Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική...

Σύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική σύνδεση

|

Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης αποφάσισε την πραγματοποίηση μίας σειράς δράσεων που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο τουριστικό σχεδιασμό για το 2025.

Στο πλαίσιο των δράσεων προβλέπεται η κατάθεση σχεδίου στρατηγικής και πλάνου δράσεων με αντικείμενο τη μεθοδολογία επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάδειξης της Σύρου ως City Break προορισμού, αλλά και ως τόπου που προσφέρεται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση της ροής των επισκεπτών του νησιού και πέραν των βασικών μηνών της καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης, θα γίνουν επαφές με Γραφεία εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και δημοσιογράφους και bloggers προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει το νησί στην αρχή και το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου με έμφαση τόσο στις δραστηριότητες όσο και στις εκδηλώσεις του νησιού.

Παράλληλα, προβλέπεται η προώθηση του syrosisland.gr και ιδιαίτερα του calendar των εκδηλώσεων σε ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και σε γραφεία εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και η διοργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων με επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Ο προγραμματισμός είναι να γίνουν τουλάχιστον δύο διαδικτυακές συναντήσεις.

Επιπλέον, θα προγραμματιστεί η οργάνωση τουλάχιστον ενός ταξιδιού εξοικείωσης με επαγγελματίες του τουρισμού που εξειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές. Στις δράσεις έχει περιληφθεί η σύνταξη, αποστολή και προώθηση Δελτίων Τύπου σε όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά), με θεματολογία σύμφωνα με τα νέα της περιοχής που αφορούν στις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις πολιτιστικές , αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.

Τέλος, ειδική μέριμνα θα υπάρχει στη σύνταξη σχεδίου επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσης σε περιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων που πλήττουν τη φήμη της περιοχής και αφορούν θέματα ασφάλειας, ατυχήματα ή δυστυχήματα με θύματα Τουρίστες, δυσφημιστικά δημοσιεύματα, ακόμα και παράπονα (δικαιολογημένα ή και αδικαιολόγητα) εκ μέρους των επισκεπτών που έχουν λάβει το φως της δημοσιότητας.

Κάρτα πολιτισμού για δημότες και επισκέπτες

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία στον τομέα του πολιτισμού, έχει ετοιμάσει μία νέα πρωτοβουλία με στόχο την άμεση και σύγχρονη ενημέρωση κατοίκων και επιχειρήσεων για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου.

Η καινοτόμος κι εύχρηστη Κάρτα Πολιτισμού με QR Code επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει πρόσβαση, με μία απλή σάρωση από το κινητό του, στο πολιτιστικό πρόγραμμα (σε ελληνικά και αγγλικά) που έχουν ετοιμάσει ο Δήμος μας, οι σύλλογοι του νησιού μας και οι διοργανωτές των φεστιβάλ για όλους μας.

Πού θα τη βρείτε:

Η κάρτα διατίθεται στο Θέατρο Απόλλων, καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Γιατί να την προμηθευτείτε:

· Για να μη χάνετε καμία πολιτιστική εκδήλωση ή δραστηριότητα.

· Για να συνδεθείτε άμεσα με την πολιτιστική καρδιά της Σύρου.

Με πληροφορίες από τη σελίδα tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Πολιτισμού: “Κίτρινη” κάρτα στο project των 30 εκατ. ευρώ στο Ξενία Κύθνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «φρένο» σε τμήμα της πρότασης της Xenia Kythnos – Δεν εγκρίθηκαν οι υπόσκαφες κατασκευές λόγω αλλοίωσης του τοπίου

Νάξος – 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Παρά θίν’ αλός”: Ανοίγει αυλαία με δύο δυνατές παραστάσεις (αφίσα)

Ο «Πινόκιο» και «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θεάτρου – Τοπικές θεατρικές ομάδες ανεβάζουν τον πήχη!

Στην “ATTICA GREEN EXPO 2025” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας, μέσα από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ενημερωτικά έντυπα

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαΐου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα θέμα και κατά τη δεύτερη δεκαέξι.

Φολέγανδρος: Μία ανάσα από την απόκτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Ένα σημαντικό βήμα για τον βιώσιμο τουριστικό σχεδιασμό του νησιού – Σύνδεση με το Εθνικό Παρατηρητήριο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Αμοργός – Αιγιάλη: Οικογενειακό εστιατόριο ζητάει μάγειρα για την καλοκαιρινή περίοδο

Οικογενειακό εστιατόριο στην Αιγιάλη προσφέρει διαμονή και φιλικό περιβάλλον – Θέση πλήρους απασχόλησης για σεζόν Ιούνιος–Οκτώβριος

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final-4 U14: Η καρδιά του αναπτυξιακού μπάσκετ χτυπά στο “ΔΑΚ Νάξου”

Πανναξιακός, Περιστεριώνας Τήνου, ΑΟ Μυκόνου και Μαρπησσαϊκός διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου στο «Δημήτρης Περιστεράκης»

Ξεκινά η εκπαίδευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας για το 2025

Από 31 Μαΐου έως 24 Ιουνίου η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νέων εθελοντών σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση – Μέσω πλατφόρμας και με φυσική παρουσία

Μανώλης Κρητικός: Παγκόσμιοι δείκτες διακυβέρνησης και η Ελλάδα

Με τους παγκόσμιους δείκτες διακυβέρνησης (Global Governance Indicators, GGI) των Ντ. Κάουφμαν (Natural Resource Governance Institute and Brooking Institute) και A. Κράι (World Bank Development Research Group), όπως και με άλλους διεθνείς δείκτες θα κρίναμε μια κυβερνητική θητεία;

Δήμος Αμοργού: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων έως 15 Ιουνίου, πρόστιμα για παραβάσεις

Υπενθύμιση προς ιδιοκτήτες, μισθωτές και επικαρπωτές για καθαρισμό και υποβολή δήλωσης στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr – Αναλυτικά τι περιλαμβάνει ο καθαρισμός

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.