket League

Ο 28χρονος φόργουορντ με εμπειρία από Κολοσσό, Πανιώνιο και Καρδίτσα εντάσσεται στον Α.Ο. Μυκόνου για την παρθενική συμμετοχή του συλλόγου στην Α1 κατηγορία.

Η Σαντορίνη μαγεύει την Τουρκία, δημοσιογράφοι από Κωνσταντινούπολη εξυμνούν το νησί και τις γεύσεις του

Με φόντο την έναρξη της απευθείας σύνδεσης Κωνσταντινούπολης–Σαντορίνης, Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί και κατέγραψαν την απαράμιλλη ομορφιά του, τη γαστρονομία και τις υποδομές του.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.