Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα πρόστιμα λόγω απουσίας ναυαγοσωστών

Σύρος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα πρόστιμα λόγω απουσίας ναυαγοσωστών

|

Προσπάθεια να “γλιτώσει” από πρόστιμα συνολικού ύψους 45.000 ευρώ καταβάλλει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, τα οποία και επιβλήθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Σύρου, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνέχεια ελέγχων μετά από καταγγελίες, για μη ύπαρξη ναυαγοσωστών.

Η Δημοτική Επιτροπή έλαβε την απόφαση να καταθέσει προσφυγή, στο πλαίσιο συζήτησης της Δημοτικής Αρχής με τη νομική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να αποφύγει – ει δυνατόν – να πληρώσει αυτό το σημαντικό ποσό για το δημοτικό ταμείο.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Κοσμάς, είχαν γίνει πολλές καταγγελίες για τη μη έγκαιρη τοποθέτηση ναυαγοσωστών αλλά ακόμη και για τις σημαδούρες (σ.σ. λάθος σχήμα) που είχε τοποθετήσει στις παραλίες ο Δήμος.

Το νομικό κείμενο της προσφυγής θα γνωστοποιηθεί στους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι και αιτήθηκαν να έχουν γνώση του περιεχόμενου του.

Σημειώνεται πως για κάθε μία ημέρα που δεν είχε ναυαγοσώστη τον Ιούνιο, η Σύρος πλήρωνε πρόστιμο 2.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος έχει σχετικά πρόστιμα και από πέρυσι.

Πέραν των ανωτέρω όμως, ο Δήμος βρίσκεται σε αναμονή και για την απόφαση σχετικά με την προσφυγή του πρώτου μειοδότη στον διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Αρχή είχε προκρίνει να πάει σε σύμβαση με τον δεύτερο μειοδότη επικαλούμενη ελλείψεις στην πρώτη εταιρεία, κάτι που όπως φαίνεται έφερε συνέπειες στον Δήμο.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα koinignomi.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νέοι ειδικευόμενοι γιατροί και προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με δύο νέους ειδικευόμενους γιατρούς και μία νέα υπάλληλο στη Νοσηλευτική Υπηρεσία ενισχύεται το Γ.Ν. Σύρου – Βελτίωση στη Γυναικολογική Κλινική.

Αναφορά Φόρτωμα για το Δημαρχείο Πάρου: «Το ιστορικό κτίριο χρειάζεται άμεση αποκατάσταση»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει δράση για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών ενίσχυσης του Δημαρχείου.

Νικηφόρος Μανδηλαράς: Η “σιωπηλή” κραυγή ενός αγωνιστή που εξαφάνισε η χούντα

Ο Ναξιώτης δικηγόρος που υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία, βρέθηκε νεκρός - σαν σήμερα - σε ακτή της Ρόδου το 1967 – μια υπόθεση σκοτεινή, ανεξιχνίαστη και τραγικά επίκαιρη.

Θρίαμβος του Πανναξιακού ΑΟ στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ανδρών – Γυναικών και Κ20 στη Νάξο

Με πλήθος μεταλλίων και δυναμική παρουσία, ο Πανναξιακός Α.Ο. έκλεισε με επιτυχία τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων – Ευχαριστίες σε όλους τους υποστηρικτές.

Η Αμοργός υποδέχθηκε τον 31ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου με καρδιά και συγκίνηση

Iατρική φροντίδα, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, πολιτιστικές εκδηλώσεις και φιλοζωικές δράσεις ένωσαν μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή προσφοράς.

Ιος – Γκίκας Γκίκας: “Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στη “βιτρίνα” του νησιού μας”

Η γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συνοδεύεται από προϋποθέσεις, με αιτήματα για πολεοδομική συνοχή και κοινωνικό σεβασμό.

Σεισμός – Λέκκας: “δεν θα υπάρξουν μεγάλες ζημιές στην Κρήτη”

Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου το επίκεντρο του σεισμού - Λέκκας: Είναι σε τάφρο όχι στο ελληνικό τόξο, δεν θα υπάρξουν μεγάλες ζημιές στην Κρήτη

Οι μικροί ερευνητές κατέκτησαν τη Νάξο με μικροσκόπια και φαντασία!

Ένα διήμερο γεμάτο γνώση, πειράματα και έμπνευση για μαθητές Δημοτικού από όλο το νησί, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης “Βραδιά του Ερευνητή”.

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

«Θα τα πούμε σύντομα…»: Όταν οι καρτ-ποστάλ βρήκαν τελικά τον προορισμό τους στη Δονούσα

Μια παράσταση βασισμένη σε αληθινές ιστορίες, που γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και μετατρέπει την αναμονή σε συγκίνηση.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της