Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος - Νοσοκομείο: Ουδέν νεώτερον για προσλήψεις και ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

Σύρος – Νοσοκομείο: Ουδέν νεώτερον για προσλήψεις και ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

|

“…. Σχετικά με την πρόσληψη γιατρών, ανέφερε ότι θα θεσπιστούν κίνητρα για την προσέλκυσή τους αλλά δεν μπορεί να μας τα ανακοινώσει την παρούσα χρονική στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά την απουσία του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από την Σύρο, ανέφερε ότι όλα τα περιστατικά που απαιτούσαν αεροδιακομιδή από νησί, αντιμετωπίστηκαν επαρκώς και δεν έδωσε καμία απολύτως πληροφορία για την επιστροφή του ελικοπτέρου στην Σύρο...”.

Ουσιαστικά αυτό είναι το συμπέρασμα με βάση την τοποθέτηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου μετά την συνάντηση (βλ Δευτέρα 6/11) με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους στα βασικά θέματα που απασχολούν τις Κυκλάδες.. Κι όπως τονίζεται “Συμπερασματικά, δε δόθηκε καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση”.

Αναλυτικά… (φέρει την υπογραφή των Αικ. Καλογεράκη – πρόεδρος και Αννα Καμπάνη – γραμματέας) 

“Την Δευτέρα 6-11-23 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σωματείων και φορέων των νησιών του Αιγαίου στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση εκπροσώπων από Νοσοκομεία νησιών του Αιγαίου (Σάμος, Σύρος, Χίος, Κως, Λήμνος) καθώς και εκπροσώπων των Διοικήσεων των εργατικών κέντρων που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση της παραπάνω κινητοποίησης, με τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ενώ παρευρίσκονταν και η Γενική Γραμματέας Υγείας.

Εκ μέρους του συλλόγου του Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ παραβρέθηκε η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου Α. Καμπάνη. Στην συνάντηση τέθηκαν συνολικά τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των μονάδων υγείας των νησιών, καθώς και τα ειδικότερα προβλήματα του κάθε Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας χρηματοδοτείται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ενώ δεσμεύτηκε για προσλήψεις 6.500 ατόμων μέσα στο 2024 για όλη την Ελλάδα (όπου τα κενά ξεπερνούν τις 30.000) χωρίς να αναφερθεί καν πόσοι εξ΄αυτών αναλογούν στα νησιά.

Ζητήσαμε μονιμοποίηση των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ οι οποίοι ξεπερνούν τους 20.000 πανελλαδικά), δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μας απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και μας παρέπεμψε πάλι στην μελλοντική προκήρυξη των 6.500 θέσεων ως μέσω μονιμοποίησης μέρους των συμβασιούχων.

Σχετικά με την πρόσληψη γιατρών, ανέφερε ότι θα θεσπιστούν κίνητρα για την προσέλκυσή τους αλλά δεν μπορεί να μας τα ανακοινώσει την παρούσα χρονική στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά την απουσία του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από την Σύρο, ανέφερε ότι όλα τα περιστατικά που απαιτούσαν αεροδιακομιδή από νησί, αντιμετωπίστηκαν επαρκώς και δεν έδωσε καμία απολύτως πληροφορία για την επιστροφή του ελικοπτέρου στην Σύρο.

Συμπερασματικά, δε δόθηκε καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση.

Είμαστε σε αναμονή για την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στη Σύρο μετά από πρωτοβουλία του προεδρού του Επιμελητηρίου Κυκλάδων”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Μονόδρομος η νίκη στη Λέσβο κόντρα στον Ολυμπο

Αύριο στις 13:00 με τον Όλυμπο Αγιάσου η ομάδα της Νάξου για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική – Με απουσίες αλλά και αισιοδοξία ταξιδεύει στη Μυτιλήνη

200 Χρόνια Ερμούπολη:: Ένα Φεστιβάλ Αφιερωμένο στη Γλυκιά Κληρονομιά της Σύρου

Από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, η Ερμούπολη τιμά τη ζαχαροπλαστική της παράδοση με ένα μοναδικό φεστιβάλ γεύσης, πολιτισμού και δημιουργικότητας

Πάρος: Η τουριστική έκρηξη και οι φόβοι για την αλλοίωση της ταυτότητας

Ξενοδοχειακές επενδύσεις εκατομμυρίων αλλά και τοπικές αντιδράσεις για την υπερδόμηση – Σε μια λεπτή ισορροπία κινείται η τουριστική ανάπτυξη του νησιού

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει τον Χοακίν Κορέα

Ξανά στο προσκήνιο για την Ελλάδα ο Αργεντινός που ήθελε και η ΑΕΚ

Eurovision 2025: Η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας λάμπει απόψε στον τελικό της Βασιλείας

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στη 17η θέση με τη συγκινητική ερμηνεία της Κλαυδίας – Τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά μέσω του Δεύτερου Προγράμματος

Χειραποσκευές και έξτρα χρεώσεις

Νομικό χάος στην Ευρώπη και προβληματισμός στην Ελλάδα: για τις χειραποσκευές στα αεροπλάνα

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Formoula 1: Σοκαριστικό ατύχημα για τον Γιούκι Τσουνόντα στην Ίμολα (video)

Ο πιλότος της Red Bull Racing γλίτωσε τα χειρότερα μετά από θεαματική ανατροπή στο Q1 του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια – Αποχώρησε χωρίς τραυματισμό

Tortuga: Το γαστρονομικό καταφύγιο της Πλάκας που συνδυάζει πολυτέλεια και αυθεντικότητα

Στην καρδιά της Πλάκας, το Tortuga προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη μεσογειακή κουζίνα με μποέμ αισθητική, δημιουργώντας τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της καλής ζωής.

Ο εορτασμός της Αγίας Φωτεινής στο ιστορικό εκκλησάκι του Πολυχνίου με κατάνυξη και παραδοσιακή ζεστασιά

Σε μια μοναδική τοποθεσία με θέα τη Μικρή Βίγλα και το Καστράκι, η Νάξος τίμησε την Αγία Σαμαρείτιδα με δοξολογία, μουσική και τα πλούσια έθιμα του τόπου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.